Saturday 9 June 2012

Le challenge des chaussures

Sain jo jokin aika sitten ihastuttavalta Mussulta kenkähaasteen, mutta nyt vasta sain otettua muutamia kuvia ja vastattua kivoihin kenkäaiheisiin kysymyksiin.

1. Viimeisimmät ostoksesi, mistä?
- Ostin muutama viikko sitten harmaanruskeat Havainakset raumalaisesta Busstopista.
2. Lempiparisi, väri, koko?
- En osaa valita ehdotonta lempipariani, mutta nyt lämpimien säiden myötä iloitsen nudeisten Chanelin ballerinojen käyttämisestä, olen nimittäin todella ihastunut tuohon klassikkoväritykseen. Ballerinat ovat kokoa 37,5.
3. Onko jokin kenkämalli jota inhoat?
- Itse suosin klassisia malleja ja värejä, mutta muiden käyttämänä ihailen myös vähän erikoisempiakin kenkiä. Itse en enää laittaisi jalkaani sellaisia tasapohjaisia, paksulla korolla varustettuja kenkiä joita on nyt taas alkanut näkyä.
4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?
- Kahdeksansataa euroa taitaa olla kipurajani, tosin täydellisten kenkien kohdalla voisin olla valmis joustamaan.

5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?
- Kenkieni käyttöikä riippuu paljon kenkien mallista, materiaalista ja käyttökerroistani. Korkokengilleni tulee vähemmän käyttöä ja yleensä huollan ne joka käytön jälkeen, joten käyttöikä on varmasti monia vuosia. Ballerinojen kohdalla voin taas käyttää samaa paria montakin päivää peräkkäin ja niiden kohdalla puhdistus ja hoito tapahtuvat usein vasta sitten kun kengät ovat näkyvästi likaiset. Lähes päivittäin käytössäni olevat mustat Repeton ballerinat kestävät Suomen vaihtelevassa säässä ja huolettomassa käytössäni vuoden, kun taas Chanelin ballerinojani olen varjellut sateelta ja katukivetyksiltä ja ne ovat vieläkin muutaman kesän käytön jälkeen kuin uudet.
6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi on?
- Voisin ihan hyvin ostaa esimerkiksi jotkut klassikkokengät vaikka ystäväni jo ennestään omistaisi samanlaiset.
7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?
- Hyvin sisäänajetut Repetot taitavat olla mukavimmat kenkäni. Pieni korko varmistaa jalalle hyvän asennon ja ohuiden nahkapohjien ansiosta askel tuntuu todella kevyeltä.
8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?
- Kesäaikaan olen ilman sukkia lähes poikkeuksetta, ilman kenkiä en oikeastaan koskaan.
9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?
- Olen itseasiassa menossa maanantaina kenkäostoksille ja haluaisin löytää itselleni klassiset, hieman teräväkärkiset nudet korkkarit, sekä sandaalityypiset wedget. Jommat kummat ottaisin siis mielelläni pientä kenkäkokoelmaani täydentämään!

Laitan tämän haasteen eteenpäin Sweet & Lovely -blogin Tarulle, All I ever wanted is here -blogin Karlalle ja Luksusta Arjessa -blogin Riinalle, toivottavasti ehditte vastailla!

14 comments:

  1. Sulla on ihania kenkiä! :) Nuo klassisen väriset Chanelit ovat omallakin toivelistalla mustien kaveriksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Kersti! :) Itsekin sain ensin mustat, jonka jälkeen aloin haaveilla noista nudeista... Ihania, pitkäikäisiä klassikoita!

      Delete
  2. Klassisen kauniita kenkiä kuten myös on itse nainenkin! <3

    ReplyDelete
  3. Tosi ihania kenkiä sinulla ja kiitos mielenkiintoisesta haasteesta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Riina! :) Jään odottelemaan postaustasi, itse luen mielelläni näitä haasteita muiden blogeista!

      Delete
  4. Oi mitä ihanuuksia! ottaisin joka ikisen parin, hetipaikalla! Iloista viikonloppua :) Oli tosi mukava tavata pari viikkoa sitten, toivottavasti asuntohommelit ja kaikki on nyt hienosti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos Hertta, ihanaa viikkoa sinnekin! :)

      Asuntohommat on onneksi nyt kunnossa, pian saakin (=täytyy) aloittaa muuttolaatikoiden pakaaminen. Oli todella ihanaa nähdä, toivottavasti saadaan vielä järjestettyä jotain kivaa Turussakin! :)

      Delete
  5. Hauskoja kuvia - on aina kiva lukea näitä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heti postauksen julkaisun jälkeen mietin että olisi todella mielenkiintoista kuulla sinunkin kenkäfilosofiasta! :) Tartu ihmeessä haasteseen, mielelläni lukisin sinunkin ajatuksiasi aiheesta! :)

      Delete
  6. Tällaisia haastepostauksia on niin kiva lukea! :) Aivan ihania kenkiä sinulla! Nuo Chanelin ihanat ballerinat kotiuttaisin niin kovin mielelläni itsellenikin vielä joskus, samoin nuo punapohjaiset klassikot! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näitä on kyllä kiva tehdä, kengistä voisinkin höpötellä tuntikaupalla! :) Minulla on nyt nuo nudet Chanelit kovassa käytössä, ovat niin kivat paljaiden jalkojen kaverina, mustat saavatkin sitten odottaa sukkahousukelejä! ;)

      Delete