Tuesday, 24 July 2012

Mon premier jour en Allemagne

Heippa vaan täältä Erlangenista! Lentoni oli täällä hyvin myöhään lauantai-iltana, joten tänään on ollut ensimmäinen päivä jolloin olen ehtinyt tutustumaan uusiin kotikulmiini. Pää on vielä aika pyörällä kaikesta uudesta ja tämä päivä onkin mennyt lähinnä keskustan katuja kävellessä ja kaupungin muotoa hahmottaessa.

Kävimme illallisen jälkeen vielä lyhyellä kävelyllä ihastelemassa ilta-aurinkoa ja samalla otin muutamia kuvia keskustan puistoalueesta. Seuraavat päivät ovat sääennusteen mukaan aurinkoisia, joten ehkäpä suuntaan puistoon uudestaan heti huomenissa, koukkaan vain hakemassa tuoreita hedelmiä viereisen ostoskeskuksen smoothiebaarista ja piknikseurakseni otan lentokentältä ostamani Olivia-lehden!

14 comments:

 1. Hienoa, että olet päässyt perille! :) Kiva jäädä seurailemaan sinun elämääsi siellä. Itse olen asunut reilu vuoden Stuttgartista ja näistä kuvista tulvahti mieleen ajat siellä. Kesät ovat siellä(kin) niin ihania: juuri keskustan kadut, hyvinhoidetut puistot, terassit ja ravintolat <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)
   Täällä on muuten vietetty varsinaisia kesäpäiviä, lämpötila on päivittäin yltänyt 35 asteeseen, joten sää on ollut ajoittain aika tukala! Olen kyllä ihastunut juuri noihin mainitsemiisi asioihin, lähes joka ilta onkin tullut käveltyä puistoissa tai istuskeltua terassilla ihmettelemässä kuumaa kesäiltaa ja ohi käveleviä ihmisiä... :)

   Delete
 2. Ihania kuvia! Toivottavasti paikka vastaa odotuksianne ja elämä siellä on mukavaa. : ) Tulee vähän ikävä omia expat-aikoja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marjukka, toivon kyllä kovasti että viihdymme täällä, ainakin hetken! :)
   Ai tekin olette olleet jossain komennuksella? Mehän emme ole täällä varsinaisesti ekspatriaatteina (niin kuin olimme Suomessa), vaan "palasimme takaisin" siltä reissulta... Ekspatriaattina olo on kyllä yleensä aika mukavaa ja olemmekin suunnitelleet hyvän tilaisuuden tullen lähtevämme taas! :)

   Delete
 3. Näyttää tosi suloiselta paikalta! Paljon tsemppiä kotiutumiseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Omakin ensivaikutelmani kaupungista on todella hyvä, toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja saamme tästä ihanan kotikaupungin! :)

   Delete
 4. Replies
  1. Arvaapa vaan onko mulla myös? Onneksi pian pääsee omaan kotiin, eikä tarvitse täällä hotellissa asua! Noh, hyvä jos saan edes kodin sisustettua ennen kuin olen jo taas tulossa Suomeen, silloin sitten nähdään varmasti! <3

   Delete
 5. Kauniita kuvia, kauniita paikkoja! Tuohon vielä oikein aurinkoinen päivä niin avot:)

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja aurinkoisia päiviä on riittänyt. Välillä on ollut vähän liiankin lämmintä ja Ikeasta hakemani piknikpeiton turvin olen yrittänyt löytää puistoista sen kaikkien varjoisimman paikan... Mutta ihanaa on ollut! :)

   Delete
 6. Ihanan näköinen paikka! Eiköhän tuolla viihdy.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivon niin kovasti että viihdymme täällä, tämä on nimittäin todella ihana kaupunki! :)

   Delete
 7. Toivottavasti elämä siellä alkaa sujua mukavasti! Ehkä voisinkin laittaa sinulle postia, jos ehdit hieman kertoa, miten joitakin Saksaan muuttoon liittyviä asioita olette hoitaneet. Olen muuttamassa Kölniin ja moni käytännön seikka ja järjestely askarruttaa mieltä :) Kauniita kesäpäiviä sinne! -Martta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa, pistä vain mailia tuohon blogin sivupalkissa näkyvään osoitteeseen! Vastaan mielelläni kaikkeen mitä osaan, tosin meidän muuttomme on ollut aika tavalla poikkeuksellinen, joten ihan kaikkia muuttorutiineja en tiedä. Itsellänikin on vielä muutamia asioita kesken, mutta eiköhän nuo asiat tästä pikkuhiljaa järjesty! :)

   Delete