Monday, 4 February 2013

Les pieds dans la poudreuse

Mon année 2012 -postauksessa pistin merkille, että viime vuonna lomailut jäivät muuton jalkoihin ja päätin jo silloin, että tuo asia pitää korjata heti ensitilassa. Joulun jälkeen aloimmekin kovasti pohtia tulevaa lomaa ja päätettyämme seuraavan kohteen, aloin jo tehdä hieman tarvittavia hankintojakin (Facebook-seurailijat varmaan huomasivatkin, että oma loma-valmistautumiseni alkoi tällä kertaa sovituskopista!).

Ranta- ja kaupunkilomat saavat odottaa vielä myöhempää ajankohtaa, sillä suuntaamme tällä kertaa Ranskan alpeille, tarkemmin sanottuna Mont Blancin lumisiin vuoristomaisemiin. Olemme siinä mielessä onnekkaita, että avopuolisoni perheellä on Mont Blancilla, Chamonixin alppikylässä mökki, joten luonnollisesti vietämme laskettelulomamme siellä.

Tällä kertaa kävi myös niin, että omista muuttuneista aikatauluistani johtuen lähdemme lomalle jo tämän viikon perjantaina! Lomaan on siis enää muutama päivä aikaa ja eilinen ilta menikin pohtiessa käytännön järjestelyjä, kulkemista (päätimme lähteä omalla autolla matkaan ja puolessa välissä menomatkaa yövymme Strasbourgissa) ja hankintoja - ehdin jo lukea myös muutaman ravintola-arvostelun ystävänpäivä-illallinen mielessäni.

Pitkän odottelun jälkeen tämä loma tulikin nopeasti!
Kuvat lainattu: Chamonix.com, Style me Pretty, Occasions ja Pinterest

12 comments:

 1. Tervetuloa "naapuriin"! Ranskan Alpit on kyllä hieno lomakohde, kivaa lomaa teille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Emmi! :) Sulla olikin niin upeita vuoristokuvia, meilläkin matkaa kamera varmasti repussa! :)

   Delete
 2. Valmis majoituspaikka ratkaisee kyllä monta ongelmaa. Ei tarvitse miettiä muuta kuin pakkailut ja kuljetukset. :) Ihanaa laskettelulomaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me katsoimme myös näitä lähistöllämme olevia kohteita Saksan ja Itävallan puolella, mutta päätettiin lähteä Chamonixiin kun kerran sellainen mahdollisuus on. Tänään vielä hanska- ja aurinkovoideostoksia.... :)

   Delete
 3. Oikein hyvää ja mukavaa Alppilomaa! Mieheni oli pari viikkoa sitten Itävallan Bad Gasteinissa. Upeita maisemia siellä.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Katselin myös muita vaihtoehtoja ja Bad Gastein tuli monessa paikkaa vastaan. Varmasti todella upea paikka sekin! :)

   Kivaa viikkoa! :)

   Delete
 4. Mulle on jäänyt vähän epäselväksi, mitä sä teet siellä Saksassa? Opiskeletko kieltä? Onko suunnitelmissa yrittää hakeutua työelämään?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tekemiseni ovat jääneet epäselväksi ihan syystäkin, olen nimittäin päättänyt jättää työasiani (ainakin toistaiseksi) blogin ulkopuolelle. Työelämään hakeutumisesta sen verran ihan yleisesti, että työtilanne täällä on minun koulutustaustallani hyvä, heti ensimmäisessä työhaastattelussa sain paikan. Ja kyllä, opiskelen saksaa paikallisen kansalaisopiston kurssilla.

   Delete
  2. Olet onnekas :-). Hienoa Maija! Ja kiva kuulla, että asiat on sujuneet näin hienosti siellä!

   Delete
  3. Kiitoksia vaan! :) Tosin ihan näin helppoja ja mustavalkoisia asiat eivät ole, stressattavaa kyllä riittää ja välillä epätoivo meinaa iskeä, vaikka loppujen lopuksi monet asiat hyvin ovatkin!

   Olin juuri vastaamassa kommenttiisi kun havahduin mitä kauneimpaan auringonlaskuun... Tällaiset pienet kauniit hetket auttavat hieman myrskyisämmässäkin elämäntilanteessa! :)

   Hyvää viikkoa! :)

   Delete
  4. Ei kai noin isot elämänmuutokset koskaan varsinaisesti helppoja ole! Eka vuosi on haastavin, eli luottavaisin mielin eteenpäin vaan. Kyllä se siitä suttaantuu!

   Delete