Thursday, 4 April 2013

Kuin uusi

Vanhempani kävivät täällä ollessaan yhden yön matkalla Münchenissa ja takaisin tullessaan sain mieluisan tuliaisen. Paljon käytetty ja joka menoon sopiva Diorin Panarea Toile -laukkuni oli nimittäin saapunut takaisin liikkeseen oltuaan Pariisissa korjattavana.

Ja miksi laukku sitten kaipasi korjausta? Niin kuin olette varmaan huomanneet, tuo laukku tuntuu välillä kasvaneen minuun kiinni! Kun sataa, tarvitsen isoa laukkua (kuten melkein aina), tarvitsen rantakassia tai kuljetan läppäriäni... Tuo musta shopping tote -mallinen laukku tuntuu sopivan vähän joka menoon. Kuitenkin jatkuva ja ajoittain hieman huoletonkin käsittelyni kostautui: yhden pitkän kaupunkilomapäivän päätteeksi illallistimme eräässä ravintolassa ja avomieheni ujutti laukkuni pöydän reunaan kiinnitettyyn koukkuun. Valmiiksi paljon käytetyt ja hieman pehmenneet sangat olivat valitettavasti jääneet tuolloin kippuralle ja painava laukku roikkui koukussa pitkän illallisen ajan. Vahinko oli varmasti tapahtunut jo aiemmin, mutta ravintolasta lähtiessäni huomasin, että laukun sankojen sivujen saumaukset olivat alkaneet rakoilla.

Kyseessä oli kuitenkin pieni vahinko, saumauksia sai oikein tarkkaan katsoa, ennen kuin vikaa huomasi. Päätin kuitenkin käydä kysymässä Diorilta, voisiko laukulle tehdä vielä jotain ja suureksi ilokseni alle kaksi vuotta vanhan laukkuni korjaus meni takuuseen! Jätin laukun tuolloin Müchenin liikkeeseen, josta se sitten lähetettiin edelleen Pariisiin korjattavaksi.
Sain laukkuni takaisin muutaman viikon odottelun jälkeen ja se olikin samalla saanut Pariisin työhuoneella pienen spa-käsittelyn. Mustat nahkaosat oli putsattu kauttaaltaan ja saumaukset uusittu: silkkipapereista purkamani laukku tuntuu ja näyttää taas kuin uudelta!

Taitavat käsityön ammattilaiset ovat kyllä pelastaneet minut monesta pulasta, muistatteko vielä miten kerran tuhosin punapohjaiset kenkäni?

9 comments:

 1. Kyllä noita palveluita kannattaa käyttää hyväksi. Meilläkin mies lähettää kenkänsä Englantiin (kylläkin maksulliseen) huoltoon ja takaisin tulee käytännössä uudet kengät. Kannattaa kyllä panostaa laadukkaisiin juttuihin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä nuo vaatteet ja asusteet pysyvät niin paljon laadukkaimpina kun aika ajoin jaksaa nähdä vähän aikaa/rahaa niiden eteen! :)

   Delete
 2. Wau, mitä palvelua - niin sitä pitää! Ja hauskaa, että laukku on kuin uusi! Pitäisi kyllä huoltaa vähän omiakin laukkuja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla taitaa olla sama juttu (toivottavasti pian) talvitakkien ja kenkien kanssa. Hieman puunausta ja kesäteloille laitto, niitä on sitten kiva kaivaa taas syksyllä käyttöön! :)

   Delete
 3. Mahtavaa palvelua!:) Todella hyvä juttu, että näin hyvää palvelua saa.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin vähän yllättynyt että korjaus meni takuuseen, onhan laukku jo lähes kaksi vuotta vanha. Olinkin oikein tyytyväinen ja ilahtunut tästä palvelusta! :)

   Delete
 4. Kyllä, mahtavaa palvelua. Ei aina tällaista oikein "ymmärräkään", kun Suomi ei ole mikään palvelukulttuuri.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin kyllä oikein tyytyväinen palveluun ja lopputulokseen, kannatti käydä kysymässä! :)

   Delete
 5. Hyvä, kerrankin hyvää palvelua!

  ReplyDelete