Friday, 22 March 2013

Hiustuotteita

Edellisessä Hiukset suoriksi pyöröharjan avulla -postauksessa lupasin kertoa föönaukseen käyttämistäni tuotteista, joten listasin ylös omat suosikkini.

Blow dryssa tärkeimmät välineet ovat tietenkin hyvä hiustenkuivaaja ja hiusten pituuteen soveltuva pyöröharja. Oma suosikkini on kuvassa taka-alalla näkyvä pyöröharja, jossa taipuisten, hyvän pidon antavien luonnonharjasten seassa on jämäkämpiä piikkejä jotka uppoavat helposti paksumpiinkiin hiusosioihin. Koko hommassa tärkeintä on hyvä pito, jotta hiukset pysyvät jännitettyinä harjaksissa ja itse koen, että tällaiset kombi-harjat ovat helpoimpia käyttää. Harjan keraaminen, lämpöä sitova runko nopeuttaa hiusten kuivumista ja muotoilua, mutta ihan yhtä hyvään lopputulokseen voi päästä myös hieman hellävaraisemmalla puurunkoisella harjalla.

Minulla on käytössäni myös avomieheni äidin suosittelema, puurunkoinen ja pelkästään luonnonharjaksista valmistettu harja, mutta halkaisijaltaan pienempi harja on jäänyt vähemmälle käytölle nyt kun hiukseni ovat hieman pidemmät. Luonnoharjakset tekevät tukasta superkiiltävän, joten niitä kannattaa suosia. Hiustenkuivaajassa on hyvä olla littana pää, jotta ilmavirran saa kohdistettua suoraan harjaan (itselläni tätä ei löydy ja olen pärjännyt ihan hyvin ilman, mutta parempi on, kun ilmavirran saa kohdistettua suoraan harjassa kulkevaan hiusosioon).
Heti suihkun jälkeen selvitän pyyhekuivat hiukset jätettävän hoitoaineen ja Tangle Teaser -harjan avulla. Tällä hetkellä kylpyhuoneestani löytyy minulle uusi tuttavuus: Label . m -merkin Protein Spray on näiden muutamien käyttökertojeni aikana toiminut oikein mainiosti.

Ennen föönaamista suihkutan kosteat hiukset kauttaaltaan lämpösuojalla. Osiksen Flatliner on ollut käytössäni jo useamman vuoden ja se suojaa hiuksiani niin suoristamisessa kuin kihratamisessakin. Juuri ennen föönaamista levitän myös latvoja siloittavan tuotteen: ennen käytössäni oli Moroccanoilin hiusöljy, mutta olen pitänyt kovasti myös tällä hetkellä käytämästäni, Moroccanoilia reippaasti edullisemmasta John Friedan Frizz-Ease seerumista. Seerumin levitettyäni jaan hiukseni useampiin osioihin hiusklipseillä ja sen jälkeen alan osio kerrallaan kuivaamaan.
Itse föönaustekniikasta löytyy kasapäin hyviä videoita netistä ja edellisessä postauksessa linkkailinkin Lauren Conradin helpon tutoriaalin. Vaikka oma tekniikkani kalpeneekin täysin ammattilaisten rinnalla, voisin silti jossain vaiheessa koittaa näyttää, millä tavalla harja pysyy kädessäni: ensimmäisten, hieman vaivalloisten kokeilujen jälkeen hiusten föönamisesta on tullut lähes yhtä helppoa kuin suoristusraudan käytöstä!

4 comments:

 1. Mistäs tuota Frizz-easea mahtaisi löytyä Suomessa? (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, en muuten ole varma, saako tätä Suomesta... Täällä sitä saa ihan jopa marketeista ja hintakin on todella kohtuullinen. Koitan katsoa, josko sitä löytyisi Suomeen lähettävistä nettikaupoista ja vinkkaan kyllä jos löydän sitä jostain! :)

   Delete
 2. Ensimmäisen kommentin jättäneelle Anonyymille:
  Suomesta löytyi jokunen vuosi sitten Kicksistä tuota John Friedan Frizz-Ease-seerumia. Nyt en ole ihan varma, että onko sitä enää Kicksin valikoimissa, kun en ole tuota tuotetta tullut uudestaan ostaneeksi.
  Mutta ainakin Kicksin sivujen mukaan he myyvät John Friedaa:http://www.kicks.fi/myymalat, joten kannatta ehkä lähteä Kicksistä liikkeelle.

  Sitten Maijalle: Tämä oli tosi kiva postaus, olen nimittäin tosi huono laittamaan hiuksiani, mulla on pitkät hiukset ja föönaan niitä pää alaspäin, enkä todellakaan osaa käyttää pyöröharjaa edes niihin. Tällä hetkellä sen ei edes ole niin väliä, kun hiukset kaipaa kipeästi kampaajaa, joten ne on ihan aina kiinni, mutta kampaajakäynnin jälkeen pitäisi kyllä saada sen verran aikaiseksi, että opettelisin tuon harjan ja klipsien kanssa föönaamisen. Tai ainakin yrittäisin sitä.
  Jos olet Suomesta ostanut nuo klipsit ja harjan, niin mistähän niitä kannattaisi etsiä? Lähinnä siis noita klipseja mietin, että mistä niitä löytäisi?

  Katja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katja vinkistä! :)

   Ja kiva kuulla, että postauksesta oli apua! Itse käytän pyöröharjaa aina kun mahdollista, luonnollinen lopputulos miellyttää silmääni paljon enemmän kuin suoristusraudalla sliipattu, olen myös järkeillyt että tämä on hellävaraisempi hiuksille. Täällä ollaan muuten myös kampaajan tarpeessa, saa nähdä, uskallanko mennä täällä Saksassa, vai jätänkö käynnin Suomen tai Ranskan reissuille... ;)

   Omat klipsini ovat ostettu Hairstoresta jo monta vuotta sitten, mutta pikaisella silmäyksellä en nähnyt niitä nettisivuilla... Ehkäpä niitä löytyisi itse liikkeestä?

   Delete