Wednesday, 30 April 2014

L'Éclair de génieSuosituksi herkuksi macaronien rinnalle on noussut toinen, hyvin perinteinen ranskalainen leivos nimeltään éclair. Éclair on tuulihattutyyppinen leivos, jonka sisältä löytyy perinteisesti kermainen täyte ja sen päällinen on viimeistelty sokerikuorrutteella. Sana éclair tarkoittaa muuten salamaa ja nimi tulee ilmeisesti siitä, miten nopeasti leivos katoaa parempiin suihin!

Niin kuin monia muitakin ranskalaisia herkkuja, myös éclair-leivoksia löytyy lähes jokaisesta kulma-patisseriesta. Viime aikoina Pariisiin on kuitenkin avattu yhä useampia, pelkästään éclaireihin erikoistuneita leipomoita ja ehdimme viimein testaamaan niistä yhtä.

L'Éclair de génien (suomeksi älynväläys) leivoksia löytyy kahdesta paikkaa Pariisista ja me haimme omamme Maraisin kaupungiosasta. Pieni putiikki löytyy helposti, sillä se sijaitsee ihan muutaman askeleen päästä Saint Paulin metroasemalta.

Nappasimme mukaamme kaksi eri makua, kinuskisen caramel beurre salén, sekä mangon ja passionhedelmän makuisen casse-croute exotiquen. Molemmat olivatkin aivan mielettömän herkullisia - en siis yhtään ihmettele, että L'Éclair de génie on noussut yhdeksi tämän hetken suosituimmaksi éclair-leipomoksi!
5 comments:

 1. Voi nam nam. Mulle tulee tuosta eclair nimestä mieleen briteissä olevat toffeekarkit, eclairsit vai mikähän se nyt olikaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En olekaan kuullut eclairs-toffeesta, kuulostaa hyvältä! :)

   Delete
 2. Näyttääpä herkulta, tuota pitäisi kyllä päästä maistamaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taas yksi hyvä syy lomailla Pariisissa! ;)

   Delete
 3. Jenkkien Masterchefissä kilpailijat teki painetehtävässä just noita. pari epäonnistu kun toisella oli raaka pohja ja toinen ei ollut saanut laitettua täytettä koko leivoksen matkalta vaan ne oli jääneet päätyihin. Täällä yhdessä leipomossa tehdään vähän samantyylisiä leivoksia, tosin ne halkaistaan ja laitetaan kermavaahtoa väliin. Vaikka en ookaan juuri leivonnaisten ystävä tai en tykkää kovin makeasta nykyisin, niin ne on joskus ihan kivoja jos tekee mieli jotain hyvää.

  ReplyDelete