Saturday, 14 June 2014

Weekend escapeHyvää huomenta ja ihanaa lauantaita sinne ruudun toiselle puolelle! Oma viikonloppuni alkoi oikein mieluisissa merkeissä - takana on nimittäin hauska ilta ystävien kanssa ja hyvin nukuttu yö hotellin lakanoissa.

Viikonloppumme alkoi oikeastaan jo eilen iltapäivällä, jolloin starttasimme auton ihan Saksan eteläisimmässä kärjessä sijaitsevaa Schwangauta kohti. Täällä tarkoituksenamme on nauttia viikonlopusta ystäviemme kanssa, ulkoilla ja tietenkin vierailla Disneyn Prinsessa Ruususen sadusta tutusta Neuschwansteinin linnassa. 

Mutta nyt on aika kiiruhtaa aamupalalle, kuullaan taas pian!

12 comments:

 1. Laitatko linnasta kuvia, jos satuit ottamaan myös sisältä ? Se on mun unelmissa ollut monta vuotta, päästä prinsessa Ruususen linnassa käymään. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitan kyllä kuvia, mutta valitettavasti linnan sisällä ei saanut ottaa kuvia (ja siellä oli myös hurjan pimeää), joten sieltä minulla taitaa olla vain muutama kuva... :/

   Mutta tuo linna on kyllä upea - toivottavasti pääset nauttimaan siitä hieman lähipäivinä julkaisemieni kuvien muodossa! :)

   Delete
 2. Oij, Neuschwanstein on niin ihana ja varmasti todella kaunis kesäaikaan, me käytiin siellä pari vuotta sitten helmikuussa ja rämmittiin lumen ja sohjon keskellä. ;)
  Mukavia viimeisiä päiviä Saksassa ja tsemppiä uuden arjen alkuun Pariisissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse ihastelin myös niitä talviaikaisia kuvia, sillä olen vieraillut linnassa vain kesäaikaan! :)

   Kiitos kovasti tsempistä Jenni ja mukavaa sunnuntaita sinne! :)

   Delete
 3. Oi, se linna. Lapsena olisin halunnut asua siellä... :D Tee postaus linnasta... <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kyllä niin Disney-linna, tosin sisäpuoleltahan linnaa ei rakennetu koskaan kokonaan valmiiksi... Mutta kiitos toivomuksesta, kuvia on varmasti tulossa! :)

   Delete
 4. Hassua, että miellät linnan disney-linnaksi, vaikka itse linna on kai ollut esikuvana disney-linnalle. Itselleni linna edustaa yhtä pröystäilevän kuningas Ludwigin linnoista. Kaunis sinänsä ja kauniilla paikalla. Etelä-Baijeri sinänsä, kuten myös koko eteläinen Saksa, on todella kaunista seutua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosiaan Neuschwansteinin linna on rakennettu ensin ja vasta sen jälkeen on tullut tuo Disney-linna, olet ihan oikeassa! :D Halusin vain mainita tuosta yhteydestä, sillä Disneyn (esikuva)-linnana monet sen tuntevat.

   Ludwig Toisen tarina on kyllä hämmästyttävä, mutta itse ajattelen hänen hankkeensa taustalla olleen muutakin kuin vain pröystäilyä. Alunperinhän hän halusi suurena taiteen ystävänä rakentaa linnan kunnianosoitukseksi Wagnerille omilla varoillaan, eikä suinkaan veronmaksajien kustantamana. Linnan rakentaminen ei tietenkään millään tavalla ollut järkevää tai tarpeellista ja se taisikin olla syy, jonka vuoksi hänet julistettiin mielisairaaksi, hän joutui väistymään vallasta ja menehtyi epämääräisissä olosuhteissa. Todella mystinen tarina ja haluan ehdottomasti nyt jälkikäteen perehtyä siihen paremmin.

   Baijeri on kyllä todella kaunista aluetta. :)

   Delete
  2. Niin, no Neuschwansteinin linna vaan ei ollut ainut projekti johon hän sitä rahaa laittoi. En väitä, että hän oli vain pröystäilevä, mutta niin hänet ehkä nähtiin, kun periaatteessa ei ollut varaa. Oletko käynyt Herrenchiemseellä kattomassa sitä hänen Versaillesin linnaa matkivaa linnaa?

   Delete
  3. Kiva kun tulit vielä kommentoimaan, vaikka tällaiset keskustelut ovatkin välillä hieman hankalia näin netin välityksellä. :)

   Itse taas ajattelen, että Neuschwansteinin linnan kaltaisia tarinoita löytyy niin Versaillesin, kuin monien muidenkin palatsien takaa. Kautta historian hallitsijat ovat rakennuttaneet näitä erittäin arvokkaita ja monia miestyövuosia vaatineita rakennuksia ja monumentteja, joita me nykypäivän ihmiset saatamme oudoksua, ihmetellä ja ihailla. Tarkoitusperät näiden rakennuksien takana ovat usein samanhenkisiä ja suurilla hallitsijoilla on selvästikin ollut usein paljon kunnianhimoa ja mahtipontisia suunnitelmia.

   Ludwig velkaantui tosiaan pahasti ja hänen loppunsa oli surullinen. Mielestäni on kuitenkin hienoa, että linna on avattu matkailijoille (sehän avattiin vain kuukausia hänen kuolmensa jälkeen), sillä kaiken kaikkiaan sieltä löytyy hyvin paljon arvokasta ja kaunista taidetta - ja onhan se tällä hetkellä varmasti yksi Baijerin (ja ehkä Saksankin) kuuluisimmista nähtävyyksistä.

   Linna sisäosiltaan oli ehkä hieman pettymys ja järjestetty opastus hyvin suppea. Mutta onhan tuo vuoren rinteestä, puiden keskeltä kohoava linna häkellyttävän kaunis - en siis yhtään ihmettele, että monet lukijoistani ovat Prinsessa Ruususen katsottuaan alkaneet haaveilla linnassa vierailusta! :)

   Oikein mukavaa viikkoa!

   Delete
 5. No rahaahan sillä nykyään pääsylipputuloina ja oheiskaman muodossa kerätään. Lienevätköhän Ludwigin velat jo maksettu? Tietysti linnan ylläpidostakin jotain kustannuksia on.
  Muistan saksalaisnuorten, jotka eivät siis olleet baijerilaisia, minulle Baijerissa sanoneen, että Baijeri on Saksan Disneyland. :)
  Ludwig II oli muuten sukua Itävallan keisarinna Elisabethille.

  ReplyDelete
 6. Hei,
  Monissa sun kuvissa vilahtavat nuo ihanat musta aurinkolasit.
  Saanko kysyä mikä on merkki?

  ReplyDelete