Monday, 18 August 2014

Musée Rodin


Tapasimme viime viikolla avomieheni serkun ja hänen tyttöystävänsä museon ja illallisen merkeissä. Iltamme alkoi hieman kuuden jälkeen Musée Rodinilla, jonka ovet ovat avoinna keskiviikkoisin aina varttia vaille yhdeksään saakka. Musée Rodin on mielestäni eräs Pariisin kauneimmista museoista ja ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Museon upeassa puutarhassa ja sisätiloissa voi nähdä kuvanveistäjä Auguste Rodinin kuuluisimpia töitä - tunnetuimpia lienevät alkuperäisestä Helvetin Portti -teoksesta löytyvät erilliset työt Ajattelija ja Suudelma.

Aloitimme museoiltamme puutarhasta, jossa ilta-aurinko loi mitä kauneimman valon puiden katveessa sijaitseville patsaille. Rodinin töiden lisäksi itse puutarha on myös näkemisen arvoinen; lukemattomat ruusuistutukset, muotoon leikatut pensaat ja Hôtel Bironin edessä siintävä nurmialue suihkulähteineen ovat henkeäsalpaavan kauniit - itse asiassa puutarhaan saa ostettua myös erikseen pääsylipun, jos aika ei riitä sisätilojen näyttelyn kiertämiseen. 

Vaikka pelkän puutarhan kiertäminen on mahdollista, suosittelen erittäin lämpimästi myös museon sisätilojen vierailua. Museon sisältä löytyy muun muassa Rodinin vähemmän tunnettuja maalauksia, sekä useita koe- ja alkuperäisvedoksia hänen myöhemmistä töistään. Kuten puutarhassa, myös museon sisätiloissa katse hakeutuu väistämättä upean Hôtel Bironin arkkitehtuuriin - sanoinko jo, että tämä on mielestäni yksi Pariisin kauneimmista paikoista?


Musée Rodin
79 Rue de Varenne
75007 Paris4 comments:

 1. Vaikuttaa ihanalta paikalta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo museo on kyllä niin kaunis <3

   Delete
 2. Olemme myös käyneet tuolla Rodinin museossa ja puutarhassa, ja ihastuin "le penseur:iin" niin että ostin ko. hahmon miniatyyripatsaan työpöydälleni. Ihastuttava paikka, tuolla saa kulumaan aikaa!

  Ninni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me emme edes ehtineet museokauppaan - olimme nimittäin ihan viimeiset museosta lähtijät (ja olisin ollut vielä hieman pidempäänkin!)... Rodinin työt ovat kyllä todella koskettavia ja puhuttelevia, en yhtään ihmettele että ihastuit Ajattelijaan! :)

   Delete