Wednesday 20 June 2012

La Vallée Village - Outlet-kylä

Sain viime viikolla toivomuksen kertoa Pariisin ulkopuolella sijaitsevista outlet-ostosmahdollisuuksista. Pyyntö sattui tulemaan juuri oikeaan aikaan, nimittäin samana päivänä suuntasimme La Vallée Villagen outlet-kylään.
Vallée Village sijaitsee Disney Landin lähellä, autolla ajaen puolisen tuntia (ruuhka-aikoina ainakin tunnin verran) Pariisista itään. Menimme tällä kertaa outletiin omalla autolla, mutta shoppailemaan pääsee kätevästi myös RER-metrolla tai Vallée Villagen omalla Shopping Express -bussilla. Metromatka Vallée Villageen RER A -metrolla kestää noin kolme varttia ja outlet-kylän lähin asema on Val d'Europe / Serris Montévrain.

Vallée Villagen mielenkiintoisimpia kauppoja ovat mielestäni Tod's, Burberry, Polo Ralph Lauren, Bonpoint, Wolford, Max Mara ja Salvatore Ferragamo. Monilla edellämainituista liikkeistä on mielestäni mukavankokoinen valikoima ja kivasti kokoja tarjolla. Monien liikkeiden valikoimissa mallit ovat klassisia ja välillä hyllystä saattaa löytää jopa saman sesongin tuotteita, esimerkiksi Tod'silla sovittelin samoja ballerinoja joita olin kokeillut edellisenä päivänä Printempsilla, harmi vain että juuri minun puolikaskokoni puuttui valikoimasta! Muita mielenkiintoisia merkkejä outletissa ovat Diane von Furstenberg, Céline, Jimmy Choo ja Gérard Darel, tosin omilla käyntikerroillani olen kokenut näiden kauppojen tarjonnan ja kokovalikoiman suppeaksi. Monia varmasti kiinnostaa myös että outlet-kylästä löytyvät niin ikään Michael Korsin kuin Longchampinkin myymälät.

Kannattaa katsoa kaikki Vallée Villagesta löytyvät liikkeet täältä!
Olen käynyt Vallée Villagessa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla sinne lähteminen on palkinnut kivoilla löydöillä. Haaveilemaani Burberryn trenssiä sieltä taitaa olla mahdotonta löytää, mutta tällä kertaa sovittelin Burberrylla monia klassisia villakangastakkeja. Minulle sopivia UK 4 - 6 -kokoisia takkeja oli hyllyssä useitakin yksittäisiä kappaleita, mutta täydellisesti istuvaa takkia en valitettavasti vieläkään löytänyt - tosin onneksi jotain muuta kivaa löytyi!

Myös Ralph Lauren ja Tommy Hilfiger ovat mielestäni vierailun arvoisia. Itse ostin Ralph Laurenilta muutaman palmikkokuvioisen neuleen, mutta tarjolla olisi ollut vaatteita aina kesämekoista ja sortseista pikeepaitoihin ja kenkiin. Vallée Villagessa sijaitsee myös Ralph Laurenin tyylikäs Home -putiikki. Outlet-kylän Wolfordille kannattaa pistäytyä sukkahousuostoksille, mutta kannattaa varoa siellä myytäviä edullisempia kakkoslaatuisia sukkahousuja: vaikka kutomisjäljessä on vain pienen pieniä epätasaisuuksia, ainakin omaa silmääni ne häiritsevät sen verran etten koe säästön olevan sen arvoista.

Noh, seuraava kysymys varmasti kuuluu, että kannattaako Vallée Villageen lähteä tekemään löytöjä? Omasta mielestäni outlet-löytöjen tekeminen on paljon tuurista kiinni. Itse en koe että halvemmallakaan hinnalla kannattaa ostaa mitään mistä ei täysin pidä, säästän mielummin rahani täydelliseen hankintaan. Vallée Villagen valikoima on ollut molemmilla käyntikerroillani vierailun arvoinen, mutta suuria löytöjä en ole sieltä tehnyt. Outlet-kylään lähteminen on lähes koko päivän kestävä reissu, joten kannattaa miettiä onko matkaan ja mahdollisiin ostoksiin käytetty aika sen arvoista, etenkin kun minkäänlaista takuuta valikoiman laajuudesta ei voi saada. Lyhyellä Pariisin matkalla keskittyisin nauttimaan Pariisista ja sen tarjoamista ostosmahdollisuuksista, mutta jo hiemankin pidemmän loman, taikka Disney Land -matkan aikana outlet-kylässä vierailua kannattaa harkita.

18 comments:

  1. Kiva postaus! : ) Olen samaa mieltä kanssasi, outlet-kyliin ei voi lähteä takuuvarman saaliin toiveessa. JOS hyvin käy, voi mukaan tarttua täydellinen löytö.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta, siksi minusta näistä outlet-paikoista onkin vähän vaikea kirjoittaa muutaman käyntikerran jälkeen, koko vuoden valikoimastahan kun ei silloin voi tietää.
      Ihana kuulla että tykkäsit tästä, piakkoin tulee varmasti lisää Pariisi-vinkkejä! :)

      Delete
  2. Mahtava postaus, sitten kun Pariisiin jonain päivänä pääsen matkustamaan niin haluun kyllä olla vähän kauemmin kuin pari päivää, jotta voi outlet-kylässäkin poiketa! Musta on ihanaa mennä ilman mitään erityistä ostoslistaa vaan pläräilemään valikoimaa, jos sattuisi jotain aarteita löytymään - eli kuulostaa aikamoiselta paratiisilta mulle :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen niin iloinen jos nämä vinkit auttavat jotakuta! :)
      Ihanaa kesää sinulle, toivottavasti pian pääsisit käymään täällä! :)

      Delete
  3. Mä asun Pariisissa ja suosittelen kyllä tota paikkaa turisteillekin. Oon vienyt sinne usein suomalaisia nuoria ystäviäni jotka erityisesti tykkäävät shoppailla just bershka, pull&bear etc ja mukana on voinut olla ystäviä jotka pitävät enemmän luksusmerkeistä ja kun nuo ostoskeskukset ovat yhdessä niin kaikille löytyy jotain :)

    En tykkää shoppailla niinkään Pariisin alueella, kun mä just ostan tosi tavallisista ketjuliikkeistä mun kaikki vaatteet ja keskustassa turistit ryöväävät kaikki normaalikokoiset tuotteet ja mulle ei jää mitään :D Sitten joutuu hyppelemään h&m:stä toiseen etsien sitä yhtä ainutta 36 kokoista takkia ja mistään ei meinaa löytyä..
    La valleessa on taas just kiva kun kaikki kaupat yhden katon alla ja voi sitten koko päivän pyhittää shoppailulle :)
    vaikka muutenhan tuo onkin aika kaukana eikä siellä mitään muuta tekemistä paikalliselle ole :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla että sinäkin voit suositella paikkaa!

      Itsekin ajattelin että se vieressä sijaitseva ostoskeskus on kätevä, kaikki saman katon alla ja väkimäärä pienempi kuin Pariisin alueella. Itse tykkään Pariisissa olessani shoppailla Passyssa, mukavasti sekä halvempia että kalliimpia liikkeitä, kivoja ravintoloita ja suhteellisen vähän turisteja. Plussaa myös siitä että pääsen kävellen ostoksille ihan muutamassa minuutissa, Pariisissa olessani olen usein vähän tuskastunut pitkiin välimatkoihin ja niihin kuluvaan aikaan. Kaiken lisäksi rakastan katsella tämän alueen ihmisten pukeutumista! :)

      Delete
  4. Kiitos vinkistä :) Tänne täytyy raahata poikaystävä- halusi se lähteä tai ei ;) Ja miksi se ei ole ikinä kertonut mulle kyseisestä paikasta??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, hyvä että tykkäsit! :) Mun poikaystäväni ei ihan oikeasti tiennyt tästä paikasta ennen kuin sisar antoi vinkin, tosin en olisi yhtään ihmetellyt vaikka olisi tiennyt eikä kertonut... Onneksi tuolla oli Starbucks niin sain hieman lepyteltyä avokkia shoppailujen lomassa, olen huomannut että muutaman muffinsin jälkeen jaksaa taas kummasti! ;)

      Delete
  5. Hauska sattuma, että kirjoitit tästä, vietimme juuri kokonaisen päivän tuolla ystäväni kanssa! Viihdyimme hyvin myös viereisessä ostoskeskuksessa ja hotellille tultiin takaisin useiden rapisevien ostoskassien kera ;) Kiitos muuten tuhannesti jokin aika sitten tekemästäsi postauksesta, jossa vinkkasit Printempsin katolla sijaitsevasta ruokapaikasta! Olimme siellä eilen ja näkymät olivat aivan mielettömät ja ruoka maistuvaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa jos vinkistäni oli jotain apua! :) Täällä ollaan Pariisissa taas, mutta tulen kyllä pikimmiten kurkkaamaan blogiisi jos vaikka jakaisit hetkiä teidän matkastanne!

      Delete
  6. Et taida kuitenkaan olla UK kokoa 4-6. Se tarkottaisi että olet suur piir kokoa 32 ja siltä et kyllä näytä. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katsopa Burberryn sivuilta heidän kokomitoitustaan, siellä koot 4-6 vastaavat Italian kokoja 36-38. Burberryn takit ovat minusta joskus hieman väljää mitoitusta, joten itsekin olen välillä yllättynyt tuosta takkien mitoituksesta, tosin minun kohdallani myös vaatteen malli vaikuttaa paljon eri kokojen istuvuuteen.

      Varmaan olet huomannutkin että arvostan hyvää istuvuutta ja kaunista leikkausta, enkä missään nimessä käytä liian pieniä vaatteita koon vuoksi. Tästä syystä en esimerkiksi yleensä tilaa vaatteita, oma kokoni kun voi vaihdella todella paljon. En koe tällaisia koko-keskusteluja yleensä tarkoituksenmukaisiksi, mutta tällä kertaa halusin vain tuoda postauksessani esille että Vallée Villagesta löytyy myös yleisempiäkin kokoja, kun usein esimerkiksi alennusmyynneissä kokovalikoimat edustavat ääripäitä.

      Delete
  7. Hei!

    Mikä sattuma! :D Kiitos tuhannesti, kun vastasit Outlet kysymykseeni ja vielä näin laajasti. Olen katsellut erimaiden esim. kiinan ja italian outlet tarjonnat eli kyllä niistä aina joskus löytyy jotain. ;) Tällä viikolla käyn katsastamassa tämän outlet kylän. Jos joskus suuntaat Sveitsiin tai Milanoon suosittelen lämpimästi Foxtownnia (sijaitsee Sveitsin&Italian rajalla).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olin kyllä todella äimistynyt tuosta yhteensattumasta, ihan kuin olisit lukenut ajatukseni!
      Ja kiva kuulla suositus tuosta Foxtownista, Milanon matka on nimittäin ollut mielessä ja samalla voisi varata yhden päivän outlet-löytöjen tekemiseen! :)

      Delete
  8. Hei,

    Tietääkö/muistaako kukaan, minkä niminen se ostoskeskus on siinä La Valleen vieressä? Olis tarkotus suunnata tonne maaliskuussa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa,

      En valitettavasti muista ostoskeskuksen nimeä, mutta Outlet-kylän edessä seisoessasi ja kylästä poispäin katsottaessa ostari jää oikealla puolellesi. Ostoskeskus on siisi ihan Outletin vieressä, sitä ei voi olla huomaamatta! :)

      Ihanaa reissua! :)

      Delete
    2. Kurkistin tuon nimen Google Mapsista, kyseessä on Val d'Europe -ostoskeskus. :)
      http://www.valdeurope.fr

      Delete
  9. Kiitos tästä postauksesta, tässä oli hyvin infoa! Kävinkin täällä, ja tässä postauksessani lisätietoa hintatasosta yms, jos muita lukijoita kiinnostaa :)

    http://blondefinlandaise.blogspot.fr/2013/09/la-vallee-village-outlet-shoppailua.html

    ReplyDelete