Friday, 4 July 2014

Vierailu Neuschwansteinin linnassa


Tervetuloa lyhyelle vierailulle Neuschwansteinin linnan maisemiin! Vietimme tosiaan viimeistä Saksan viikonloppuamme matkustamalla eteläisimpään Baijeriin ja yhtenä matkamme kohokohdista oli tuo Disneyn Prinsessa Ruususen linnan esikuvana toiminut Neuschwansteinin linna.

Baijerin kuninkaan, Ludwig II:n rakennuttama Neuschwansteinin linna sijaitsee Schwangaun kaupungissa jylhänä kohoavien Alppien ympäröimänä. Linnan tavoittaa parhaiten kävelemällä - patikoinnin aikana tajuaa viimeistään, miten mahtipontinen urakka linnan rakentaminen noin korkealle onkaan ollut!

Linnalla on hyvin värikäs historia ja sen sisätilat eivät valmistuneet koskaan lopullisesti. Sisälle pääsee ostamalla opastetun kierroksen sisältävän pääsylipun; kierrokset alkavat viiden minuutin välein ja linna kierretään oppaan johdolla omaan makuuni vähän liiankin nopeasti. Linna on omasta mielestäni vaikuttavin ulkoa päin, mutta sisätiloistakin löytyy ihailtavaa vaikka kuinka paljon - Wagneria ihailleen kuninkaan toiveesta linnan seinät ovat täynnä maalauksia, joiden aiheet ovat säveltäjän oopperoista.

Mutta pidemmittä puheitta, tässä pieni kurkistus näkymiin!8 comments:

 1. Oi, tuolla haluaisin käydä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti pääset pian Baijeriin ja Neuschwansteiniin visiitille! :)

   Delete
 2. Kiitos tästä. Tuo linna on jo vuosia kuulunut niihin paikkoihin, joissa haluaisin joskus käydä, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tuosta linnasta ja sen rakennuttaneesta kuninkaasta kerrottiin jo yläasteen saksantunneilla ja muistanpa myös joskus koonneeni sitä esittävän 1000 palan palapelinkin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Linna ja toki myös sen lähialueet ovat kyllä kauniita. Toivon kovasti, että pääset pian myös paikan päälle ihailemaan Neuschwansteinia! :)

   Delete
 3. Vautsi mitkä maisemat. :) Olen aina halunnut piipahtaa Saksassa ihan kunnolla, mutta se on aina jäänyt kun on menty muualle.

  Tosin pieni "riski" on olemassa siinä, että Saksaan muutto olisi edessä vuoden kuluttua. Muutetaan ensi kuussa Taiwaniin ja tullaan sieltä ilmeisesti hetkeksi Lontooseen. Sitten on paikka avoin ja mä niin toivon että se on Saksa. Haluan olla keskemmällä Eurooppaa ja noissa maisemissa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, teillä on edessä vaikka minkälaisia seikkailuja! <3
   Saksa on kyllä todella hyvä paikka asua ja Baijerista pääsee niin helposti matkustamaan muuallakin Euroopassa - Venetsiakin on ihan kulman takana! ;)

   Oikein paljon tsemppiä ja ihania kesäpäiviä! :)

   Delete
 4. Newschwanstein oli kyllä tosi upea paikka, kävin siellä juuri kolmisen viikkoa sitten :)

  ReplyDelete