Friday, 26 October 2012

Meikkisiveltimien puhdistusta

Koska olet viimeksi pessyt meikkisiveltimesi? Omalla kohdallani joudun tunnustamaan, että edellisestä pesukerrasta on vierähtänyt aikaa jo lähes pari kuukautta. Tosin tuo aika lienee ihan hyväksyttävä kun siveltimet ovat käytössä vain puuterimaisten tuotteiden kanssa - itse kyllä koen että perusteellinen puhdistus saisi juurtua kuukausittain tehtäviin rutiineihin.
Olen hankkinut siveltimieni pikapuhdistukseen Make Up For Ever -merkin alkoholipohjaisen puhdistusaineen. Pikapuhdistajalla on helppo poistaa siveltimestä luomivärin rippeet: aineella kostutetaan siveltimen pää, jonka jälkeen sivellin pyyhitään puhtaalla liinalla tai paperilla. Korkean alkoholipitoisuuden takia sivellin kuivuu nopeasti ja sivellin on pian taas valmiina käytettäväksi.

Kuitenkin siveltimet tulisi pestä ajoittain myös perinpohjaisesti. Meikkivoidesiveltimet ja -sienet tulee tietenkin pestä päivittäin, puuterimaisten tuotteiden kanssa käytettäville siveltimille riittää hieman pidempikin puhdistusväli. Puhdistukseen käytän aina nestemäistä marseille-saippuaa ja se taitaakin olla kaikista hellävaraisinta siveltimille. Omat siveltimeni pesen seuraavalla tavalla:
1. Kostutan siveltimen pään juoksevan (viileän) veden alla.
2. Siveltimen pään ollessa kauttaaltaan märkä, otan kämmenelleni pienen määrän marseillesaippuaa ja alan pyöritellä sivellintä siinä hellävaroen.
3. Saippuoituani siveltimen virutan sen huolellisesti juoksevan veden alla, välillä varovaisesti puristaen jotta saan viimeisetkin vaahdon rippeet harjaksista.

Jokaisessa pesuvaiheessa varon saippuan/veden valumista harjasten liimauksiin ja tästä syystä myös kuivaan siveltimet lappeellaan pyyhkeen päällä. Kuivumista nopeuttaakseni saatan myös käännellä siveltimiä muutaman kerran, jotta ne varmasti ovat valmiina seuraavan aamun meikkaustuokiotani varten.

11 comments:

 1. Omastakin pesukerrasta on vierahtanyt jo hetki. Vaikka kyse ei ole isosta jutusta, usein tämänkaltaisten asioiden hoitaminen venyy. No nyt ainakin tiedän mitä teen huomenna, kiitos siis vinkistä! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, ajattelinkin etten ole ainoa jolla pesuväli helposti venyy! :) Puhtailla ja pehmeillä siveltimillä on kyllä ilo meikata!

   Delete
 2. Mä joudun pesemään meikkivoidesivellintä melkein joka toinen päivä, koska käytän vedenkestävää meikkiä ja se kuivuessaan takertuu ikävästi siveltimeen tehden siitä tosi tahmean. Onneks mulla on maailman paras Lancmen meikkivoidesivellin eikä se ole mennyt miksikään useista pesukerroista huolimatta! Puuteri- ja luomivärisiveltimiä pesenkin sitten liian harvoin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tuollaisia voidemaisten meikkien käyttöön tarkoitettuja siveltimiä minäkin pesisin useammin, ovat helposti aikamoisia pöpöpesiä!

   Olen ajatellut kokeilevani parin vuoden tauon jälkeen nestemäistä meikkivoidetta, voisi olla hyvää vaihtelua iholle näin kylmänä vuodenaikana. Ennen olen levitellyt nestemäisen meikkivoiteen ihan sormin, mutta olisi kyllä kiva kokeilla myös tuollaista sivellintä... :)

   Delete
 3. Hih, kiitos muistutuksesta! :) Minullakin siveltimien huoltoväli tahtoo venyä liian pitkäksi... taidanpa lähteä saman tien puhdistamaan omani :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, ihanaa jos innostuit tämän myötä pesu-urakkaan.
   On muuten todella palkitsevaa pyöritellä meikki kasvoille pehmeällä ja puhtaalla siveltimellä! :)

   Delete
 4. Kiitos muistutuksesta!! Itse asiassa pitäisi siivota koko meikkivarasto... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin pyyhin usein samalla vaivalla meikkipaletit ja -kynät kostealla liinalla, samoin kun pesen myöskin meikkipussin. Kannattaa muuten pestä nuo siveltimet heti töiden jälkeen taikka jo aamulla, niin ovat varmasti kuivia seuraavaan aamuun mennessä! :)

   Ihanaa viikkoa sulle Marjukka! :)

   Delete
 5. Miten siveltimen pystyis pestä ihan kotona *varmasti* löytyvillä tarvikkeilla ?
  vai onko toi marseillesaippua sitten kallista ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marseillesaippuaa saa ostettua ihan tavallisista ruokakaupoista ja edullisimmillaan se taitaa olla parin euron hintaista. Palamarseillen kanssa sivellintä kannattaa varovaisesti pyöritellä saippuassa, muuten tekniikka on ihan sama.

   Olen kuullut että jotkut käyttävät sivellinten pesuun shampoota? Marseillesaippua taitaa kuitenkin olla turvallisinta ja olen tykästynyt sen käyttöön monessa muussakin asiassa: rasvainen saippua on tavalliseen verrattuna hieman hellävaraisempaa käsille ja se on oikea monitoimituote puhdistuksessa, marseillesaippuaa käytetään jopa nahan puhdistukseen! :)

   Delete
  2. Itse asiassa mä käytän silloin tällöin ihan hiuksille tarkoitettua mietoa shampoota sekä hoitoainetta sivellinarsenaalini puhdistamiseen. Sutien karvat ainakin tuntuvat ihanan pehmoisilta pesun jälkeen!

   Mutta Marseillessaippua on myös erittäin hyvä valinta juuri tuon hellävaraisuutensa ansiosta! :)

   Delete