Wednesday, 12 September 2012

Mangas

Vuosipäivämme lähestyy ja olen kuumeisesti yrittänyt pohtia lahjaa avomiehelleni. Hänen harrastuksiinsa liittyviä juttuja en oikein osaa ostaa, yhtään hajuvettä hän ei tarvitse ja romanttisen get-awayn järjestäminen ei tällä hetkellä onnistu. Useimmiten olen tainnut ostaa miehelleni lahjaksi vaatteita ja hän usein jopa pyytääkin niitä kysellessäni lahjatoiveista. Saattaa siis olla että taas kerran avomieheni saa pehemeän paketin lahjaksi!

Lahjaa pähkäillessäni sain idean esitellä yhden mielestäni todella kivan lahjaidean, räätälöidyn kauluspaidan.

Kauluspaitoja ja muita vaatteita voi teettää monessakin paikassa, mutta avomieheni paidat on lähes poikkeuksetta teetetty Mangasissa. Mangas on espanjalainen merkki, joka tekee kauluspaitoja ja pukuja asiakkaan mittojen mukaan. Merkin vaatteita saa teetettyä ainakin Pariisissa, Lontoossa ja täällä Saksassa Munchenissa.
Avomieheni paidat on useimmiten tehty ranskalaisilla kalvosimilla, jolloin kalvosin pujotetaan kahteen kertaan taitetun hihan läpi. Kuvissa näkyvän kauluksen nimi taas taitaa olla italialainen kaulus, se on mielestäni aika klassinen. Tykkään myös, että kaulus ja hihansuut ovat valkoisia.

Avopuolisoni käyttää kuvista poiketen lähinnä yksivärisiä kauluspaitoja. Yksiväriseen paitaan voi tuoda eloa vaikkapa värillisillä napinläpien tikkauksilla ja paitoihin saa viimeisen silauksen ottamalla pienen pienet kirjotut nimikirjaimet rinnukseen.
Nyt Saksaaan muuttaessamme avomieheni on alkanut käyttää pukua töissä, joten hän tarvitsi hieman täydennystä kauluspaita- ja pukuvalikoimaansa. Hänen äitinsä olikin tämän jo ennakoinut ja hän oli käynyt tilaamassa kaksi uutta paitaa pojalleen. Avomieheni sai tällä kertaa vaatekaappiinsa hieman väriä vadelman ja violetin sävyisten paitojen muodossa ja olipa hänen äitinsä hankkinut hänelle myös sukat, kravatit ja kengännauhatkin samoilla väreillä. Paitoja ja sukkia avomieheni onkin jo käyttänyt ahkerasti, mutta kenkiin hän ei ole nauhoja vielä innostunut vaihtamaan!
Mangasissa saa teetettyä vaatteita myös naisille, voisin hyvin kuvitella jonain päivänä teettäväni itselleni hyvin istuvan kauluspaidan. Ensimmäisen kerran jälkeen uusien vaatteiden tilaus on muuten todella helppoa, sillä asiakkaan mitat tallennetaan liikkeen tietokantaan.

6 comments:

 1. Hyva lahjaidea tosiaan ja kivannakoinen taa raitapaita :) Taytyy kayda kurkkaamassa liikkeen nettisivut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosiaan, kannattaa kyllä läydä katsomassa sivut tai vaikkapa pistäytyä liikkeessä ihailemassa! :)

   Delete
 2. Helsingissä samalla idealla toimii Kämp Galleriassa Schoffa, hintaa kauluspaidalle kertyy muistaakseni n.100€ :) Mieheni tykkää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Eli nyt vastaavaa lahjaideaa Suomessa toteuttavat voivat suunnata Schoffan tarjontaa tutkailemaan! :)

   Delete
 3. Mun mies käyttää paitapuseroa päivittäin myös vapaa-ajalla. Hän tykkää nimenomaan korkeista kauluksista ja kalvosimista. Ja raidoista:) Sekä slim fit-mallista mutta hänen äitinsä ei ole ostanut paitoja hänelle enää sen jälkeen kun me muutimme yhteen. Se on ollut siis mun homma siis viimeiset 7 vuotta ja tykkään kyllä.

  Hyvä lahjaidea on myös täydellinen lux-kenkienhoitosetti;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä sekä minä että avomies saamme välillä nauttia hänen vaatteita ja muotia rakastavan äidin shoppailupuuskista! :)

   Hei mistäköhän noita kenkienhoitosettejä saa? Avomiehelläni taitaa olla suurempi kenkävarasto kuin minulla, joten se tulisi tarpeeseen! Lodingsin kenkärasvoja näyttää kaapissa olevan aika kasa ja osa hieman kuivuneitakin... Pitääpä ehdottomasti katsoa josko sellainen löytyisi!

   Kalvosinnapit ovat muuten myös aina hyvä idea! Harmi vaan että olen sellaisia sen verran monta kertaa jo antanut että taidan pitää taukoa niiden suhteen! ;)

   Delete