Saturday, 1 June 2013

Quelques faits divers

Nürnberg taitaa olla monelle aika tuntematon kaupunki, itsekään en tiennyt siitä juuri mitään ennen tänne muuttoamme. Kaupunki sijaitsee täällä etelä-Saksassa ja se on Münchenin jälkeen Baijerin toiseksi suurin kaupunki, asukasluvultaan Helsinkiä pikkuisen isompi (vähän laskutavasta riippuen).

Nürnberg ja etenkin kaupungin vanha alue on paikoitellen todella kaunis: keskustaa kiertää valtava muuri, katukuvaa hallitsevat suuret kirkot ja meren äärellä lähes koko ikänsä asunut rauhoittuu kaupungin läpi virtaavan joen ääressä. Valitettavasti toinen maailmansota on kuitenkin jättänyt jälkensä kaupunkikuvaan ja vanhojen kauniiden rakennusten joukosta löytyy myös vähemmän mairittelevaa arkkitehtuuria.

Minulla on luonnollisesti tietokone täynnä kuvia tästä kaupungista, joskin niitä voin postailla sitten myöhemmin. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin jakaa teille muutaman viime aikoina oppimani satunnaisen Saksa-faktan.

- Adidas ja Puma ovat perustettu nykyisen asuinpaikkani naapurikylässä. Näiden urheilumerkkien perustajat olivat veljeksiä.
- Koruistaan tunnettu Thomas Sabo on nürnbergilainen
- Kaupungin vuosittaiset Joulumarkkinat kuuluvat Euroopan kuuluisimpiin
- Farkkumerkki Leviksen perustaja Levi Strauss on myös kotoisin näiltä kulmilta
- Italialaisesta ruuasta (ja herkullisista salaateista) tunnettu Vapiano on saksalainen konsepti

5 comments:

 1. Moi! Olisitko voinut kertoa enemmän muutosta Saksaan? Miten asiat ovat järjestyneet ja miten olette sopeutuneet? Valmistun vuoden lopussa ja tarkoituksena on päästä töihin Saksaan. T. Irene

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Voisin koittaa tehdä tästä ihan postausta, meillä kun on tosiaan kunnon kokemusta tästä muutosta: emme ole ekspatteina ja olemme joutuneet hoitamaan kaiken itse. Valitettavasti meidän muuttomme ja sopeutumisemme eivät ole olleet siitä helpoimmasta päästä ja siksi en ole jaksanut kirjoitella siitä blogissa aiemmin. Mutta siis, koitan hieman kasata ajatuksiani tästä aiheesta, kirjoitettavaa löytyy nimittäin paljon!

   Delete
  2. Kiva juttu :) Jään mielenkiinnolla odottelemaan postauta tästä aiheesta. -Irene

   Delete
 2. Kiitos näistä faktoista! Muistaakseni joskus katsoin matkailukanavalta jonkin Nürnberg-aiheisen ohjelman.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä olivat minullekin ihan uusia ja hauskoja faktoja! :) Minä kun olen luullut (ja kertonut myös vieraille, hups!) että Puman ja Adidaksen Euroopan pääkonttorit/tehtaat sijaitsevat täällä ja että merkit ovat amerikkalaisia, mistähän ihmeestä olen niin taas päätellyt?

   Kivaa viikkoa sinne Maija! :)

   Delete