Sunday, 10 February 2013

L'arrivée au chalet

Terveiset täältä hämärtyvästä Chamonixista. Saavuimme tänne vasta lauantaina aamuyöstä ja eilinen päivä meni mökkiä avatessa ja ruokaostoksilla käydessä. Mökin talonmies oli käynyt laittamassa lämmön päälle jo päivää ennen, mutta silti ensimmäinen yö meni aika hyisissä merkeissä tässä suuressa mökissä. Muutaman tunnin yöunien jälkeen olikin mahtava kurkata auringon lämmittämälle terassille ja ihailla näitä maisemia.
Täällä on parisen metriä lunta ja sitä oli kertynyt huiman paljon mökin eteen, joten emme saaneet parkkeerattua autoa ennen lumitöiden tekoa. Ensin mieheni päätti luoda lumen itse, mutta muutaman tunnin huhkimisen jälkeen päätimme luovuttaa ja tilata auran paikalle.
Tänään pääsimme vihdoin rinteeseen: pitkästä tauosta huolimatta laskettelu palasi nopeasti mieleen ja varovaisen alun jälkeen nousi innostus laskea yhä isommissa rinteissä. Tämä ilta menee mökillä levätessä ja huomenna taas rinteeseen - kamera kulkee matkassa mukana, joten tiedossa on kuvia tänne bloginkin puolelle!

6 comments:

 1. Siellä on niin kaunista, itselläni viime visiitistä on jo pari vuotta aikaa...

  Nauttikaa laskettelusta ja lomasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Paula! Tämä lukeutuu kyllä ehdottomasti kauneimpiin näkemiini paikkoihin, taianomaista! :)

   Delete
 2. Huikeat maisemat ja miten paljon tuota lunta onkaan... :) Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä kuvassa sitä ei edes ollu niin paljoa, kun mitä pihalla oli muuten. Yöllä tänne tullessamme emme nähneet mökkiä lumivallien takaa, enpä ole eläissäni nähnyt näin paljon lunta! :)

   Kiitos! :)

   Delete
 3. Mä en voi uskoa, että siellä olisi pari metriä lunta, en sitten mitenkään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mökin pihaan on siis ajettu lunta monen kuukauden ajan, joten kyllä sitä vaan useampi metri oli... Mökkien katot vasta hurjan näköisiä ovatkin, pitäisi varmaan ottaa kuva tänne bloginkin puolelle! :)

   Täältä näkee alueen tämän hetken lumitilanteen http://www.chamonix.com/snow-report,89,en.html - kyllä sitä siis toista metriä on muuallakin!

   Delete