Wednesday 19 September 2012

Sukkahousutyttö

Syksyllä minua ilahduttaa erityisesti mustien sukkahousujen paluu pukeutumiseeni. Kylmään vuodenaikaan käytän lähes päivittäin mustia sukkiksia, joten sukkahousuvalikoimanikin kaipaa näin syksyn tullen hieman täydennystä.

Olen viimeiset vuodet vannonut Wolfordin nimeen, sillä merkin sukkahousut ovat osoittautuneet ahkerassa käytössä todella laadukkaiksi ja kestäviksi. Tykkään sukkahousujen napakasta istuvuudesta ja suosin sileää materiaalia, jonka ansiosta vaatteet ikään kuin liukuvat sukkahousujen päällä. Useimmiten käytän paksuja, läpinäkymättömiä mustia sukkahousuja, mutta kaapistani löytyy myös useampi pari 20 denierin sukkiksia juhlia tai lämpimämpiä ilmoja varten.

Ja mikä sitten tekee Wolfordin sukkahousuista paremmat verrattuna muihin kokeilemiini sukkahousuihin?
Kestävyys ja laadukkaan tuntuiset materiaalit.

Wolfordin sukkahousut, myös ne ohuemmat, kestävät käytössäni todella pitkään, siitäkin huolimatta että pesen sukkahousut pesupussissa muun pyykin mukana. Myös materiaali on ihanan silkkistä ja sileää, joten eipä ole ihme että Wolford on kivunnut lempimerkikseni!

Mutta millainen sukkahousutyttö olisin, jos en haluaisi kokeilla jotain uutta ja etsiä vieläkin parempia sukkahousuja? Nimittäin toinen, paljon kehuja saanut sukkahousumerkki, Falke, on jäänyt minulle lähes tuntemattomaksi ja ajattelinkin näin merkin kotimaassa suunnata katsastamaan Falken tämän syksyn valikoimat.

Aikaisemmat kokemukseni Falken sukkahousuista ovat olleet hieman onnettomia, sillä olen muutaman kerran matkoillani ostanut Wolfordin puutteessa hätäisesti Falken sukkahousuja huonolla menestyksellä. Olen tällöin napannut sukkahousut hyllystä ilman sen kummempia neuvoja tai kokotaulukkoon vilkaisua, jolloin se kaikkein tärkein, eli koko, on mennyt vikaan. Ja kumma kyllä, yksi kerta ei ole muistamattomalle riittänyt, vaan olen viettänyt useammankin lomapäivän nostellen nilkkoihin valuvia, liian suuria sukkahousuja! (Kuvat lainattu Harrods)

Tällä kertaa ajattelin siis mennä Falken osastolle ihan ajan kanssa vertailemaan valikoimaa ja ehkäpä jopa nappaamaan myyjääkin hieman hihasta, saa siis nähdä löydänkö tästä Wolfordille varteenotettavan kilpailijan!

20 comments:

  1. Itse olen kanssa mustien sukkisten suurkuluttaja. Syksyllä-talvella ja vielä ennen sän lämpimiä ilmoja ne ovat melkein päivittäin jalassa, koska pidän pääasiassa hameita. En koe olevani housuihminen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsekin pukeuden ehdottomasti enemmän mekkoihin kuin housuihin, joten minäkään en siis taida olla housuihminen, vaikka viimeisimpinä vaateostoksinani taitaa olla kahdet farkut! :)

      Delete
  2. Sinulle on tunnustus blogissani :)

    http://raparperisydan.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh, kiitos paljon, tulen heti kurkkimaan! :)

      Delete
  3. Kannattaa kokeilla myös DIM sukkahousuja! Itse pidän erityisesti heidän ohuista ihonvärisistä, mutta myös paksut mustat ovat hyviä. Calvin kleinilla on myös hyviä paksuja sukkiksia, joissa on sellanen peppua nostava ominaisuus :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä! Jostain blogista taisinkin lukea suosituksen DIM-sukkiksista!
      Minusta Wolfordin ihonväriset sukkikset eivät ole olleet lainkaan niin hyviä kuin mustat ja ihonvärisiä olen ostanut milloin miltäkin merkiltä, viimeksi KapAhlista. Ihonvärisissä suosin ehdottomasti mattaa, jotta ovat mahdollisimman luonnollisen näköiset, ehkä DIM:iltäkin löytyy niitä? Ehdottomasti aion siis merkkiä kokeilla! :)

      Delete
  4. Tulipa postauksesti hyvään aikaan! Kestävät ja kauniit sukkikset ovat kyllä varmasti jokaisen naisen toive. Mistähän Wolfordia saa Suomesta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva että postaus tuli tarpeeseen! :) Kelly vastailikin jo alhaalla Helsingin tarjonnasta, itse raumalaisena ostin sukkikseni Turun Stokkalta ja matkoiltani. Wolfordilla on myös nettikauppa joka taitaa toimittaa myös Suomeen.

      Delete
    2. Nykyään myös Sokos myy. Mä ostan aina muutaman paketin varastoon Sokoksen -15% tai -20% kupongeilla ;D Wolfordit ovat törkeän hintaisia, mutta laadulla voittaneita ei ole vielä löytynyt. Mä käytän läpi talven poikkeuksetta 66 den mustia sukkiksia.

      Delete
    3. Kiva kuulla myös muista ostospaikoista! :) Rauman Sokoksessa en niitä vielä kesällä nähnyt, olisi kyllä hienoa jos olisivat sinnekin niitä ottaneet!

      Delete
  5. Anonyymi: Wolfordin liike on aleksanterinkadulla ja Stockmannilla on Wolfordin osasto! :) Wolford on kyl omakin lemppari ja ne kyllä maksavat (erittäin suolaisen) hinnankin hyvin takaisin kun eivät ole kertakäyttöisiä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kelly! :)

      Näissä on kyllä hinta-laatu -suhde paikallaan, joka kerta hämmenyn jos/kun sukkikset menevät rikki, niin harvoin sitä tapahtuu! :)

      Delete
  6. Mun täytyy taas myöntää, että olin kovin pettynyt Wolfordin sukkahousuihin. Ostin keväällä 5 denin ihonväriset (joita kuulemma käyttää myös Kate Middleton :D) ja menivät kahden käyttökerran jälkeen rikki (vaikuttiko sitten ohuus?!). Harmitti todella, sillä hintaa niillä oli kuitenkin yli 30e. Muutoin tykästyin niiden luonnollisuuteen ja materiaaliin. Taidan siis antaa merkille vielä toisen mahdollisuuden, varsinkin paksumpien sukkiksien osalta. :)

    Niin ja hei, on ollut kiva lueskella kuulumisiasi Saksan päästä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kirjoitinkin ensin postaukseen kappaleen että ihonväriset Wolfordit eivät mielestäni eroa mitenkään muiden merkkien sukkahousuista kestävyydellään, mutta jostain syystä ennen julkaisua pyyhin sen pois, ajattelin muuten tulee liikaa asiaa sukkahousuista! ;)

      Joten oikeassa olet, minäkin olen niihin pettynyt kun olen kuvitellut saavani samaa kestävyyttä samoilla deniereillä kuin mustien kanssa. Viimeksi olen tainnut ostaa KapAhlin mattaisia ihonvärisiä sukkiksia, nyt aion kokeilla nanin neuvoa ja kääntyä DIM:in puoleen.

      Ihanaa viikonloppua! :)

      Delete
  7. Falken sukkahousut taitavat ollaa markkinoiden pehmeimmät. Ne kannattaa pestä käsin, sillä niillä on taipumus menettää värinsä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo pehmeys kuulostaa hyvältä, mutta käsinpesu ei. Wolfordin sukkikset kun ovat kestäneet mainiosti konepesua ja olen tainnut totuttautua pesun helppouteen... Mutta eiköhän Falket ansaitse mahdollisuuden, voin vaikka sitten testata miten konepesun kanssa käy! :)

      Delete
  8. Olen testannut Wolfordit "ääriolosuhteissa";
    Kompastuin katukivetykseen viime keväänä, matalammat kengät jalassa tottakai kun en osaa kävellä alle 10 cm korkkareilla. Lensin polvet edellä asfalttiin ja Wolfordin 70 den sukkahousut jalassa. Polvista alkoi vuotamaan verta ja olivat ihan naarmuilla ja kirvelikin vietävästi, mutta sukkahousuihin jäi veren lisäksi vaan vähän pölyä joka lähti pyyhkäisemällä pois ja konepesun jälkeen olivat taas uudenveroiset eli kuin paketista suoraan otetut, siis aivan käsittämättömät laadultaan ja siksi olen aina vannonut niiden nimeen ja vannon jatkossakin! :D

    -L-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhoh, olet kyllä testannut tuon kestävyyden kunnolla! Onneksi et loukannut itseäsi pahemmin, itsekin olen kerran jos toisenkin muljautellut nilkkojani korkkareissa, etenkin mukulakivikadut ovat korkokenkien painajainen!
      Ja aivan mieletöntä että sukkikset eivät menneet tuossa rikki, ovat kyllä tosiaan kestävät. :)

      Delete
  9. Mustiakin sukkahousuja kuluu edelleen käytössä, mutta Wolfordien löytämisen jälkeenkin olen pitäytynyt tummanruskean eri sävyissä. On omassa värikartassa se ykkösvalinta. Toistaiseksi oma skaalani on ulottunut 30 denieristä 50:een. Wolfordin sukkahousuissa on tosiaan silkin tuntua ihoa vasten, ja istuvat hyvin valumatta. Mitäköhän poppakonsteja onkaan sitten valmistusvaiheessa käytetty?

    Myös DIM ja Falke ovat tuttuja merkkejä...ja olen minäkin sen verran sukkahousutyttö, että kokeilen myös aina jotain uutta. Viimeksi Kunertin sukkahousuja. Ei ehkä ihan Wolfordin veroiset, mutta istuvat oikein hyvin ja materiaali tuntuu laadukkaalta. 60 denierisiä olen käyttänyt läpi talven ja ovat ehjät edelleen.

    Wolfordin sukkahousuista en toki aio luopua, kun ovat niin ihanat jalassa. Mutta muutamia sukkahousumerkkejä tekisi mieli kokeilla...Gabriella, Oroblu, Levante esim. Saatavuuden suhteen on vaan toivomisen varaa.

    ReplyDelete
  10. Norlyniltakin löytyy mukavia malleja. Esim. Daily Satin 15den on hyvät perussukkikset. Silk Satin taasen käy vahvikkeettomana hyvin sandaalien kanssa.

    ReplyDelete