Wednesday, 27 March 2013

Pieni kurkistus olohuoneeseen

Kotimme alkaa pikkuhiljaa näyttää valmiimmalta: löysimme ruokapöydän tuolit (joista kerron varmasti lisää hieman myöhemmin), isäni auttoi tällä viikolla muutaman hyllyn kiinnityksessä ja uusi mattokin saatiin vihdoin hankittua. Näiden hieman vaivaakin tuottaneiden hankintojen jälkeen aletaan pian olla siinä ihanassa vaiheessa, jossa saan alkaa viimeistellä sisustusta: kirjoja ja kynttilöitä kirjahyllylle, sohvalle muutama koristetyyny, ikkunalaudalle kehyksiä...
Tässä sohvan nurkassa on vietetty tovi jos toinenkin sisustushankintoja pähkäillessä. Olemme olleet tyytyväisiä tanskalaisen Softlinen Ohio -sohvaamme ja pienin varotoimin sohvan valkoinen päällyskin on pysynyt siistinä. Viikonlopun kaupunkireissulla hankin sohvalle kaksi Linumin silkkistä koristetyynyä, mutta kevätmielisenä katselin innolla myös hieman hempeämpiäkin sävyjä. Hankintalistalla on myös pehmoinen ja tyylikäs huopa, mutta en aio kiirehtiä sen suhteen: siihen asti sohvalle käperrytään sängystä lainatun peiton kanssa!

Ikean Nils-penkki on ajautunut laskutasoksi sohvan viereen, meillä ei ole nimittäin vielä sohvapöytää. Penkillä majaileekin usein isot kasat sisustus- ja muotilehtiä ja vanhempieni tuliaisten ansiosta saan seuraavien viikkojen aikana kahlata läpi myös suomalaiset lehtisuosikkini.

Kuvista voi myös bongata uuden kokeilussa olevan mattomme; sävy oli ensin makuuni hieman liian tumma, mutta pienen totuttelun jälkeen tykästyin siihen ja nyt tuo harmaa matto on jäämässä meille ihan pysyvästi. Lyhyt nukka tuntuu ihanan pehmoiselta paljaiden jalkojen alla ja kuvassa vilahtavat mustat kotitossut jäävätkin useimmiten tuohon maton reunalle!

2 comments:

 1. Kivalta näyttää! Valkoinen sohva on toki arka, mutta ah, niin kaunis!

  Saisinko kysyä sinulta tässä samalla ravintolasuositusta Pariisissa, kenties Eiffelin lähistöllä. Iltaravintola, ei mitään michelintasoa, mutta kuitenkin kohtuu "hieno", hyvä, aikuismainen ja samalla rento tunnelmaltaan. Olen tulossa naisporukalla sinne vapun jälkeen ja pitäisi löytää illaksi hyvä dinneri:D Kiitos etukäteen!

  ReplyDelete
 2. Yllättävää, mutta meidän sohvalla herkuttelijoidenkin käytössä päällinen on pysynyt puhtaana, tosin eipä tuo sohva ole meillä pitkään ollutkaan! ;)

  Hmh... Avomieheni vanhemmat eivät asu kauhean kaukana Eiffel-tornista, mutta loppujen lopuksi mieleeni tulee yhtäkkiä vain muutama illallisravintola tuolta alueelta. Viimeksi kävimme sellaisessa paikassa kuin Les Cocottes (http://www.maisonconstant.com/les-cocottes/informations/), joka on (Creuset-tyylisiin) pataruokiin erikoistunut ravintola. Ruoka on siis pitkään kypsynyttä ja superherkullista ja vaikka ravintolan erikoisuus taitaa olla monenlaiset liharuuat, sain sieltä myös aivan mielettömän hyvän kala-annoksen! Kyseessä on siis enemmän rento, kuin hieno paikka, menussa on trendikkäällä otteella tehtyä maalaisranskalaista ruokaa. Löysin ravintolan Michelin suosituksen perusteella (sieltä muuten löytyy usein tosi kivoja, rentoja ja järkevän hintaisia ravintoloita) ja se on saanut hyvät arvostelut myös Tripadvisorista. Ravintola on aika suosittu ja pieni, eikä se ota pöytävarauksia, mutta me saimme viimeksi pöydän aika nopeasti.

  Ihanaa lomaa jo näin etukäteen! :)

  ReplyDelete