Monday 25 February 2013

Style du jour

Pitkästä aikaa asua, todella yksinkertaista ja mukavaa sellaista. Ja jo etukäteen haluan pahoitella näiden kuvien laatua, taivas on tuntunut olleen jo monta kuukautta harmaan sumun ja pilvikerroksen peitossa ja se on omalta osaltaan vaikuttanut myös valokuvausmotivaatioon. Tämä on minulle ensimmäinen kokonaan ulkomailla vietetty talvi ja välillä ihmettelen näiden keski-eurooppalaisten taivastelua Suomen pimeydestä ja loputtomalta tuntuvasta talvesta; eipä se niin erilaista täälläkään ole ollut, päinvastoin olen jopa hieman kaivannut niitä Suomen aurinkoisia pakkaspäiviä.
Paita ja farkut H&M, Kaulakoru Lindex, Huivi ja laukku LV, Nilkkurit Isabel Marant, Takki Valentino

Täällä on ihan vihoviimeiset alennukset menossa ja kauppojen hyllyt alkavat pikkuhiljaa täyttyä kevään ja kesän väreistä. Lauantain sisustusostoksilla hairahduin lyhyeksi aikaa myös vaatekauppoihin; mekoissa innostuin kokeilemaan niin lyhyttä kuin maksimittaa, siniset nilkkaremmikorot näyttivät tosi kivoilta käärittyjen farkun lahkeiden kanssa ja peilin edessä innostuin haaveilemaan jopa olkihattukeleistä. Ja ne sisustusjututkin alkoivat tuntua taas hieman selvemmiltä, lauantai-illalla taisin päättää meidän tulevat ruokapöydän tuolit ja sohvapöydänkin malli on jo kirkkaana mielessä, nyt pitää vain löytää se oikea.

Mukavaa maanantai-iltaa!

19 comments:

  1. Minäkään en tajua tuota ainaista Suomi-mollausta, milloin mistäkin asiasta. Viime viikolla oli oikein lehteen listattu meidän kummallisuuksia.

    Kaunis asu!

    Ja terveisiä Leviltä! Vietimme siellä viime viikolla muutamia päiviä. Aurinkoakin näkyi ja täysin sinistä taivasta - mieti, ihan Suomen Lapissa.

    T. Maija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Maija! :)

      Joo, mä olen tarvittaessa kovakin puolustamaan rakasta kotimaatani ja mielelläni toivon kohottavani ihmisten Suomi-kuvaa ulkomaalaisten kanssa ollessani!

      Meidän piti mennä Lappiin Suomi-vuosiemme aikana, arvaapa vaan jäikö se...

      Delete
  2. Itse muistan aikoinaan keski-euroopassa asuneena myös ikävöineeni suomen talvea ja sitä, että ilma ainakin muuttuu hyvinkin radikaalisti välillä.. wienissä talvi oli hyvin sateinen ja harmaa ja lumi, joka satoi maahan pysyi vain muutaman tunnin.. Mutta näin Suomessa taas, ei sitä oikein osaa arvostaa tätä talvea ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täällä on myös Uggit vaihtuneet kumisaappaisiin, maahan satanut lumi ei kauan pysy! :)

      Delete
    2. Ja Wienistä puheen ollen, me ollaan jo muutama kuukausi suunniteltu, että suuntaamme sinne mahdollisimman pian viikonlopun viettoon. Olisiko sinulla hyviä vinkkejä ravintoloiden, museoiden tai ostospaikkojen suhteen? :)

      Delete
  3. Voi, ihan liian vähän aurinkoisia päiviä ollut tänä talvena Suomessa :/ Onneksi nyt tuntuu kevättalven aurinko jo lämmittävän. Ihana hiihtolenkki tänään upeassa auringonpaisteessa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuulostaa ihanalta! :)

      Tänne on luvannut viikonlopuksi aurinkoa, toivon kovasti että se näyttäytyy myös siellä!

      Delete
  4. Minusta tämä talvi on ollut jotenkin poikkeuksellisen pimeä näillä keskieurooppalaisillakin leveyksillä. Täällä paistoi aurinko muutaman päivän viime viikolla, mutta nyt heittää lunta ties monettako päivää putkeen. Eiiiih, ei jaksaisi enää tätä talvitouhua. :P Ruikuti ruikuti! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, minäkin taidan päivitellä tuota säätä lähes päivittäin, en malttaisi odottaa aurinkoa ja kuivia katuja. Pariisissa on tosi monena Pääsiäisenä ollut jo tosi lämmin, joten ehkäpä se kevät pian alkaa! :)

      Delete
  5. Voi tuo LV:n huivi on niin ihanan muhkean näköinen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on kyllä ihanan pehmeä ja lämmin! :)

      Delete
  6. Yksinkertaisen kaunista! :) Ja talven suhteen olen miettinyt ihan samaa, ei se kevät näytä kovin innokkaasti tänne Keski-Eurooppaankaan tulevan. Sama toppatakki päällä kuljen päivästä toiseen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Talvitakit täälläkin käytössä, mutta kylmyys ei haittaa minua ihan niin paljon kuin auringon puute! Muutama pakkasaste ei tekisi pahaa jos vain saisin sen mukana aurinkoiset kevätpäivät ja sinisen taivaan... Malttamattoman täytyy odotella nyt hetki, mutta toiveikkaana tähyilen muutaman viikon päähän! :)

      Delete
  7. Täällä Münchenissä myös katsellaan harmistuneena ikkunasta ulos kun lunta sataa... Riittäisi jo! No mutta eilinen aurinkoinen päivä tuntui ihanalta ja varovaiselta lupaukselta keväästä ;-)

    Tosiaan minunkin mielestäni tänä vuonna on ollut poikkeuksellisen harmaa ja vähäaurinkoinen alkuvuosi. Kevättä odotellessa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsekin eräs iltapäivä katselin parvekkeen kaiteen luomaa varjoa ja tuo hetkellinen auringonpilkahdus antoi taas hieman toivoa! :)

      Noh, toivotaan ainakin lämmintä ja vähäsateista kesää tänne etelä-Saksaan, kaiholla muistelen elokuun helteitä!

      Delete
  8. Meillä Sveitsissä myös satelee lunta! Normaalivuosina tähän aikaan on jo t-paita kelejä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täälläkin on sadellut lunta lähes päivittäin, tosin maahan osuessa se sulaa nopeasti... Olenkin polkenut aamuisin aikamoisen loskan keskellä, kumisaappaat jalassa tietenkin! :)

      Delete
  9. Ihana asu! :) oon itse tulossa Pariisiin maaliskuun puolessa välin, ja ajattelin kysyä sulta, että minkälaisia vaatteita kannattaa pakata mukaan? Ja mihin paikkoihin kehottaisit suunnistamaan shoppailemaan? Onko sulla jotain tiettyä ostoskeskusta joka on lemppari? Ihanaa kevään alkua sinne ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :)

      Mun pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän Pariisi-postauksia, mielessä on vaikka kuinka paljon vinkkejä kaupunkiin liittyen! Noita suuria ostoskeskuksia kannattaa katsoa vähän oman majapaikan suunnalta, itse käyn eniten Printempissä (ja vieressä Galeries Lafayettes:sa), mutta Le Bon Marché on myös todella huikea ostosten tekoon (vaikka itse en yleensä sinne suunnalle eksy).

      Jos haluan kiertelemään kauppoja, suuntaan usein Passyn kaupunginosaan (lähellä esim. Trocaderoa), sillä Passyn ostarilta löytyy mm. Massimo Dutti, Zara, Gap, H&M ja viereiseltä kadulta COS, Repetto, Sinequanone, Max Mara... Le Bon Marchén "pikkuveli" Franck et Fils sijaitsee myös Passylla. Siis edullisempia ja kalliimpia merkkejä pienillä välimatkoilla ja liikkeet ovat hieman rauhallisempia kuin monilla turistialueilla. Alueella kannattaa myös istahtaa katsomaan ihmisiä, nimittäin Passylla näkee paljon erittäin tyylikkäitä asuja! :) Passy sijaitsee avomieheni vanhempien asunnon lähellä, joten siksi käyn siellä, mutta vastaavia löytyy todella monesta paikkaa: luulenpa että Style Plaza -blogia kirjoittavalla Sofialla voisi olla hyviä vinkkejä johonkin muuhun osaan Pariisia!

      Kalliimpien merkkien liikkeitä kannattaa kierrellä esim. Avenue Montaignella ja Rue du Faubourg Saint-Honorélla (ja sen läheisillä kaduilla), tosin samat merkit löytyvät pitkälti myös esimerkiksi Printempsilta.

      Tuo ajankohta voi olla vaativa tehokkaalle pakkaajalle, nimittäin silloista säätä taitaa on tosi vaikea ennustaa. Olemme usein lähteneet Pääsiäisen aikaan Pariisiin (Suomesta) talvitakit päällä, mutta paikan päällä on ollut ballerinakelit. Kannattaa katsoa sääennusteet ja miettiä pakkaamista vasta hieman lähempänä tuota ajankohtaa!

      Oikein ihanaa matkaa sinulle, toivottavasti näistä oli apua! :)

      Delete