Monday, 12 August 2013

Le Lundi au soleil

Terveisiä Pariisista!

Pariisin matkamme ovat aina ihania, mutta minulle ei-niin-tutun kielen kuunteleminen ja avomieheni vanhempien luona asuminen vievät totta kai aina tavallista enemmän voimia. Nyt tulin latailemaan päivän kuvia koneelle - olemme juuri illallistaneet ja kirjoitan postausta täältä peittojen välissä.
Viikonloppumme meni matkustaessa ja rentoutuessa. Valitettavasti avomieheni oli hieman kipeä ja lähes koko sunnuntai kului potilasta hoivaillessa. Sain kuin sainkin hänet onneksi parempaan kuntoon, sillä heti tänään aamulla meillä oli ensimmäiset tapaamiset mahdollisissa hääpaikoissa. 
Vaikka päiväämme sisältyikin muutama tapaaminen, ehdimme myös kävellä pitkin kaupunkia ja nauttia kauniista iltapäivästä. Leikimme myös hieman turistia kuvaillessamme niin Montmartrella kuin Seinen varrellakin. Kilometrikaupalla käveltyämme oli hyvä nostaa jalat ylös ja istahtaa hetkeksi Tuileriesin puistoon; sen jälkeen tiemme veikin kohti lähiboulangeria ja suuntasimme tuore patonki kainalossa kotiin illalliselle!

P.S. Yritän päivitellä Instagram-tiliäni ahkerasti matkan aikana, minut löytää sieltä inmyballerines -nimellä!

8 comments:

 1. Osaatko muuten itse kuinka hyvin ranskaa? Jonkun verran ilmeisesti ainakin? Oletteko koskaan suunnitelleet muuttavanne miehesi kotimaahan pysyvästi? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuuntelen ja luen aika sujuvasti, mutta puhun paljon vähemmän. Toivon, että jossain vaiheessa saan aloitettua ranskan opinnot, mutta tällä hetkellä olen kokenut tärkeämmäksi asuinmaani kielen opiskelun, eli kaikki aikanaan! :)

   Saa nähdä, mihin tiemme vie seuraavaksi, mutta en pidä lainkaan mahdottomana, että muutamme tänne vielä jossain vaiheessa! :)

   Delete
 2. Pariisissa olisi joskus kiva käydä :)
  liikutko siellä mieluiten autolla, kävellen vai bussilla/metrolla? pisin aika jonka olet Pariisissa viettänyt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pariisi on minunkin mielestäni kiva matkakohde, suorat lyhyet lennot Helsingistä ja paljon nähtävää monenlaiselle matkaajalle! :)

   Liikumme pääasiassa metrolla ja kävellen, autoa käytämme vain kun lähdemme Pariisin ulkopuolelle. Omasta mielestäni Pariisin oppii tuntemaan parhaiten kävelemällä, tosin miksei jokin päivä voisi vuokrata myös pyörän alleen! :)

   Delete
  2. Ai niin, pisin aika täällä on tainnut olla kolme viikkoa kerrallaan, usein Joulun aikaan olemme täällä nimittäin kauemmin. Useimmiten Pariisin matkojemme pituudet vaihtelevat viikonlopusta viikkoon, tällä kertaa olemme reissussa reilu viikon verran! :)

   Delete
 3. Moikka :) Sulla kun on näin ihania kuvia Pariisista ja oot ymmärtääkseni käynyt siellä usein (luen siis blogiasi ensimmäistä kertaa tänään :) ) niin ajattelin jos sulla löytyis vinkkejä sinne ! Ollaan matkustamassa parhaan ystäväni kanssa sinne tän kuun lopussa ja olen siis käynyt siellä viime keväänä, mutta ois kiva saada jotain vinkkejä muutakuin perus "champs-elysees,eiffeltorni,laduree" :)
  Elikkä jos siis jotain kivoja kattoterassikahvila/ravintoloita (tai paikkoja johon pääsee suht. edullisesti jotta näkis ihania pariisin kattoja tai pääsis kauniille parvekkeille, puistoja esim. piknikkejä varten, yms. niin olis tosi kiva :)

  -Maria

  http://dejiss.blogspot.com

  ReplyDelete