Thursday, 11 October 2012

Sohvamietteitä

Emme vieläkään, näin parin kuukauden asumisen jälkeen omista sohvaa, joten iltaisin joudumme katselemaan telkkaria ja lukemaan kirjoja suuren ilmalla täytettävän varapatjan päällä. Koska sopivan sohvan metsästäminen on osoittautunut aika vaativaksi, en ole halunnut hankkia muitakaan olohuoneen kalusteita, tulevan sohvan koko ja muoto tulevat kuitenkin määrittämään aika pitkälti muidenkin huonekalujen asettelua ja mittasuhteita.

Olemme löytäneet kotimme lähistöltä muutamia todella kivoja, lähinnä piensisustukseen keskittyneitä kauppoja, mutta jostain syystä meidän makuumme sopivia, suurempia huonekaluja myyviä liikkeitä ei ole vielä eksynyt näköpiiriimme. Muutamassa sohvakaupassa käytyämme olemme todenneet, että saksalaisten sisustusmaku taitaa olla enemmän jenkkihenkistä kuin skandinaavista, tarjolla on mielin määrin erikoisia värejä, muhkeita ja runsaslinjaisia laiskanlinnoja ja valtavan kokoisia säädettäviä sohvakomplekseja. Monta kertaa olemme joutuneet kääntymään pois jo kaupan sisäänkäynnin kohdalla - mieluummin katsomme illan elokuvaa varapatjallamme löhöillen.

Olemme olleet aika ihmeissämme ettemme ole löytäneet täydellistä sohvaa, kuvittelimme nimittäin tehtävän olevan aika helppo, eihän meillä ole edes ehdottoman tarkkoja kriteereitä sohvan mittojen tai sävyn suhteen. Haemme siis pelkistettyä, suoralinjaista sohvaa valkoisena tai kauniin harmaan sävyisenä. Avomies haluaisi sohvan olevan divaanimallinen, minun mielestäni taas pienen sohvan ja kauniin tuolin yhdistelmä olisi kiva. Sohvan tyynyjen tulisi olla hyvin muotonsa pitäviä, verhoilukangas jämäkkää ja modernista ilmeestä huolimatta sohvan tulisi tietenkin olla mukava istua.

Itse asiassa löysimmekin jo yhden meitä miellyttävän sohvan Cairo-nimisestä sisustuskaupasta aivan Nurnbergin keskustasta, mutta voih, miksi tuon sohvan päällismateriaalin tarvitsee olla huopaa? (Kuva: cairo.de)

10 comments:

 1. Onko lähellänne Ikeaa ja onko se pois suljettu ajatus?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikeaan ei ole kuin reilu kymmenen minuutin automatka ja Ikean tarjonta onkin tullut erittäin tutuksi tässä muuton aikana! ;)

   Valitetttavasti kivaa sohvaa emme löytäneet sieltä, useissa malleissa tuntuu että kangas ei ole tarpeeksi ryhdikästä ja sohvatyynyt menettävät muotonsa helposti, joten olemme päätyneet etsimään sohvaa muualta.

   Delete
 2. Ooh, siis Saksastahan löytyy ihan kaikkea sisutuksen saralla ja todella hyvin hinnoin. Täällä Hollannissa on Suomea halvempaa mutta Saksassa vielä edullisempaa. Eikö siinä teidän kaupungin lähistöllä ole sellaisia jättikokoista nimenomaan sisustukseen keskittynyttä ostoskeskusta josta löytyy kaikkea luksuksesta todella huokeaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. möbel mahler, möbel biller, segmuller... joista löytyy joka kukkarolle vaikka mitä. Löytyy myös Ikeaa ja Bo Conseptia...

   Delete
  2. Kiitos paljon vinkeistä Sissi! :)

   Kyllä täällä on juuri tuollaisia jättimäisiä huonekaluliikkeitä, mutta jostain syystä niiden tarjonta ei ole miellyttänyt omaa silmääni. Ikea on tässä ihan lähellä ja etenkin heidän säilytyjärjestelmänsä ovat mieleeni, mutta sohvavalikoima ei tunnu vastaavan odotuksiani. Taidamme sitten kuitenkin olla sen verran tarkkoja, mutta tähän mennessä emme ole löytäneet yhtään varteenotettavaa sohvaa, postauksen sohva kun on pakko jättää pois harkinnasta tuon materiaalin vuoksi. :(

   BoConceptin sivuilla olen myös surffaillut ja sieltä löytyykin kivoja vaihtoehtoja, tosin lähin BoConceptin liike on Munchenissa ja sen toimitus ei tule tänne meille asti. Olenkin yrittänyt googletella jälleenmyyjiä, jospa sitä kautta löytäisimme kauniin sohvan! :)

   Delete
  3. Olisin juuri tuota BoConceptia sinulle ehdottanut. Ostin itse pari vuotta sitten heidän Mezzo sohvansa semmoisella oleskelumoduulilla ja se on kyllä aivan ihana! Kankaaksi valikoitui semmoinen jännä jämäkkä tummanharmaa ja parasta on kun päälliset saa irti jos vahingossa jotain on mennyt kaatamaan päälle. Sekin oli jännä kun en sohvaa etsinyt tai tarvinnut, mutta kun sen sohvan näin niin oli se saatava :). Eli voin kyllä ehdottomasti suositella kyseisen merkin sohvia, mutta jos tilaat omien mittojen mukaan niin toimitusaika saattaa olla todella pitkä. Itse tilasin syksyllä ja sain sohvan juuri sopivasti synttärijuhliini maaliskuuksi.
   Se minun sohva on lähestulkoon samannäköinen kuin tässä linkissä, tosin eri materiaali ja rahi piti tietysti saada myös mukaan. Jostain kumman syystä kaverit haluaa aina tulla minun luo katsomaan niitä elokuvia... ;)

   Delete
 3. Heh, varapatjahan toimii hyvin myös varasohvana. Kyllä, joskus jonkin yksinkertaisen (tai omasta mielestä yksinkertaisen) tuotteen löytäminen onkin vaikeaa. Näin se menee usein myös vaatteissa.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, totta! Tämä meidän patjamme on vielä aika reilun kokoinen, se taitaa olla 200x200 mitoiltaan ja korkeuttakin löytyy normaalin sängyn verran, joten kyllä siinä paremman puutteessa katselee elokuvia viikonloppuna! :)

   Miksi se muuten onkin niin että yksinkertaisia ja laadukkaita perusjuttuja on välillä todella vaikea löytää? Muistan muutama vuosi sitten etsineeni mustia peruskorkkareita kissojen ja koirien kanssa ja ihmetelleeni ihan samaa.

   Noh, ehkä se sohva tästä löytyy, viikonloppuna jatketaan sohvan metsästystä! :)

   Delete
 4. Moikka! Asun itse Berliinistä ja keskustelimme juuri sisustusaiheista lounaalla. Saksalainen työkaverini totesi, että käytännössä vaihtoehdot ovat Ikea tai vanhanaikainen saksalainen sisustustyyli. Hän tosin osasi suositella jotain täällä sijaitsevaa Ikeaa parempilaatuista tavaraa myyvää outlettia, mutta valitettavasti valikoima taitaa olla yllättävän yksipuolinen :/.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En siis ole ainut joka joutuu näitä sisustusjuttuja pähkäilemään! Saksalaiset ihan selkeästi panostavat koteihinsa ja sisustukseen, mutta sisustuskauppojen perusteella heidän makunsa eroaa aika paljon omastani. Myös se että asumme vuokra-asunnossa vaikuttaa aika paljon sisustushankintoihin ja niihin käytettävään budjettiin, joten esim. mittatilaushuonekaluja emme voi harkita väliaikaiseen kotiimme.

   Saksalaisten sisustusmakua näkee aika hyvin myös vuokra-asuntoja selaillessa: vihreät tai siniset seinät, korkeakiiltoiset punaiset keittiöt ja tumman puun runsas käyttö näyttävät olevan suosittuja monissakin asunnoissa. Tänne muuttaessamme myös parvekkeiden sisällöt saivat meidät hieman järkyttyneiksi, niiden koristeluissa ja parvekekasvien määrässä ei taideta tuntea "vähemmän on enemmän sääntöä". Mielenkiinnolla odotan myös millaiset joulukoristelut naapurusto ripustaa! :D

   On muuten ollut kiva lukea Berliinijuttujasi, monet asiat kuulostavat tutuilta! :)

   Delete