Wednesday 11 April 2012

Lounas Pariisin kattojen yllä - Le Déli-Cieux

Tukholman NK:lla shoppailujen lomassa ajattelimme pitää pienen hengähdystauon ja suunnistimme tutkailemaan tavaratalon omaa kahvila- ja lounastarjontaa mielessämme makeat leivokset kahvin kanssa. Kuitenkin, johtuen varmaan Pääsiäisestä, emme löytäneet mieleistämme tarjontaa ja suuntasimmekin hetkeksi lähikaduille etsimään kahvilaa.

Tarjonnasta hieman pettyneenä (tosin uskon vakaasti tuon johtuneen pyhäaukioloista) aloin muistella, kuinka kätevää Jouluostosten lomassa olikaan nauttia sushilounas Harrodsilla ja miten ihanalta pieni hengähdystauko lounaan merkeissä tuntui Pariisin kattojen yllä Printempsin kattoterassilla.

Muisteluiden jälkeen tuli mieleeni, etten olekaan varmaan kertonut blogini puolella tuosta Printempsin kattoravintolasta ja ajattelin tulla pikimmiten korjaamaan asian!
Le Déli-Cieux sijaitsee Printemps-tavaratalon ylimmässä, eli yhdeksännessä kerroksessa, osoitteessa Boulevard Haussmann 66. Ravintola toimii itsepalveluperiaatteella, eli ruoka ja juomat kerätään linjaston varrelta ja maksetaan viimeiseksi kassalla. Ravintolan valikoima vaihtelee päivittäin ja vaihtoehtoja on aina erilaisista salaateista pastaan, piiraisiin ja lihaan, sekä erilaisiin jälkiruokiin, kuten jogurtteihin ja kakkuihin. Lounastaminen on edullista ja noin viidellätoista eurolla saa jo aterian juomineen. 
Vaikka Le Déli-Cieux:n lounas on hyvää, sen ehdottomasti suurin valttikortti on sijainti. Ravintola sijaitsee yhdeksännessä kerroksessa ja suuren avonaisen terassin ansiosta ruokailijat saavat nauttia upeista maisemista Pariisin kattojen yläpuolella. Lämpimänä päivänä helpotusta auringon porotukseen tuovat terrasilla ruukuissa kasvavat oliivipuut ja lounaan jälkeen voi vaikka siirtyä terassin pienelle oleskelualueelle nauttimaan auringosta viinilasillisen kera. Katolta aukeavat näkymät ympäri Pariisia ja kirkkaana päivänä sieltä onkin helppoa tiirailla monia kaupungin nähtävyyksiä.

33 comments:

  1. Näyttääpäs huikean kivalta paikalta! Harmi kun ei tiennyt tätä kun viime vuonna tuli käytyä Pariisissa, mutta ensi kerralla sitten! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täm on kyllä ihana paikka pitää taukoa shoppailujen lomassa! :)

      Delete
  2. Näyttää tosi ihanalta! Muistankin kun kerroit tästä paikasta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunnistitko valkoista kassia? :)

      Delete
    2. Aivan! :) Kanelihan se siinä! :)

      Delete
    3. Väärin meni! :) Valkoisessa kassissa matkasi sinun Balenciagan tuliainen! :)

      Delete
  3. Tuolla on tullut käytyä ja nautittua ihanasta auringosta, ihana paikka se onkin ja sieltä on kauniit näköalat. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaa mieltä! Ravintola ei tosiaan ole mikään fine dining-paikka, mutta täydellinen pikaiseen lounaaseen ja maisemista nauttimiseen! :)

      Delete
  4. Kiitos vinkistä :) Itse Pariisissa asuneena (2003) en tästä tiennyt, mutta viikon päästä suuntaan taas rakastamaani kaupunkiin ja aion ehdottomasti käydä kokeilemassa tämän!

    -Hannah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa että tämä oli uusi vinkki ja hyödytti sinua!
      Kannattaa ehdottomasti suunnata tuohon ravintolaan aurinkoisena päivänä. Juuri Pariisista palannut ystävättäreni kertoi että ilmat ovat olleet tarpeeksi lämpimät jo rosén nauttimiseen ulkosalla, toivottavasti sinullekin sattuisi hyvät kelit matkan ajaksi! :)

      Delete
  5. Hei, kiitos vinkistä. Täytyykin testata lounas seuraavalla Pariisin matkalla. Pariisi vinkit ovat aina tervetulleita, ja olen ymmärtänyt, että tunnet Pariisin todella hyvin, joten mielelläni kuulisin lisää vinkkejä. :)
    /Laura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Laura, kiva kuulla että tällaiset jutut kiinnostavat! :)
      Olen kyllä vieraillut Pariisissa kymmeniä kertoja, mutta vieläkin suurin osa kaupungista on minulle tuntematonta... Aika paljon olen kuitenkin tutustunut ihaniin paikkoihin poikaystäväni ja hänen perheensä kanssa, joten eiköhän minulta aina joitain hyviä vinkkejä löydy! :)

      Delete
  6. Kiitos vinkistä, ehdottomasti täytyy kokeilla paikkaa ensi reissulla Pariisiin :)

    Nyt minäkin mattimyöhäinen löysin uuteen ihanaan blogiisi ja liityin toki heti lukijaksi <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa että löysit tänne! :) Tuolta vanhan blogin puolelta minulla tuleekin vielä todella paljon ihmisiä tänne, kestää varmaan aikansa että kaikki saavat päivitettyä uuden osoitteen ja siksi aina huikkailen tuolla vanhankin blogin puolella!

      Itsekään en ole käynyt Pariisissa pitkään aikaan, nyt kevään myötä olen alkanut haaveilemaan taas sinne pääsystä... :)

      Delete
  7. Ihanat maisemat! Ehdottomasti näytän tämän postauksen puolisolleni, kyllä Pariisiin pitää päästä! :) Olet upea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, nyt vain suostuttelemaan mies mukaan! :) Kiitos paljon! <3

      Delete
  8. En ole vielä päässyt käymään Pariisissa, mutta se kaupunki on ehdottomasti nähtävä! Tykkään kovasti klassisesta tyylistäsi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Heidi! :) Pariisi on kyllä kaunis kaupunki, toivottavasti pääset sinne pian! :)

      Delete
  9. tosi upeet maisemat :: )

    lauantaimurhetytto.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta! :) Onneksi Pariisi on onnistunut vaalimaan tuota vanhaa ja kaunista infrastruktuuria, sen tunnelmaa ei voi paikata millään!

      Delete
  10. Oi mitä ihania maisemia ja näkymiä :) Tuonne kyllä tahtoisin itsekin :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitää myöntää että näiden kuvien jälkeen aloin itsekin haikailla sinne, näin keväisin Pariisi taitaa olla kauneimmillaan... Toivottavasti pääset sinne myös itsekin pikapuolin! :)

      Delete
  11. Kiitos mahtavasta vinkistä! Olen missanut tuon printempsin terassin kokonaan kun aina vaan mennyt lafayetten terassille enkä edes tullut ajatelleeks tota paikkaa... Aionkin siis suunnata tuonne lounaalle toukokuun reissullani, kiitos sun suositusten ja kuvien :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa jos näistä vinkeistä on hyötyä! :)
      Passe de bonnes vacances là-bas!

      Delete
  12. Sushista ja tavaratalosta tuli mieleen Galeries Lafayette -tavaratalon sushibaari jossa tuli käytyä muutamat kerrat jokunen vuosi sitten. Nopea palvelu ja monipuolinen sushisetti, joka maksoi vain jotain parikymppiä.

    Siinä Operan alueella oli myös jokin katutasossa oleva melko edullinen sushipaikka jossa oli ne itsepalveluliukuhihnat joista pystyi valitsemaan haluamansa palaset, mutta valitettavasti en muista paikan nimeä :(

    -L-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkeistä, joskus on vain niin paljon helpompaa saada lounasta ja jatkaa shoppailua! :)

      Aika usein isoista tavarataloista onneksi löytyy ravintoloita moneen makuun, Harrodsilla on myös Ladurée testattu tässä tarkoituksessa, riittää taas energia (etenkin poikaystävälläni) kierrellä liikkeissä. ;)

      Delete
  13. Oijoi mitä kuvia ja tunnelmia, kyllä taas heräsi kaipuu Pariisiin. :) Nyt olisi kevätkin, mitä otollisin aika pienelle reissulle... hmm.

    Tunnustan että itsekin kuljen edelleen vanhan blogisi kautta, lupaan parantaa tapani. ;) Päivitin uuden osoitteesi oman blogini sivupalkkiin, toivottavasti se sopii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pariisi on kyllä keväällä kauneimmillaan, joten nyt vain reissua suunnittelemaan! :)

      Totta kai sopii tuo linkkaus, kiitos! <3

      Delete
  14. Suloinen Maijaliini, blogissani on sulle haaste :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kävinkin, sen jo lukemassa, kiitos paljon! Aivan mielettömän ihania kenkiä, niin monet kuin suoraan haavelistaltani! <3

      Delete
  15. Onpas sinulla sievä blogi xx

    queenofzeal.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Emmi, kiva että löysit tänne! :)

      Delete
  16. Voi mitä kuvia <3 Olet kyllä niin tyylikäs ja upea nainen :)

    ReplyDelete