Sunday, 1 April 2012

Déjeuner et discussion de chapeaux - Lounasta ja hattupohdintaa

Muutama päivä sitten olin ystäväni Gén luona lounaan merkeissä. Hän on siis se sama ystävä joka teki minulle taannoin rusettikoristeen häihin ja niin kuin kuvista varmasti huomaa, hän on erittäin lahjakas myös keittiön puolella. Minun tehtäväkseni jäi hänen pienen tyttärensä viihdyttäminen kun hän kattoi pöytää ja viimeisteli ruokaa.
Lounaan jälkeen jäimme höpöttelemään hääjuttuja ja kyselin häissä käytettävistä hatuista. Osallistumme kesäkuussa kaksiin Pariisissa järjestettäviin häihin ja olen ollut varovaisen innostunut hankkimaan hatun. Halusin tietää hieman etiketistä ja Gé kertoi että suurella hatulla ei edes yritetä antaa poskisuudelmia, sillä hatun lierit tekevät sen lähes mahdottomaksi. Suuren hatun kanssa juhliessa mies voi kuitenkin tervehtiessään suudella kädelle - mutta ei ikinä ulkosalla. Hän myös kertoi millä perusteella yleensä valitsee hatun värin ja mistä hän niitä lähtee ensimmäisenä metsästämään. Gé myös varoitti että ison hatun kanssa pitää varautua olemaan koko ilta, kuumana kesäpäivänä painava hattu litistää kampauksen, eikä siitä voi luopua enää illan pikkutunneilla.

Ystäväni oli viime kesänä juhlimassa häitä kahdeksan kertaa ja hänellä oli joka tilaisuuten oma hattu, siinä vaiheessa hatun käyttäminen sujuu varmasti jo rutiinilla! Hänellä oli täällä Suomessa eräs viime kesänä käyttämistään hatuista ja sainkin kokeilla sitä päähäni. Harmi vain, että hattu oli minulle hieman liian iso, hädin tuskin näin sen alta. Gé nappasi minusta muutaman kuvan puhelimellaan ja tältähän minä näytin hattu päässä!

12 comments:

 1. Moi sisko!

  Ei hätää, uusi blogi löytänyt tiensä kirjainmerkkeihin :)

  -A

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah, sopivaa iltapuhdetta sulle! ;) Nähdään pian!

   Delete
 2. Kiva lukea noista ranskan etiketti säännöistä! Hatuista tykkään!
  -Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ajattelin että hyvä kysellä hieman etukäteen ettei sitten mokaile kauheasti! :) Hatut ovat aivan mielettömän ihania, toivottvasti löydän sopivan itselleni!

   Delete
 3. Minäkin liityin lukijaksi, ihana hattu. Pitäisi olla enemmän juhlia, jossa käyttää hattua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Olisi ihana saada tuo tapa myös Suomeen... Ranskassakaan kaikki häät eivät ole hattu-juhlia, käsittääkseni toinen näistä tulevista hääjuhlista ei ole sellainen joissa ihmiset käyttäisivät hattua.

   Delete
 4. Oih, tuo on vaikka kuinka ihana!!:) Niin romanttinen ja naisellinen:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli muuten vähän outo olo hattu päässä, vähän niin kuin punaisen huulipunan kanssa, sellainen lady! :) Hih... Tykkäsin silti kyllä kovasti!

   Delete
 5. Hei Maija!
  Minäkin löysin tänne uuteen blogiin :)
  Blogissani on tällä hetkellä arvonta, jossa voi voittaa OPIn kynsilakkoja, käy osallistumassa jos kiinnostaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että löysit tänne! :) Pitääkin tulla taas kurkkaamaan blogiisi, kiitos vinkistä!

   Delete
 6. Hmm itselläni on vähän kahtiajakoinen suhtautuminen hattuihin häissä. Jostain syystä se näyttää musta ulkomailla tosi kivalta mutta Suomessa (tai täällä Ruotsissa) se saattaa näyttää vähän.. en halua sanoa tätimäiseltä mutta ehkä aikuismaiselta? En tiedä miksi.

  Mutta täytyy sanoa että noi hattukuvat susta on tosi kauniita, näytti sopivan sulle ihan super hyvin vaikka iso olikin. Tai sit sä oot vaan niin peruskaunis että kaikki näyttää hyvältä, lucky you!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedän mitä tarkoitat, sen lisäksi mulla voisi olla vähän turhan hienostunut olo hattu päässä kun muutenkaan täällä ei ole tapana niitä käyttää... Mutta Ranskassa olen nähnyt niin upeita asuja hattuineen, että on pakko päästä testaamaan miten itsellä toimii! :)

   En osaa muuten lainkaan ajatella minkälaista hattua lähtisin metsästämään, ehkä jokin hiuskoristeen ja hatun välimuoto voisi olla hyvä... Tuollainen leveälierinen hattu vaatii jo vähän enemmän asennetta! ;)

   Delete