Thursday 6 February 2014

Helpot kiharat ilman muotoilurautaa





























Saan paljon kysymyksiä, miten kiharran hiukseni ja nyt ajattelin kertoa, miten saan rennot ja nätit kiharat syntymään yön aikana.

Jos selaat blogiani taaksepäin, näkyy kuvissa niin GHD-suoristuraudalla tehtyjä siistimpiä kiharoita, kuin myös näitä arkisia yön aikana valmistuneita laineita. Viimeisen parin kuukauden aikana olen tainnut käyttää suoristurautaa ehkäpä kerran, sillä nämä ballerinanutturan avulla syntyvät kiharat sopivat laiskemmallekin hiustenlaittajalle:

Siis hiukset valkilla ylös, pitkät yöunet ja aamulla hiukset ovatkin jo valmiiksi kiharat!


Ballerinanuttura on varmasti monelle tuttu, mutta otin sen tekemisestä vielä vaihekuvat niille, joille tämän nutturakampauksen teko on vieraampaa. Tarvitset nutturan tekemiseen pyöreän donitsivalkin, ponnarin, harjan ja sopivan muotoilutuotteen.

Omat hiukseni ovat paksuhkot, kuivat ja niissä on tekstuuria jo luonnostaan ja siksi tämä kampaus onnistuukin minulla helposti. Uskon kuitenkin, että kiharat voivat onnistua myös hieman liukkaammillakin hiuksilla, mutta silloin kannattaa panostaa kunnolla muotoilutuotteisiin. Sileähiuksiset voivat kokeilla nutturakiharoita myös vähän kosteisiin hiuksiin, mutta vaarana on, että liian märät hiukset eivät kuivu yön aikana tiiviin donitsin ympärillä: kannattaa siis kokeilla, mikä toimii omissa hiuksissa parhaiten!

Valkkinuttura on myös mainio tapa elvyttää edellisen päivän suoristusrautakiharat ja sen ansiosta hiusten tyvi pysyy koholla ilman tupeerausta. Mutta siis, näin teen kiharat ilman muotoilurautaa!

Illalla

























































1. Sido hiukset päälaelle ponnarilla. Lisää latvoihin tekstuuria antavaa muotoilutuotetta (esim. suolasuihke toimii varmasti mainiosti) ja harjaa tuote kauttaaltaan hiuksiin. (Kiharat pysyvät muuten mainiosti myös hieman likaissa hiuksissa!)

2. Pujota hiusten latvat valkin läpi ja kiepauta ne valkin ympäri. Ala sen jälkeen rullaamaan valkkia ja jatka rullaamista aina siihen saakka, että valkki lepää tukevasti päätä vasten. (Aluksi rullaaminen voi tuntua vaikealta, eikä nuttura saavuta heti muotoaan, mutta jatka sinnikkäästi loppun asti!)




3. Päälaella keikkuva nuttura päässä on helppo nukkua, joten hyvää yötä!



________________________________


Seuraavana aamuna
































4. Seuraavana aamuna rullaa valkki pois, haro kiharat sormin auki ja siloita hiusten pinta. Pehmeäharjaksinen harja sopii hyvin hiusten siloittamiseen; sillä saa taltutettua pörröisemmätkin kutrit.

5. Viimeistele kampaus lakalla ja sipaise tarvittaessa latvoihin hieman seerumia/hiusöljyä. Valmista!

38 comments:

  1. Teetkö tämän siis täysin kuiviin hiuksiin ja tulee noin upeat? ! Wau!:) pakko kokeilla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä vain - ja itse asiassa en yleensä edes käytä mitään muotoilutuotteita alla! :) Tämä on myös siitä helppo, että tykkään usein olla kotona hiukset kiinni ja laitankin nutturan välillä jo heti kotiin tullessani!

      Näiden kiharoiden onnistuminen on pitkälle omasta hiuslaadusta ja muotoiluaineista riippuvaa, joten kannattaa kokeilla ajan kanssa, mikä tekniikka on paras omille hiuksille! :)

      Delete
  2. Maija, täydelliset nuo sun hiukset!<3 Myös toi nuttura on mun mielestä tosi kaunis, älä jätä pelkästään yökäyttöön! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihana Lili! <3

      Vaikka kuiva ja kihara hiuslaatu ei aina olekaan se helpoin (kuivaaminen kestää ikuisuuden ja etenkin talvella saa jatkuvasti taistella takkuja vastaan), niin täytyy myöntää, että nykyään osaan arvostaa hiuksiani.

      Ja kovasti tsemppiä sinne kasvatusprojektiin! :)

      Delete
    2. Voi kiitos tsempeistä! :)

      Delete
  3. Sinulla on kyllä aina niin kauniit ja täydelliset kiharat! Kiitos paljon vinkistä kaunotar! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon, mutta näkisitpä vaan, millainen takkukasa täällä välillä on! :D
      Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämä on ollut minulle kiireisten aamujen pelastus!

      Delete
  4. Ja mä en saa tota nutturaa tehtyä vaikka kuinka olen yrittänyt . :D Täytyy kokeilla jotain muuta systeemia, sillä olen tosi laiska nykyään tekemään hiuksille mitään ja eikä aikaakaan aina ole ;) Kauniit tuhkanväriset hiukset sulla !

    ReplyDelete
    Replies
    1. No voi ei... Netissä on aika paljon videoita nutturan teosta (esim. hakusanoilla ballerina bun) ja nyt olen kommenttien myötä miettinyt, uskaltaisinko minäkin tehdä oma video-tutoriaalini tästä! :)

      Ja kiitos paljon! :)

      Delete
  5. Ihanat kiharat :) Kun mulla oli tosi pitkat hiukset niin kaytin samaa tekniikkaa mutta ilman valkkia ja kahdella nutturalla, naytti kylla just sellaiselta Pikkukakkosen juontajatadilta kun meni nukkumaan saparot paassa mutta se olikin todellinen laiskan aamun pelastus :D

    Nyt mulla on hiustenkasvatusoperaatio ja hiukset yltaa just ja just olkapaille ja nayttaa liian lyhyilta kiharoilla et odotan viela..

    Muuten tykkaatko tuosta hiuslakasta? Taalla missa nyt asun niin ei loydy kaupsta oikeestaan muuta kuin just tuota Syossia ja olen kokeillut niista jotain tosi light holida ja se oli tosi raskaan tuntuista mun paassa, ehka en osaa sprayata sita oikein :D Kylla taaltakin varmaan loytyis paremmin hiuslakkoja jos jaksais menna parturiin kyselemaan mutta on niin helppoo ostaa purkki samalla reissulla kun ostaa muutkin kosmetiikat.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että on muitakin saman tekniikan käyttäjiä! :) Ja niin kuin sanoit, tällä tavalla tulee enemmän tuollaiset latvakiharat, joten pituuttakin tulee olla hieman. Lyhyemmällä tukalla turvauduinkin aina suoristusrautaan, mutta nyt on kiva, kun voi välillä laiskotella hiustenlaitossa!

      Suoraan sanoen, käytän lakkaa tosi harvoin, tuokin Syossin purkki on avomieheni (joka tarvitsee lakkaa taltuttaakseen myöskin kiharat hiuksensa!). Minulla ei siis ole tällä hetkellä omaa lakkaa, mutta minusta tuo on toiminut oikein hyvin tukassani - samalta merkiltä löytyy muuten myös hyvä kuivashampoo! :)

      Delete
  6. Mä en käsittänyt tuota valkin ympärille rullaamista. Yritin, mutta sain vaan yhden soiron sen ympärille eikä se siis levinnyt kauniisti koko valkin kympärille. Auta! :D T. Blondi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama juttu. T.Brunetti :D

      Delete
    2. Sama juttu. T. Brunetti ;D

      Delete
    3. Lisäsinkin tuohon tekstin, että kannattaa jatkaa rullaamista loppuun saakka, vaikka aluksi tuntuisikin epätoivoiselta! Valmista nutturaa saa myös helposti kohenneltua levittämällä hiuksia donitsin ympärillä.

      Tätä kannattaa harjoitella muutama kerran, mutta kun siinä kerran onnistuu, ei nutturan tekeminen vie minuuttia enempää! :)

      Delete
  7. Siis miten toi valkki pyöritetään hiuksiin? En ymmärrä noista kuvista miten saat sen lopuksi tuollaiseksi donitsiksi? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mä en myöskään ymmärrä!!! :D

      Delete
    2. Koitan, josko osaisin kuvata nutturan teosta videon, mutta sitä ennen kannattaa googlettaa viedoita (esim. hakusanalla ballerina bun) muualta netistä. :)

      Delete
  8. Täytyypäs kokeilla itsekin tuot niksiä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin nuttura kuin kiharatkin ovat kyllä kiireisten aamujen pelastus! :)

      Delete
  9. Ihania kiharoita. ♡ Pitääkin kokeilla. :-)

    ReplyDelete
  10. Ihanan näköiset! Ja tosi hyvä vinkki, olenkin miettinyt, että miten saisi kivat arkikiharat ilman, että pitäisi aamulla herätä aikaisemmin. (Sanomattakin selvää, että kiharat ovat aina jääneet tekemättä :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Kelli! :)

      Tämä on kyllä tosi näppärä tapa juuri arkikiharoiden tekoon, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Delete
  11. Ihanat kikkurat! Sulla on muutenkin upea väri hiuksissa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos kovasti Tibs! :)

      Olen huomannut, että oma luonnollinen värini on oikeastaan ihan mukiinmenevä; kerran kaksi vuodessa käyn kampaajalla laitatuttamassa raitoja. Hiuksetkin kiittävät, kun olen luopunut ylenpalttisesta käsittelystä! :)

      Delete
  12. Kiitos tästä Maija! Näyttää tosi kivalta, ja helpolta. Omat hiukseni on vihdoin kasvaneet niin pitkiksi, että niihin jopa saisi kiharoita. Mutta olen ehkä maailman laiskin hiustenlaittaja. Mun tukkani on niin paksu, että kihartimen kanssa en yksinkertaisesti jaksa, edes iltatilaisuuksiin, menee ikuisuus. Yön aikana itsestään syntyvä kampaus kuulostaa paremmalta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä, itsekin laiskana hiustenlaittajana olen kiitollinen, ettei tarvitse käyttää kiharrinta/rautaa jatkuvasti! :) Ja vaikkei kiharoita tekisikään, niin tuo nuttura jo yksistään on kiireisten aamujen pelastus!

      Ja kiva kuulla susta Sanna, ihanaa viikkoa! :)

      Delete
  13. Pakko kyllä joku päivä itsekin testata, vaikuttaa superhelpolta ja nopealta plus lopputulos näyttää kivalta ja luonnolliselta! Sulla on muuten upeat hiukset (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kovasti Sofi! :)
      Toivottavasti onnistut ja saat tästä helpotusta aamuihisi! :)

      Delete
  14. Löysin tästä linkistä hyvän vinkin, miten se pyöritetään valkin ympärille: http://www.youtube.com/watch?v=sm0zLF2x6Xg

    Se siis tosiaan pyöritetään, eli sitä valkkia pyöritellään ns. itsens ympäri. Nyt on tötterö päässä mut epäilenp ettei aamulla oo kiharan kiharaa, vaatisi vähän kosteutta tukkaan. Mutta kiitos erinomaisesta ideasta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos linkistä! :)

      Tosiaan, donitsi sananmukaisesti rullataan alaspäin. Tein itsekin tästä videota, joten sellainen on vielä tulossa! :)

      Delete
  15. Noi kiharat saa kyllä helpommin ilman valkkiakin. Ei tarvita kuin kumilenksu ja pyörätttää hiukst sykerölle ja kuminauhalla kiinni. Riippuu tietysti hiustenlaadustakin kuinka ne onnistuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näitä kihartamistapoja on kyllä monia, kiitos vinkistä! :) Itse tykkään donitsikiharoiden antamasta muhkeudesta, tällä tulee pienemmän kiharan sijasta kivan loivat laineet! :)

      Delete
  16. Kauniit kiharat tuli :) Pitääkin kokeilla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kovasti Santra ja ehdottomasti kokeiluun! :)

      Delete