Sunday, 7 October 2012

Louboutinien punaiset kumipohjat

Saan aika usein kysymyksiä Louboutinin kenkien punaisista kumipojista, joten ajattelin kertoa nyt näin postauksenkin muodossa missä olen omani laitatuttanut.

Louboutinin kenkien tunnusmerkki on punaiseksi lakattu nahkapohja. Joidenkin mielestä punaisen lakkauksen päälle ei kuulu laittaa kumista puolipohjaa, mutta itse koen punaiset pohjat käytännöllisiksi ja kenkien käyttöikää lisääväksi tekijäksi.

Louboutinien punaiseksi lakattu pohja on todella kiiltävä ja liukas, joten huimilla, välillä toistakymmentä senttiä korkeilla koroilla kävely helpottuu huomattavasti, kun kenkiin on laitettu kevyesti kuvioitu kuminen pohja. En halua edes kuvitella minkälaista tasapainoilua superkiiltävä pohja aiheuttaa pehmeällä kokolattiamatolla!

Käytön myötä pohjan punainen lakkaus myös kuluu ja kenkä muuttuu helposti epäsiistin näköiseksi. Punaisen pohjan kokonaan vaihdatuttaminen on kyllä mahdollista taitavien suutarien käsissä, mutta edellä mainitun liukkaustekijän lisäksi punaisen kumipohjan laitatuttaminen tulee paljon edullisemmaksi ja kestävämmäksi ratkaisuksi.
Olen siis heti oston jälkeen, ennen kenkien käyttöönottoa vienyt kenkäni suutarille saamaan punaiset kumipohjat. Omat kenkäni olen ostanut Pariisista ja siellä Louboutin suosittelee Louvren lähistöllä, ensimmäisessä kaupunginosassa sijaitsevaa Minuit Moins 7 -suutaria. Louboutinien huoltoon ja korjaukseen erikoistunut suutari sijaitsee erään Louboutin-liikkeen vieressä, osoitteessa 10 Passage Véro-Dodat.

Minuit Moins 7 -suutarilla laitatettu kumipohja sopii virheettömästi kengän pohjan väriin ja kevyesti Louboutin-kirjoituksilla kuvioitu pohja antaa kenkiin hieman pitoa. Tämä Louboutinin kanssa yhteistyötä tekevä suutari osaa tehdä pahasti kärsineillekin kengille ihmeitä, olen nimittäin kerran epäonnekseni tuhonnut korkokenkieni korot täysin sepelillä kävellessäni ja Minuit Moins 7:n suutari taidokkaasti vaihtoi molempien kenkieni korot uusiin vastaaviin.

Minuit Moins 7 -suutarissa puolipohjien laitto maksaa hieman alle kaksikymmentä euroa ja koko korko-osan vaihdattaminen molempiin kenkiin kustansi 50 euroa. Suutari lähettää korjattuja kenkiä maailmanlaajuisesti, itsekin olen kerran saanut kenkäni postissa kotiin. Koska Louboutinin virallisesti suosittelemia suutareita on todella vähän (tämä taitaa olla Euroopan ainoa), kenkien huolto ja korjaus saattavat kestää hieman totuttua kauemmin. Itse olen saanut kumipohjat takaisin tarvittaessa jo Pariisin matkani aikana, mutta korkojen vaihto elokuun loma-aikana kesti useamman viikon. Louboutinin sivuilta löytyvät kaikki heidän suosittelemansa suutarit, huomasin että New Yorkissakin on yksi.

Jos Pariisin matkaa ei ole suunnitteilla, eikä Louboutinin suosittelemaa suutaria ole mahdollista käyttää, ei hätää, tiedän että Suomessakin eräät suutarit laitatuttavat punaisia puolipohjia. Kannattaa kuitenkin tällaisissa tapauksissa jo etukäteen varmistaa suutarin kanssa, että punainen pohja ja tuleva työ vastaavat molempien mielikuvia, olen nimittäin blogeja lukiessani huomannut, että punaisen kumin väri ja puolipohjan alueen koko saattavat vaihdella paljonkin eri suutareilla. Tästä syystä olisikin kiva kuulla, missä päin Suomea punaisten pohjien laitatuttaminen onnistuu ja keitä suutareita te suosittelisitte?

8 comments:

 1. On hyvin asianmukaista, että arvotavaroille on arvoisensa korjaaja/huoltaja. Kaikki vinkit siis tässä asiassa ovatkin tarpeellisia. Itse kävin kovan taistelun Bvlgarin vyön kanssa. Rei'ittäjää ei löytynyt ja päätin käyttää vyötä lantiohousujen kanssa. Kyseinen merkkikään ei suostunut/pystynyt auttamaan...

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on! :) Itse vein joskus vanhaa Guccin laukkuani suutarille, jotta erään nahkapaikan liimaus saataisiin vahvistettua. Suutari ilmoitti hetken keskustelun jälkeen vahvistuksen onnistuvan helpommin niiteillä. Onneksi mitään kömmähdystä tämän suhteen ei sattunut ja sain selvitettyä miten laukkua korjattaisiin, en nimittäin kaivannut laukkuun yhtään ylimääräista ruuvia! :D
   Inhottavaa tuo reitysjuttu... Tarviiko materiaali joitain erikoistyökaluja vai uskaltautuisitko viemään vyön tavalliselle suutarille ja huolellisen selityksen kera pyytämään vyöhön lisäreikiä? Todella inhottavaa että Bvlgarillakaan ei osata auttaa...

   Delete
  2. Materiaali ei tarvitse mitään erikoistyökaluja, vain tietynmallisen rei'ityssapluunan, jota ei löytynyt mistään. Vyöhön ei siis tehty millään keinoin lisäreikiä. Näytin sitä suutarille, satulasepälle ja jopa kultasepälle (ja ko. merkin liikkeessä Zürichissä). Vyö toimii nyt näin lantiovyönä hyvin.

   T. Maija

   Delete
  3. No hyvä että voit kuitenkin käyttää vyötä. Bvlgarin vyöt ovat kyllä todella kauniita, olisi ollut sääli pitää sitä kaapissa odottamassa! :)

   Kivaa viikkoa Maija! :)

   Delete
 2. Loistava vinkki! Pari kymppiä kenkien eliniän ja ulkonäön parantamiseen sekä käyttömukavuuden lisäämiseen ei ole mielestäni paha hinta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Miss J!
   Ja samaa mieltä olen tuosta hintajutusta, mielestäni tuolla suutarilla on erittäin kohtuulliset hinnat. Olen kuullut että punaisten kumipohjien laitatuttaminen Suomessakin maksaa vähintää saman verran, joten tämä suutari ei näytä ottavan edes minkäänlaista "merkkilisää". On ollut todella miellyttävää asioida noin ammattitaitoisella suutarilla! :)

   Delete
 3. Oikeen hyvä postaus! Kiva juttu, että sait kenkäsi kuntoon, vaikka varmasti pelkäsit, että mitään ei ole tehtävissä. Mulla on kaikki mun Louboutinin kengät käytetty Helsingin Tehtaankadun suutarilla, jonka tekemä jälki on erinomaista! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin kyllä tosi murtunut kenkien kohtalosta, olivat silloin vielä uudet. Noh, tulipa ainakin opittua että pihalla järjestettyyn coctail-juhlaan ei kannata laittaa maahan uppoavia kapeakorkoisia kenkiä, etenkään niitä suosikkeja! :)

   Kiitos Alma suutarivinkistä! :)

   Delete