Tuesday, 16 October 2012

Nouveau téléphone

Automne-postauksessa kyselin teiltä kännykkäsuosituksia. Vanha puhelimeni ehti reistailla jo jonkin aikaa, puhelut pätkivät, soittoääni katosi ja signaalin voimakkuus vaihteli jatkuvasti, joten uuden puhelimen hankinta alkoi olla väistämätöntä.

Sainkin tosi hyviä vinkkejä tuohon postaukseen ja päädyin ostamaan uuden puhelimeni viikonloppuna Munchenin Apple-liikkeestä.
Pari päivää on vierähtänyt tutustuessa uuden iPhonen käyttöön ja voin jo nyt sanoa että olen valintaani tyytyväinen. Puhelin on helppo käyttää, ohjelmat synkronoivat läppärini kanssa ja muotoilu istuu omaan käteeni. Vanhalla Samsungillani oli todella vaikeaa osua oikeisiin kirjaimiin tekstiviestiä kirjoittaessa, tämän kanssa vastaavaa ongelmaa ei ole ollut. Tosin tekstinsyöttö (?) on jo muutaman kerran aiheuttanut hauskoja kömmähdyksiä, sanaehdotukset tuntuvat tulevan välillä ihan arpapelillä ja viesti on jo ennättänyt lähteä ennen kuin olen huomannut hassut virheet.

Tuo puhelin on muuten aika kiva työväline bloggaajalle, olen jo julkaissut ensimmäiset kommentit puhelimen kautta ja seuraavaksi aion selvittää monien bloggaajien suosiman Instagramin käyttöä. Nike training -sovellus on jo valmiina seuraavaa lenkkikertaa varten ja huomaavainen avopuolisoni asensi minulle myös sovelluksen Ranskan outlet-myynneistä!

21 comments:

 1. onko tuo iphone 4 vai 5 ?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puhelin on 4s, tuota vitosta saa Munchenista vain jonottamalla! :)

   Delete
 2. Onnea uudesta puhelimesta! Lenkille suosittelen Nike Run-appsia, joka paikallistaa lenkin ja piirtää sen kartalle. Itse olen sen tyytyväinen käyttäjä. Vai tarkoititko Nike trainingilla juuri tuota?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äh, mä luulin ladanneeni juuri tuon, mutta se olikin ihan väärä! Lataukseen menee siis tuo Nike Run -sovellus! :)

   Delete
 3. Autocorrect on kyl ihan hirveetä :D Niitä tapahtuu kyl koko ajan ja mulla on ollu toi puhelin jo vuoden :P Esimerkkinä juuri tänään kun kirjoitin viestiä ja siihen piti tulla sana whatever. Autocorrectin mielestä paljon parempi (ja varmaan siis paljon käytetympikin) sanavaihtoehto oli Sharetribe. En kyl vieläkään ymmärrä et mistä se ton sanan repäs :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, mulla on välillä ihan samanlainen olo tuon kanssa, ihan hassuja sanoja ehdottelee! :D
   Alla moni vinkkasi että on ottanut tuon asetuksista pois, taidan tehdä samoin jos en pian opi sitä tehokkaasti käyttämään.

   Delete
 4. No mutta tuon autocorrectinhan saa sieltä asetuksista pois, sen minä tein kans aika nopiaa kun hermot kerkesi mennä muutaman kerran :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, enpä edes ajatellut sen pois kytkemistä! Jos en pian koe sitä hyödylliseksi niin taidan myös ottaa sen pois käytöstä. :)

   Delete
 5. iPhone on ihan paras!! Lataa heti vaan blogger sovellus ja ilmoita mulle millä nimellä löydän sut instagramista ;)

  Ihanaa päivää sinne kaunis <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, mun pitää ehdottomasti tutustua siihen! Laitan heti viestiä jos innostun kirjautumaan! <3

   Delete
 6. Antoisaa aikaa ompun kanssa:) Uuden puhelimen sielunelämän opetteleminen on aina melkoista, tsemppiä! Ai Münchenista ostit. Olin siellä reilu vuosi sitten (ennen joulua) viikonloppumatkalla. Pidin kaupungista, hotelli oli hyvä jne. Menen varmasti uudelleen.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!

   Munchen on kyllä todella kaunis kaupunki, suunnittelimme tulomatkalla jo seuraavaa reissua, ehkä Joulumarkkinoille sitten? Vaikka meiltä ei sinne mikään hurjan pitkä matka ole, niin puhuimme myös viikonlopusta siellä, voisi käydä ainakin oopperassa... Muistatkohan enää hotellinne nimeä - mielelläni kuulisin suosituksia! :)

   Delete
  2. Olin Vier Jahrenzeitenissa, joka sijaitsi just "sillä kadulla" ;) Joulumarkkinoista en niin kovasti välittänyt (kävin kyllä), mutta muuten pidin ja kovasti kiertelin kaupungilla.

   T. Maija

   Delete
 7. Mä otin tuon autocorrectin juuri kyseisestä syystä pois käytöstä. Oikein kirjaimiin osuu tuolla muutenkin helposti ja viestien kirjoittelu on niin nopeaa, että autocorrect vaan hidasti hommaa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun pitää ehdottomasti harkita sen pois kytkemistä, jotenkin tuo vaan tuntuu todella hankalalta käyttää!

   Delete
 8. oioi, toi kuulostaa kyllä hyvältä! itse en kuitenkaan jostain syystä ole uskaltanut ostaa iphonea - kaipa pelkään että onnistun sen vahingossa rikkomaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon sellainen rähmäkäpälä että ihan samaa pelkään! Mahtaisikohan onnettomuuden sattuessa saada kotivakuutuksesta korvauksen? Hankin jo sellaisen kumisen suojuksen puhelimen reunoille ja kalvon suojaamaan näyttöä, mutta ehdottomasti harkitsen myös koko puhelimen peittävää pussukkaa/suojusta. Nyt pitää vain olla tarkkana ja toivoa puhelimelle pitkää ikää! :)

   Delete
 9. Voi ei, mun iPhone-kuume sen kun pahenee! Olen päättänyt nyt odottaa sen aikaa että vanha puhelin hajoaa (mihin ei varmastikaan kauaa mene), mutta kyllä niin tekisi mieli. Viimeistään synttärinä sitten jos ei siihen mennessä ole pakko, ehkä sellainen diili olisi paras? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miten ihmeessä muistin että sulla on iPhone? :) Mutta synttärilahjaidea kuulostaa hyvältä!

   Delete
 10. mahtava valinta! onks toi iphone 4s vai 5? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on 4s. Tuota vitosta saa ainakin Saksasta vain jonottamalla ja itse tarvitsin rikkinäisen puhelimen tilalle uuden mahdollisimman pian! :)

   Delete