Thursday, 28 June 2012

Repetto

Pariisiin suunnatessamme minulla oli mielessäni vain yksi paikka jonne halusin tällä kertaa ennättää. Toiveissani oli suunnata Repetolle ja ostaa itselleni uudet mustat perusballerinat vanhan kovia kokeneen parin tilalle.

Arkena jalastani löytyy useimmiten Repetot. Pehmeästä vasikannahasta valmistetut höyhenen kevyet kengät ovat olleet jokapäiväisessä käytössäni niin korvaamattomat, että päädyin jälleen ottamaan suunnakseni Opéran lähellä sijaitsevan Repeton lippulaivaliikkeen (22 rue de la Paix).
Repeton historia on saanut alkunsa balettitossujen valmistamisesta ja edelleen liikkeen vaatetangot täyttyvät vaaleanpunaisista tutuista ja siroista balettitossuista. Ballerinoja on esillä kaikissa sateenkaaren väreissä ja monilla eri nahkavaihtoehdoilla, myös itselle täydellisen ballerinaparin teettäminen onnistuu.

"In 1947, in her tiny workshop next to the Parisian Opera House, Rose Repetto produced her first pair of Pointe shoes. 
Ten years later, inspired by the form of dancing shoes and their unique "stitched-returned" production method, she created the Repetto ballerina." 
Pienen sovittelutuokion jälkeen löysin taas itselleni täydellisesti istuvat ballerinat. Koska nämä ballerinat ovat käsintehtyjä, haluan aina sovittaa niitä. Vaikka kaikki Repettoni ovatkin samankokoisia, niin tälläkin kertaa ensimmäisenä sovittamani pari oli hieman liian pieni, kun taas toinen samankokoinen pari istui jalkaani kuin hansikas.

Mustat Repettoni ovat minulla hyvin huolettomassa käytössä, ne jalassa en murehdi satunnaisia sadekuuroja tai kuumudessa hikoavia jalkapohjia. En ole myöskään halunnut teettää ballerinoihini kumipohjia, mielestäni niiden mukana hukkuisi nahkapohjan tuntuma ja kenkien keveys, joten tämän mustan parin kohdalla kipitän liikkeeseen aina muutaman vuoden välein. Ja mielelläni kipitänkin, nimittäin nämä jalassa kelpaa taas tanssahdella kesäkaduilla!

27 comments:

 1. Millaisessa kunnossa pohjat ovat jos ovat päässeet kaatumaan esimerkiksi sateella? Muuttuvatko pehmeiksi ja kovin liukkaiksi? Niin kävi yksille nahkapohjaisille ballerinoilleni, ja päätinkin jatkossa laitattaa kenkiini kumipohjat. Harmi vaan kun ne vievät omasta mielestäni juurikin tuntumaa pois ja kauniin nahkapohjan ulkonäkö kärsii.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen säilyttänyt kaikissa ballerinoissani ja korkkareissani nahkapohjat sellaisenaan, enkä ole huomannut pehmenemistä tai liukkautta niissä. Nahkapohja tulee päinvastoin hieman kuhmuille, sillä hiekka ja sora kuluttavat sitä. Minulla on erikseen kumipohjaiset ballerinat (ja kumisaappaat) jotka tietenkin laitan jalkaani sadepäivänä jo kotoa lähtiessä, mutta siltikin nuo nahkapohjaisetkin kenkäni ovat kastuneet monen monituista kertaa ilman suuria vahinkoja. Repettojen kastuessa pelkään enemmän tuota pehmeän nahan venymistä ja viime syksynä jo valmiiksi kuluneiden kenkien käyttö tulikin tiensä päähän kun lomalla Pietarissa jouduin kävelemään pari päivää nilkkoihin asti ulottuneessa vedessä katujen tulviessa runsaan sateen vuoksi.

   Delete
 2. Nuo on todella kauniit ballerinat. Itselläni aika saman näköiset H&M:ltä :D Joskus vielä tekisi mieli Repettot hankkia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Katselin myös ihan hetki sitten Zaralta kauniita Repeton tyylisiä ballerinoja, olivat vielä nahkaisetkin! :) Itse en varmaan enää Repetoista luovu, niin paljon arvostan niiden kävelymukavuutta ja yksinkertaisen kaunista muotoilua. Kannattaa ehdottomasti käydä sovittelemassa josko nuo sopisivat myös sinun jalkaasi! :)

   Delete
 3. Tiia Doris blogista jätti tällaisen kommentin, vahingossa onnistuin jotenkin poistamaan sen!

  "Onpas ne kyllä suloiset :) Kengät ei saisi olla vaaleita sisältä, kun ne menevät sitten käytössä niin tympeän näköisiksi ja vähän hankala alkaa nahkakenkiäkään pesemään. "

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ääh, anteeksi Tiia kommentin poistamisesta, onneksi sain sen vielä ongittua sähköpostistani!

   Olen kyllä samaa mieltä tuosta tummumisesta, vaikkakin tuo valkoinen väri on todella kaunis, on se todella armoton kulumiselle ja likaantumiselle. Joskus Mrs.V:n blogissa näin hänen ballerinoissaan läpinäkyvät pohjalliset, olisikohan niistä apua sisäosan tummumiseen?

   Delete
 4. Tosi kivat! :) Itsellä ei ole yhtään Repetton baltsuja, mutta ehkä pitäisi harkita painavasta syystä. Itsellä kun on lähestulkoon vain huonoja kokemuksia ballerina-kengistä, jotka aina vaan hiertävät jalkojani. Mulla on myös jännän kokoiset ja malliset jalat, ja usein mulla on erilaisia pohjallisia ja korokkeita sen takia kengissä. Vuittonin ballerinat (joista sulle silloin selitin) on nyt julistettu onnistuneesti "tuunatuiksi". Ne ovat tällä hetkellä ehdottomasti parhaat ballerinani, jotka vähiten aiheuttavat käytössä ongelmia. Onko sulla monesti muuten ballerina-kenkien kanssa "tuunaustarvetta"? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla itseasiassa hiertyy helposti nilkan takaosa, kun kengät nousevat sieltä liian korkealle eivätkä muotoudu jalkaan tarpeeksi hyvin. Repeton ja Chanelin ballerinat eivät ole sitä aiheuttaneet ja molemmista olen tykäänyt kovasti! :)
   Hyvä että sait tuunattua nuo kengät sopiviksi, ne ovat kyllä todella ihanat! Itse en ole joutunut tuunailemaan ballerinojani, vaikka omat jalkanikin ovat välillä ongelmalliset, niin olen kuitenkin tähän mennessä säästynyt tuolta.

   Delete
 5. Mitä tallaisilla ballerinoilla on hintaa? saako noita tilattua mistään ? ihanat pakkauksetkin !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin mytheresa.com -nettiputiikista saa tilattua, mutta myös Nina'silla Helsingissä ja Turussa on ollut näitä valikoimissaan. Repeton sivulta löytyy ballerinojen hintoja, nämä mustat taisivat maksaa 170 euroa.
   Nuo kenkälaatikot ovat tosiaan kauniit! :)

   Delete
 6. Hei tiedätkö onko näitä ballerinoja eri mallisia? Katsoin mytheresan valikoimaa ja siellä on mustat hinnoin 179 ja 198, jotain eroja niilä on siis oltava, mutta kuvan perusteella en nähnyt mitään radikaalia. Kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa chloe! Mun mielestä nuo ballerinat näyttivät kuvissa ihan hieman eri värisiltä, kalliimpi näytti ainakin omalla ruudullani mustemmalta... Materiaali näytti myös hieman "sileämmältä" tuossa kalliimmassa versiossa, tosin se voi johtua ihan tuosta värierostakin ja väriero voi taas johtua kuvan valaistuksesta, vaikea sanoa... Noita ballerinoja on kyllä olemassa eri mallisiakin, esimerkiksi sellaisia joissa varpaanvälit näkyvät enemmän, mutta en kyllä nähnyt mitään eroa mallissa noiden kahden välillä.

   Ei tästä vastauksestani tainnut kyllä mitään apua olla, mutta toivon kovasti että saat itsellesi kauniit ja mukavat ballerinat! :)

   Delete
 7. mullakin on repettot, mutta ne ovat kärkitossut....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ensin kirjoitin postaukseen balettikengät (englanniksi ballet shoes), jonka jälkeen muutin sen balettotossuiksi, mutta nyt vasta tajusin että kärkitossut ovat varmastikin se hakemani termi! Repetto on varmasti ballerinojenkin keskuudessa klassikko! :)

   Delete
 8. Repetton ballerinat ovat houkutelleet minuakin, mutta vielä en ole uskaltanut ostaa. Nyt jos vielä tulevat vastaan, niin lähtevät varmaan mukaan :). Repetot ovat minulle nuorempana olleet käytössä balettitossuina, olivat tossuista parhaat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, tiedätkö miten ihana tunnelma tuolla kaupassa oli, aivan kuin olisi astunut balettistudioon, pukukoppien seinille oli kiinnitetty jopa tangot! :)
   Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä, mielestäni nämä ovat ihan parhaimmat ballerinat päivittäiseen käyttöön!

   Delete
 9. Onko sulla/ootko kokeillut pretty ballerinas -merkin ballerinoja? Vai onko sulla vaan kokemusta näistä repeton? :) ja noi näyttävät aika kapeilta, onko sulla kapea jalka? itselläni meinaa aika lättänä ja leveä :/ Mutta ensi viikolla barcelonaan, eiköhän sieltä jotkut ihanat löydy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei ole lainkaan kokemusta Pretty Ballerinasin kengistä, mutta pikaisella googlettelulla huomasin heillä olevan Repettoja värikäämpiä kuoseja tarjolla, yhtenä erona huomasin myös että osassa PB:ssä taisi olla nahkapohjien sijaan kumipohjat. Repeton värit ja mallit ovat aika hillittyjä ja klassisia, eli jos jotain räväkämpää etsii niin sitten ainakin tuo Pretty Ballerinas taitaa olla parempi vaihtoehto.
   Lestini on aika normaali, enkä koe Repettoja mitenkään erityisen kapeiksi. Pientä kokoa ne kyllä ovat, joten kannattaa sovittaessa varautua ottamaan ainakin puolikas koko suurempi kuin normaalisti.

   Huomasithan myös ihanasta Avec Sofié -blogista Barcelonavinkit Pretty Ballerinasin suhteen? :) Toivottavasti löydät matkaltasi mieluiset ballerinat, tulehan kertomaan sitten mihin päädyit!

   Delete
  2. Vastailen tässä omasta kokemuksestani, että mun jalkaan PB:n perusmusta Audrey on vieläkin parempi kuin Repetto. Plus että tykkään enemmän PB:n vaaleanpunaisesta sisäpohjasta, kuin Repettojen valkoisesta :) Niinkuin sillä olisi isokin merkitys... PB:t on kestäviä, itselläni on ollut vain nahkapohjaisia, nuo kumipohjat on uusi juttu. Tykkään, että ballerina on nahkapohjainen.

   PB:n Audrey - se klassisin malli - on ns. normaalikokoa, kun taas perus-Repetton otan aina kokoa isomman. Eli mun jalka yleensä on 38, PB:t on 38 ja Repettot 39.

   Kävelymukavuus aika lailla sama molemmissa. Molemmat kengät olen saanut nopeasti käveltyä omalle jalalle sopiviksi.

   Delete
  3. Kiitos molemmille vinkeistä :)

   Delete
  4. Kiitos Karkki avusta! :)

   Delete
 10. Söötit kengät! Ihan kuin BB:lla aikoinaan. : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri niin! Rakastan tällaista historiaa eri merkkien kohdalla, aivan kuin BB:n kengissä tallustelisi! :)

   Delete
 11. Ovatpa suloisia ballerinoja! Ja ihanan tyylikäs koko konsepti; kenkälaatikot, paperikassit ynnä muutkin. Saattaisin kyllä mennä ihan vähän sekaisin balettistudiomaisessa kenkäkaupassa. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo liike on kyllä kaunis kuin karkki, ihanan hempeää ja samalla tyylikästä, tykkään kovasti! :) Kannattaa ehdottomasti vierailla Repeton liikkeessä ihastelemassa jos vain mahdollista, tosin tuolta on vaikea lähteä ilman että on perustellut itselleen tarpeen omistaa vielä yhdet kauniit klassikkoballerinat! :)

   Delete
 12. Voi, nää ballerinat olis ehdottomasti saatava! Liike on varmasti ihana. Bongasin blogisi muutama päivä sitten ja koukutuin, kaunis tyylikäs blogi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei aivan mahtavaa että löysit tänne ja kiitos samoin, etenkin postauksesi viineistä osui aivan nappiin! :)
   Voin kyllä varauksetta suositella Repettoja, nyt jo haaveilen uudesta parista! :)

   Delete