Tuesday, 19 March 2013

Hiukset suoriksi pyöröharjan avulla

Olette pyytäneet hiusaiheisia postauksia ja mielessäni on ollut jo pitkään esitellä yksi Suomessa harvemmin käytetty hiusten muotoiluväline, nimittäin pyöröharja.

Joitain vuosia sitten olin pulmatilanteessa hiusvärini suhteen ja päädyin silloin avomieheni äidin luottokampaajan käsiin Pariisissa. Kampaajan tuolista lähtiessäni olin todella tyytyväinen hiusteni väriin, mutta tarinan kannalta olennaista on, että ihastuin myös kampaajani minulle taikomaan tuuheaan, suoraan ja luonnollisen näköiseen tukkaan.

Kampaajan käsissä hiuksistani tuli kauniin kiiltävät ja kuohkeat pyöröharjan avulla. Omasta mielestäni hiusten föönaaminen tuntui hieman vanhanaikaiselta (myöhemmin olen ymmärtänyt olleeni väärässä, blow dry oli vain minulle vieras asia), mutta lopputuloksen nähdessäni olin valmis pyörtämään mielipiteeni: samalla viikolla pyysin avomieheni äitiä näyttämään omat niksinsä hiusten föönaamiseen.
Föönamisen opeteltuani olen käyttänyt suoristusrautaa vain kihartamiseen. Suoristurautakäsittelyn jälkeen hiukset ovat kyllä todella suorat, mutta itse ainakin kaipaan hieman tuuheutta ja muotoa kampaukseeni. Föönauksessa hiusten tuuheutta ja muotoa saa helposti muutettua harjan asentoa/kokoa vaihtamalla, kun taas suoristamisen jälkeen vaihtoehtoina ovat olleet hiuksia rasittava tupeeraus tai pesuväliä lyhentävän hiuspuuterin käyttö. Oma luonnonkihara tukkani talttuukin siis nykyään muutaman hiustenhoitotuotteen, hiustenkuivaimen ja pyöröharjan avulla ja hiukset pysyvät helposti suorina ja tuuheina aina seuraavaan pesuun asti.

Olen pinnannut omaan Beauty & Hair -kansiooni Lauren Conradin föönausvinkit ja nuo samat vinkit ovat aika pitkälti avainjuttuja myös minunkin rutiineissani. Tällä viikolla aion esitellä föönaamiseen käyttämiäni tuotteita, mutta sitä ennen minua kiinnostaisi kuulla, löytyykö sieltä ruudun takaa muita blow dryn nimeen vannovia?

10 comments:

 1. Täältä löytyy yksi blow dryn ystävä! Mä havahduin kokeilemaan pyöröharjalla föönaamista pari kuukautta sitten ja mietin, miksi en oo aiemmin sitä kokeillut kunnolla. Hiukset pysyy paljon pidempään kuohkeina (ja sitä kautta myös puhtaampina) kuin muilla konstein. :)
  Odotan mielenkiinnolla sun tuotevinkkejä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan samaa mieltä! Hiuskset tuntuvat pysyvän puhtaampina, mutta ennen kaikkea kuohkeampina ja luonnollisemman näköisenä kuin suoristusrauta-käsittelyn jälkeen!

   Joudun joka tapauksessa kuivaamaan hiukseni suihkun jälkeen, joten pelkkään blow dryihin käyetettävä aikakin on pienempi verrattuna kuivaukseen+suoristamiseen! :)

   Delete
 2. Parturissa ne aina tuon tekee, mutta en kyllä itse osaa :O Ostin kerran tuollaisen harjankin, mutta ei mun motoriikka jotenkaan toimi! Eli vinkkejä vaan kehiin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah, tiedän kyllä mitä tarkoitat! :D Minullakin meni kädet aivan sekaisin alussa ja kaiken kiemurtelun jälkeen ne myös väsyivät. Ehkä voisin pyytää avomiestä kuvaamaan oman tapani?

   Delete
 3. Voih, mä haluaisin niin oppia tekemään kunnon blow dryn! Ihailen aina ystäväni (aka kampaajani) tekemää blow drytä, joka näyttää paljon kivemmalta kuin suoristajalla sliipattu tukka, mutta en vain opi oikeaa tekniikkaa!:/ Tuon Laurenin kuvankin olen pinnannut ja yrittänyt opetella mutta ei.. Onko tuollainen kuvassasi näykvä harja mielestäsi optimaalisin hyvään lopputulokseen? Ehkä mulla on vaan vääränlainen harja..;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei ole varmaan ikinä föönattu tukkaa (siis tehty blow drytä - kamala kun en oikein tiedä oikeaa suomennosta!) Suomessa. Tosin olen todella tyytyväinen kampaajani suoristusrautakäsittelyyn, mutta jotenkin tuo blow dry tuntuu olevan myös hellävaraisempi hiuksille ja siksi myös suosin sitä.

   Teinkin jo postauksen harjastani, käypä lukemassa! Ehkäpä saisin tehtyä tästä vielä jonkin tavis-tutoriaalinkin? :)

   Delete
 4. Minulla on tämä vasta työn alla... Ostin jo harjankin valmiiksi, mutta vielä en ole mitään kovin vakuuttavaa saanut aikaiseksi :D Omaan silmääni tuo blow dry on kyllä niin paljon kivempi kuin suoristusraudalla suoristettu hius!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt vain kokeilemaan! :) Voithan sitten suoristaa, jos ensimmäiset kerrat (kuten minulla) eivät onnistu ihan täysin. En loihdi itselleni samanlaisia kutreja kuin pariisilainen kampaajani (tosin sama on suoristusraudan kanssa - en ikinä yllä samaan lopputulokseen suoristaessa kuin oma kampaajani Suomessa), mutta olen mielestäni oppinut ihan hyvin tuon perusidean, tekniikan oppii yllättävän nopeasti! :)

   Delete
 5. Olen ihan föönauksen fani! Silleen saa paljon paremmat hiukset kuin suoristusraudalla! :) Ja toinen juttu mistä olen hullaantunut on ne ihan vanhanaikaiset isot paplarit (siis ei lämpörullat) vaan ne tarraiset - niillä saa ihanaa kuohkeutta myös :)

  www.polkadotcookie.com

  ReplyDelete
 6. Nyt on kyllä jo aivan pakko tulla kommentoimaan tätä postausta! Ihan superia!!!

  Siis, itse vihaan hiusten pesua, koska se on niin pitkä ja tuskastuttava prosessi. Ensin hento, helposti takkuuntuva tukka pitäisi selvittää, sitten pestä ja vielä laittaa kaikenmoisia hoitoja päähän ja niiden jälkeen se hiivatin selvittely uudelleen. No tästä vielä suoriudun ihan hyvin, mutta sitten menee sormi suuhun kaikenmoisten muotoilutuotteiden kanssa, kuivaamisesta puhumattakaan. Vihaan föönaamista. Tai siis vihasin kunnes luin tämän.

  Nyt pitää itseä oikein toppuutella, etten vaihda entistä 2x viikossa pesujärjestelyitäni jokapäiväiseksi. Tuo blow dry -homma tekee hiuksista vaan niin kauniin näköiset! I-H-A-N-A-A! Ja aika helposti sen oppi, pari kertaa oli säheltämistä, mutta nyt meni jo varsin mallikkaasti. (:

  Niin ja blogisi on muutoinkin ihana, lukenut oon jo useamman vuoden. Kaikenmoisia ideoita tulee täältä varasteltua. :)

  Terkuin Entinen peikkotukka.

  ReplyDelete