Sainkin jo aiheutettua itselleni pienen häästressin heti alkuun, sillä kosinnan jälkeen lähdimme Pariisiin avomieheni serkun häihin ja totta kai kaikki halusivat tietää, milloin häitämme vietetään - ja mikä taisi olla vielä kiinnostavampaa - missä häät tullaan viettämään.
Ja kumpaan sitten päädyimme? Aloin heti kosinnan jälkeisellä viikolla etsimään meille sopivia vaihtoehtoja ja muutenkin tekemään yleistä katsausta, miten häiden järjestäminen kummassakin maassa eroaa. Välillä olin jo ihan varma, että haluan häidemme olevan Suomessa ja silloin Helsinki tuntui varteenotettavimmalta paikalta, sitten taas vaakakuppini kallistui Ranskan suuntaan. Kumpaakin maata miettiessä tuntui löytyvän järkeviä perusteluja valintaa varten ja toisaalta mielikuvammekaan eivät tässä asiassa auttaneet lainkaan.
Jo nyt tiedämme, että avomieheni suuren suvun vuoksi hänen puoleltaan tulee enemmän kutsuvieraita. Haluaisinkin enemmän kuin mielelläni, että avomieheni sukulaiset pääsisivät näkemään kauniin Suomen ja nyt ulkosuomalaisena Suomi on myös omissa ajatuksissani entistäkin rakkaampi. Toisaalta voisi ajatella, että läheisteni taas olisi järkevämpää matkustaa Ranskaan, heitä kun on määrällisesti vähemmän.
Olemme myös yrittäneet pohtia niin vihkimistä, juhlapaikkaa, häiden järjestämisen helppoutta (tai siis tämän etäjärjestelyn haastavuutta) - ja niin kuin äitini on yrittänyt muistuttaa - omia toiveitamme. Vaikka olenkin ehtinyt vaihtaa mieltäni tässä asiassa jo moneen kertaan, olemme pikkuhiljaa kallistuneet päätöksessämme Ranskan suhteen.
Seuraava kysymys sitten onkin, elegantit kaupunkihäät Pariisissa vai romanttiset häät linnassa tai kartanossa? Se toivottavasti selviää ihan pian, kun pääsemme vierailemaan etukäteen miettimissämme vaihtoehdoissa!
(Kuvat lainattu: One and Only Paris Photohraphy)
Seuraava kysymys sitten onkin, elegantit kaupunkihäät Pariisissa vai romanttiset häät linnassa tai kartanossa? Se toivottavasti selviää ihan pian, kun pääsemme vierailemaan etukäteen miettimissämme vaihtoehdoissa!
(Kuvat lainattu: One and Only Paris Photohraphy)
Voih, missä tahansa häänne ovatkin, niistä tulee varmasti tyylikkäät ja ihanat!♥ Tosi kivaa lukea kaikkea häähömppää, vaikkei juttu itselleni vielä ajankohtainen olekaan!:)
ReplyDeleteOoh, kiitos kovasti lili! <3 Ihana kuulla että hääjutut kinnostavat, mielelläni nimittäin jaan niitä täällä blogissakin! :)
DeleteJa hurjan paljon onnea opiskelupaikastasi vielä tätäkin kautta! :)
Häistänne tulee aivan varmasti kertakaikkisen upeat, ihana päästä seuraamaan tätä taivaltasi. :))
ReplyDeleteHih, toivottavasti ainakin meille ikimuistoiset ja täydelliset! <3 Kiitos paljon Elisabete! :)
DeleteEikös ainakin entisaikaan häät järjestetty morsiamen kotipuolessa????
ReplyDeleteIhana seurata häävalmisteluitasi ja odotan mielenkiinnolla kuvia siitä kihlasormuksestasi......
-Ulla
Kyllä niin on tainnut olla tapana... Me yritämme kunnioittaa osaksi vähän kummankin perinteitä, mutta osan hääjärjestelyistämme yritämme pähkäillä ihan omien toivomustemme mukaan! :)
DeleteSaa nähdä, miten innostun sormustani esittelemään täällä... Joka tapauksessa joudun sitä vielä hetken odottelemaan! :)
Itse olen suomalainen, kihloissa italialaisen kanssa ja asutaan Ruotsissa. Päätettiin pitää häät Suomessa ensiksi, ihan oikeat kunnolliset häät. Kutsutaan koko iso italialainen suku mutta tiedetään jo nyt ettei kaikki pysty tulemaan. Siksi pidämme Italiassa myös hääjuhlat, mutta ilman vihkitilaisuutta mutta jotkut todella hauskat juhlat :)
ReplyDeleteKiva kuulla muiden samassa tilanteessa olevien kokemuksia! :)
DeleteMe jo alustavasti mietittiin jonkinlaista hääjuhlaa myös Suomessa, mutta se jäänee sitten myöhemmäksi. :)
Meilläkin oli vaihtoehtoina hääpaikaksi asuinmaa Ranska ja kotimaa Suomi. Häät ranskalaisessa linnassa oli alkuperäinen suunnitelmamme kun suunnitteluissa etesimme, mutta päädyimme kuitenkin Suomeen, Suomenlinnan kirkkoon ja hotelli Kämpiin. Sukulaisistani melkeinpä suurin osa asuu Suomen ulkopuolella ja harvoin käyvät Suomessa, joten heitäkin ajatellen oli kiva pitää häät kuitenkin Suomessa. Ranskalaiset vieraatkin olivat aika hämmentyneitä Suomen hiljaisuudesta ja turvallisuudesta, joten heillekkin häät ja loma Suomessa olivat aika eksoottinen kokemus. Kaikki suunnittelu (muutamaa tapaamista lukuunottamatta) sujui hyvin Ranskasta käsin, ehkä oma koulutukseni hieman oli apuna tässä. :) Mutta tsemppiä suunnitteluun, nauttikaa älkääkä stressatko liikaa, ja muistakaa päivän tarkoitus niin pikkumokatkaan eivät haittaa! :)
ReplyDeleteKävinkin jo kurkkimassa, josko olisit kirjoitellut enemmän häistänne, kuulosti nimittäin todella ihanalta! :)
DeleteKämpin Peilisali oli minullakin ihan suosikkipaikkojani, jos olisimme päätyneet pitämään häät Suomessa - upea paikka, tosin se olisi saattanut olla ihan inan liian pieni meidän häitämme varten...
Kiitos kannustuksesta! <3
Kaverini menee jenkkimiehen kanssa naimisiin. häät pidetään ensin usassa ja sen jälkeen toiset suomessa.
ReplyDeleteMekin olemme alustavasti miettineet, josko järjestäisimme jonkinlaisen juhlan myös Suomessa - sitä onneksi ehtii vielä miettimään! :)
DeleteMä olin Italiassa aivan upeissa häissä sellaisessa ihanassa villassa, morsian oli suomalainen ja mies italialainen. Ja ainakin heidän tapauksessaan oli todellakin helpompaa, että meitä suomalaisia kun oli vähemmän niin meidän oli helpompi mennä sinne :)
ReplyDeleteEmmi L.
Oh, kuulostaa ihanalta! :)
DeleteKiva kuulla, että hääjärjestelyt olivat sujuneet siellä hyvin; italialainen villa kuulostaa täydelliseltä! :)
Mites muuten tuo uskontopuoli, onko miehesi katolilainen ? vaihdatko itse kirkkoa tai uskontoa ? tuleeko sormuksesi oikeaan nimettömään ?
ReplyDeleteMieheni on tosiaan katolilainen. En ole vaihtamassa uskontoani (enkä myöskään kirkkoani, jos sitä tarkoitit), eikä miehenikään vaihda.
DeleteSormukseni tulee vasempaan käteen, Ranskassa ja Suomessa on sama käytäntö sen suhteen. :)
Jännä juttu, miksiköhän Saksalaiset laittavat oikeaan nimettömään ?
DeleteItse asiassa saksalaisetkin pitävät kihla- ja vihkisormusta yleisesti vasemmassa nimettömässä. Olisikohan espanjalaisilla sormus oikeassa..?
DeleteNo kyllä saksalaiset ennen pitivät yleisesi oikeassa kädessä elleivät ole nyt sitten viime aikoina nuorempi sukupolvi ole ottanut uutta käytäntöä...
ReplyDeleteKysyin tätä saksalaisilta ystäviltäni, eivätkä he olleet kuulleet sormuksen pitämisestä oikeassa kädessä. Voi olla siis että tavat vaihtelevat, mutta ainakaan illallisseurueessamme kukaan ei tiennyt asiasta.
DeleteOlisikin mielenkiintoista tietää, missä/kenellä tämä tapa on käytössä, itsekin kun olen kuullut että joskus sormusta pidetään oikeassa kädessä ja ilmeisesti joissain tilanteissa vaihdetaan jopa sormuskättä vihkimisen jälkeen! :)