Wednesday, 27 August 2014

Carette

Oletteko kuulleet Caretesta? Tällä kuuluisalla teehuoneella on Pariisissa kaksi upeaa sijaintia: alkuperäinen Carette sijaitsee Eiffel-tornin lähellä Trocaderon aukiolla, kun taas Place des Vosgesin teehuone löytyy kauniin puiston kupeesta Maraisista.

Kävimme Sofién kanssa eräs kaunis päivä herkuttelemassa Caretella jälkiruoan muodossa. Kahvi tarjoiltiin mitä suloisimmista posliinkikupeista ja itse teehuoneen sisustus henkii hieman Marie Antoinette -tyylistä tunnelmaa. Careten suklaisten macaronien on sanottu olevan yksiä Pariisin parhaimmista ja pakkohan meidän oli päästä maistamaan niitä - täytyy sanoa, tuolla määrällä suklaaganachea ei voi mennä pieleen!

Ensi kerralla toivon, että ehdin kuvailemaan teille Careten kaunista teehuonetta hieman enemmän - eiköhän oteta pian uusiksi Sofié?

Carette
4 Place du Trocadero 75016
25 Place des Vosges 75004

4 comments:

 1. Siis oikeasti, kuka jaksaa moista hurskastelua.................ja kuka haluaa enää syödä macaronseja....
  Pariisi on ihan tavallinen stadi, josta pikkutyttöset Maija ja kumppanit yrittävät tahkota jotain hyvin erikoista.
  Tylsä stadi, yrmeet kielitaidottomat ihmiset, likaista ja ihan normi putiikit, et silleen

  ReplyDelete
 2. Sinullakin Pariisi herättää voimakkaita tunteita, enkä ihmettele; monella taitaa olla kaupunkiin viha/rakkaussuhde.

  Olen vasta nyt tutustunut Pariisiin kotikaupungin näkökulmasta ja koitan opetella nauttimaan elämästäni täällä - väenpaljoutta, koiran jätöksiä tai kalliita hintoja (tai vaikkapa välimatkaa läheisiini) jatkuvasti ajattelemalla saan itselleni vain pahan olon, joten pyrin tietoisesti keskittymään hyvään ja olemaan onnellinen niistä asioista, jotka saavat minulle hyvän mielen.

  Muistathan myös, että niin tämä, kuten edellinenkään kotikaupunkimme Saksassa eivät valikoituneet vain pistämällä nuppineulaa karttaan. Elämä voi olla välillä yhtä vuoristorataa ja paljon helpommin jaksaa sitä raskaampaakin arkea, kun yrittää nähdä siinäkin kauneutta.

  P.S. Tykkään monista leivonnaisista ja macaronit ovat usein ihana ratkaisu pieneen makeannälkään. Ne ovat myös gluteenittomia, joten ne sopivat hyvin leivonnaiseksi myös gluteeniviljoja välttävälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Estä anonyymien kommentointi. Mua ärsyttää nuo ihan sunki puolesta...

   Kaikissa maissa ja kaupungeissa on puolensa ja puolensa. Elämä kuljettaa meitä moniin paikkoihin! Mää haaveilen pääseväni lomalle Pariisiin. Jospa parin vuoden sisään pääsis!

   Delete
  2. Tiedän, että negatiiviset kommentit ärsyttävät monia ja saattavat vaikuttaa kommenttiboksin tunnelmaan :/ Saan hyvin harvoin täysin asiattomia kommentteja ja julkaisen myös negatiivissävytteiset kommentit - mutta ehkäpä voisin jatkossa tiukentaa linjaani sen suhteen, onhan tämän kuitenkin tarkoitus olla hyvän mielen blogi!

   Kiitos sinulle Katarooma että jaksat jakaa aikaasi kanssani täällä blogissa ja oikein ihanaa viikkoa sinne! :)

   Delete