Tuesday, 30 April 2013

Hyvää Vappua!

Oma ylioppilaslakkini majailee tällä hetkellä vanhempieni luona ja voipi olla, että herättäisin se päässä kummastusta täällä saksalaisten keskuudessa. Suomalaisissa Vapputunnelmissa olen kuitenkin mukana ja nostan illalla lasin kuohuvaa kotosalla. Saksassa vietetään myös työläisten juhlaa ja sen vuoksi keskiviikkona on pyhäpäivä, mutta kuulemani mukaan täällä ei tuota päivää juhlisteta sen kummemmin. Lähellä sijaitsevassa kylässä vietetään kuitenkin kirsikankukkajuhlaa ja aiommekin suunnata sinne huomenna vapaapäivän viettoon. Viime vuoden Vappujuhlintaa Raumalla pääsee kurkkaamaan vuoden takaisesta postauksestani täällä.

Oikein Hyvää Vappua!

6 comments:

 1. Samoissa merkeissä vietetään vappua täälläkin. Huomenna on vapaapäivä, mutta ei kuulemma tapahdu mitään sen kummallisempaa. Kaupatkin ovat normaalisti auki tai ainakin isoimmat. Meille sentään tulee vieraita maistamaan simaa ja skumppaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä sitten tuntuu olevan aina kaupat kiinni. Minulla on vieläkin totuttelemista siihen että sunnuntaisin ei ole yksinkertaisesti mikään auki!

   Juttelin avomieheni kanssa suomalaisista vappuperinteistä ja minua hieman nolotti, sillä tajusin että hän ei ole ikinä maistanut simaa! :/ Ensi vuonna pitänee korjata asia!

   Ihanaa loppuviikkoa!

   Delete
 2. Hyvää Vappua, olet siellä kotimaan hengessä mukana:) Itse vietän sitä kevään juhlana. Täytyy tässä hieman miettiä, että kannattaako tuonne hyytävään tuuleen lähteä. Olisi kuitenkin kiva käydä Havis Amandalla laittamassa lakki päähän.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saitte onneksi kuitenkin nauttia ihanan aurinkoisesta päivästä eilen! :) Blogit ovat täyttyneet keväisistä kuvista ja tänään taas iski pieni ikävä Suomeen! :)

   Delete
 3. Kaunis olet lakki päässäkin! Ootko koskaan miettinyt sellaisen Laketin hankkimista? :D

  t. Veera

  http://veeraeinolanelamaa.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Kuvassa näyttää olevan hieman tuulen tuivertamat kiharat, mutta ne kyllä taitavat olla se helpoin ratkaisu lakin kanssa! :)

   Enpä ole miettinyt laketin hankkimista, kaunis ja tyttömäinen se kyllä on! Varmasti voisi soveltua hyvin yo-juhlien jälkeiseen illanviettoon! :)

   Delete