Monday, 16 April 2012

Toasts au chèvre et au miel - Vuohenjuusto-hunajaleivät

Vaikka päivät ovatkin alkaneet pidetä ja aurinkoisina päivinä lämpömittari on kivunnut jo reilusti plusasteiden puolelle, kaipaan usein etenkin illallisaikaan erilaisten salaattien sijaan lämpimiä keittoja. Viime aikoina olen yhä useammin tehnyt punajuurikeittoa (katso vaikka kauniin Sofién blogista herkullisen punajuurikeiton resepti) ja tarjoillut sen kanssa lämpimiä vuohenjuusto-hunajaleipiä.
Vuohenjuusto on mielestäni herkullisimmilaan yhdistettynä johonkin hieman makeaan ja hunajalla makeutetut vuohenjuustoleivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan vastustamattomia. Illanistujaisiin sopivia hieman juhlavampia annospaloja saa käyttämällä leivän sijasta patonkia ja lisäämällä uunin jälkeen leipien päälle vielä siivun viikunaa.
Vuohenjuusto-hunajaleivät

Pehmeää vuohenjuustoa (esimerkiksi Président Petit Chèvres Doux)
Tuoretta leipää
Hunajaa

Murustele pehmeä vuohenjuusto leipäviipaleille ja valuta vuohenjuuston päälle juoksevaa hunajaa. Paista uunissa grillivastuksen alla muutama minuutti niin että bruschetat saavat hieman väriä. Tarjoile lämpimänä.

8 comments:

 1. tän tekstin jälkeen oli IHAN PAKKO ostaa patonki & vuohenjuustoa, hunajan tilalle laitoin makeita tomatteja ja tuoretta basilikaa ....oisin syönnyt vaikka koko patongin ! kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuokin kuulostaa tosi hyvältä! :) Ensi kerralla meillä taidetaan syödä keiton seurana tätä!

   Delete
 2. Oi ihanuus! Olen itse todella kova vuohenjuuston ystävä ja lisään sitä lähes kaikkeen mihin sitä voi lisätä=) Tätä on pakko kokeilla niin hyvältä kuulostaa. Ainut huono puoli, että mies ei ole vuohenjuuston ystävä laisinkaan, joten aina kun ostan vuohenjuustoa joudun syömään sen kokonaan yksin. Ei ehkä kaikkein terveellisintä, mutta niin hyvää=)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on vähän sama halloumin kanssa, minä tykkään, tuo toinen ei... Tosin onneksi tällaisia leipiä ja salaatteja on helppo tehdä molemmille oma! Ja niin... Aivan niin kuin sanoit, vaarana on herkutella kaikki sitten yksin! :D

   Delete
 3. Oij! Tuota onkin kokeiltava! Pidän kovasti vuohenjuustosta ja hunajasta noin niistä saisi nopsaan aikaiseksi joitain lämmintä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, yksinkertaista ja herkullista! :)

   Delete
 4. Herkulliselta kuulostaa, tätä reseptiä pitää kokeilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti maistuu sinullekin, itse tykkään ainakin kovasti! :)

   Delete