Monday 3 June 2013

Petit déjeuner

Kesä on viimeisen kuukauden aikana hivuttautunut keittiööni ja olenkin toivottanut sen erittäin tervetulleeksi. Viime viikkoina olemme kokkailleet tuoretta parsaa niin parmesaanin ja pekonin kera, kuin uppomunankin kaverina, harjoitelleet vietnamilaisten kevätrullien tekoa ja syöneet entistäkin enemmän salaatteja. Mies lohkoo minulle jääkaappiin aina valmiiksi tuoretta ananasta ja melonia ja niitä  on helppo nautiskella välipalaksi. Talvella paljon käyttämäni pakastemarjatkin ovat saaneet tehdä tilaa tuoreemmille vaihtoehdoille ja arkinen aamupalahetkeni on saanut kummasti nostetta noista herkullisista vitamiinipommeista.

Kuvissa näkyykin tuo tämänhetkinen lempiaamupalani, vadelmia ja pensasmustikoita stevialla makeutetun rahkan kanssa. Pähkinöitä tai mysliäkin voisi kai kokeilla joukkoon, tosin ihan hevillä en taida tästä helposta ja herkullisesta yhdistelmästä luopua!

8 comments:

  1. Vietnamilaisia kevätrullia en olekaan kokeillut itse tehdä! Haetko jostain valmiit "läpyskät" joiden sisään rullaat kasvikset tai miten?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ylemmässä postauksessa näkyykin kuvaa noista rullista! Etnisestä ruokakaupasta olen hankkinut nuo riisipaperit ja rullien sisällä olevat riisinuudelit. Rullien teko on tosi helppoa, itse rullailen useimmiten katkarapuja, salaattia, porkkanaa ja avokadoa, mutta vietnamilaisiin rulliin kannattaa ehdottomasti kokeilla myös minttua ja muita sikäläiseen keittiöön kuuluvia juttuja!

      Lähden perjantaina lomalle, mutta voisin kotiin tullessani koittaa tehdä tästä ohjetta! :)

      Delete
  2. Replies
    1. Tuoreet vadelmat ovat kyllä minunkin suosikkejani! <3

      Delete
  3. Rahkadiggailija olen minäkin. Sekoitan sitä turkkilaiseen jugurttiin, ja fiiliksen mukaan vielä kauden hedelmiä tai marjoja mukaan. : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo on kyllä niin nopea ja helppo aamupala, tosin pakastimesta otettujen marjojen kanssa saa hieman odotella, meillä kun ei ole mikroa... Mies paloittelee minulle usein omasta aamupalabanaanistaan muutaman palan, sekin on aika herkkua mustikoiden kanssa! :)

      Tuota turkkilaista jugurttiakin voisi kokeilla, kiitos vinkistä!

      Delete
  4. Mä söin yhteen väliin ihan joka päivä rahkaa ja marjoja amupalaksi, mutta sitten jotenkin kyllästyin siihen. Pitäisi keksiä jotain vaihtelua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, mä oon kanssa sellainen, että syön aina samoja ruokia! Kaurapuuro oli toinen, jota söin monta vuotta putkeen... Katsotaan, kuinka kauan jaksan tällä kertaa! :)

      Delete