Tuesday, 15 April 2014

Le Camion Qui Fume


Siirrytäänpä Suomi-jutuista hetkeksi Pariisiin. Selailin nimittäin juuri Pariisi-tagin alta löytyviä postauksiani ja huomasin, että moni lempiravintolani on jäänyt kokonaan esittelemättä! Tarkoituksenani on korjata asia pikimmiten (sitä ennen kehoitan kurkkaamaan yhden suosikkiravintolani Café Constantin), mutta nyt ajattelin kertoa, mistä napata mukaan herkulliset hampurilaiset keväistä piknikkiä varten.

Pariisi on oikea piknik-kaupunki; ihania, siistejä puistoja löytyy joka kaupunginosasta ja kiireisen loman keskellä auringon paisteessa nautittu lounas on täydellinen tapa lepuuttaa kävelystä väsyneitä jalkoja. Helpoiten piknik-lounaan nappaa tietenkin nurkan takaa löytyvästä boulangeriesta, mutta jos patongit ja croissantit alkavat jo tulla korvista ulos, kulkunsa kannattaa suunnata Pariisin kaduilla ajelevaan Le Camion Qui Fume -hampurilaisrekan luokse.

Rekan menu on hyvin yksinkertainen: ateriaksi voi valita hampurilaisen eri täytevaihtoehdoilla (myös kasvisversiona) ja sen lisukkeeksi rapeat ranskalaiset taikka coleslaw-salaatin. Tieto näistä herkullisista hampurilaisista on kiirinyt monen pariisilaisen korviin ja etenkin lounasaikaan rekan edessä voi kiemurrella pitkäkin jono. Jonotus on kuitenkin tehty vuoronumeroiden avulla aika sujuvaksi ja hetken odottelu kyllä palkitaan, kun tuoreen hampurilaisen saa viimein käsiinsä. Meitä lähin Le Camion Qui Fumen pysähdyspaikka löytyy ihan kadun päästä Porte Maillotista, mutta täältä kannattaa katsoa hampurilaisrekan muut pysäkit ja aikataulut.


1 comment:

  1. Näitä vinkkejä lisää, kiitos! Kerään Pariisi tietoutta talteen toukokuista työmatkaa varten. Tosin suurimman osan ajasta vietän Toulousessa. Oletko koskaan käynyt siellä? :)

    Born Grown

    ReplyDelete