Saturday, 26 October 2013

Arkilaukkupohdintaa

Kannan usein mukanani paljon tavaraa ja tästä syystä suosin arkikäytössä isoja laukkuja. Diorin Panarea Toile (joka muuten on valitettavasti tällä hetkellä Pariisissa korjattavana) ja Louis Vuittonin Alma ovat ehdottomasti käytetyimmät laukkuni, mutta viime aikoina olen todennut tarvitsevani niiden rinnalle vielä kolmannen suuremman arkilaukun.
Tärkeimmät valintakriteerini ovat tällä kertaa laukun koko ja helppous. Laukussa pitäisi olla tilaa niin läppärilleni, kuin muillekin päivittäin kantamilleni tavaroille ja haluan, että saan sullottua laukun tarvittaessa myös lentokoneen jalkatilaan ilman, että saan harmaita hiuksia mahdollisista naarmuista. Olenkin viime aikoina pähkäillyt, mistä löytäisin tarpeisiini sopivan laukun, eikä asiaa helpota yhtään se, että mielessäni on myös muutama laukkuihastus, jotka eivät ole millään tavalla täytä kriteereitäni huolettomuuden tai koon osalta... Olen tainnut jahkailla tätä laukkuasiaa muutaman kerran ääneenkin (oops!), sillä avomieheni ehdotti, että listaisin vaihtoehdot ylös, jotta osaisin tehdä valinnan... Siispä tuumasta toimeen!

17 comments:

 1. Miten olisi LV:n Neverfull? Jos canvas ei materiaalina miellytä niin MM:stä tuli vähän aikaa sitten epi-versiokin. Vai meneekö liian samanlaiseksi, kun Almasihan on mustaa epiä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa kävin Neverfullia kokeilemassa niin monogram-kuosilla, kuin epinäkin! :) Epi-nahkaisena minulta löytyy tosiaan niin laukkua kuin kalenteriakin ja tykkään siitä kovasti, mutta luulen, että ne saavat tällä hetkellä riittää... Monogram on myös tosi kaunis, mutta, mutta...

   Ihanaa sunnuntain jatkoa! :)

   Delete
 2. Hei onko se postaus tullut jo missä sun äiti, ystävä ja avomiehesi vastaa kysymyksiin sinusta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa,
   Olen itse asiassa laittanut kysymyksiä jo eteenpäin, joten koitan saada tehtyä sen mahdollisimman pian! :)

   Delete
  2. jeeeeee :) :) :)
   odotan innolla :)

   Delete
 3. Iso arkilaukku, jota ei tarvi varoa - sehän on LV Palermo GM.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kyllä tosi kaunis laukku ja saa ehdottomasti plussan hihnastaan! :)
   Kokeilin jokin aika sitten Palermoa ja tuo isompi koko oli ihan hurjan suuri minulle... Mutta mahtaisikohan siihen pienempään mahtua läppäri?

   Delete
 4. Olen ihaillut sinun Almaasi monet kerrat. Tahtoisin itselleni juurikin Alman ja musta Epi miellyttäisi minuakin eniten. Jostain syystä en Speedy mallista niin välitä, vaikka itseltäni yksi sellainen löytyykin. Korsiltahan löytyy myös noita Travel ja Jet Set Tote laukkuja jotka voisivat olla huolettomia kuljetella vaikka siellä lentsikassa. Muistelen, että olisi reilumpaakin kokoa. Itse en tosin niin hirveästi arvosta Korsia merkkinä, mutta ihan nättejä ja käytännöllisiä laukkuja sieltäkin löytyy. Pradallahan taitaisi olla myös mukavan tilavia malleja..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minua miellyttää Alman lisäksi myös Speedy, nimittäin omistan niitä kolmin kappalein! ;) Mutta täytyy myöntää, että viime aikoina ne ovat jääneet vähemmällä käytölle, musta iso laukku on vain jotenkin niin helppo napata mukaan. Ehdottomasti
   Ja kiitos MK-muistutuksesta, en ole itse asiassa niitä laukkuja koskaan itselleni katsellut, pitääkin kurkata, mitä valikoimasta löytyy! :)

   Delete
 5. Itse haaveilen (Mulberry-tyttö kun olen) kovasti Large Dorset totesta ihanassa burgundynpunaisen värissä tai Cecily totesta mustana lentolaukuksi. Harmi vaan, että molemmat ovat jo poistuneet valikoimista joten en oikein tiedä mistä näitä ihanuuksia saisi. Täytyypi pitää silmät auki huuto.netissä jos täydellinen yksilö sattuisi kävelemään vastaan :)

  En edes tiedä oletko harkinnut LV:n Neverfullia, mutta jotenkin tuntuu, että sitä näkee niiiin kamalasti, että olisi kiva jos blogeissa näkyisi vaihteeksi myös joitain muita laukkuja. Olen kovasti tykännyt Diorin laukustasi - sellaisia ei ainakaan ihan joka päivä kävele vastaan edes täällä Lontoossa, joten jotenkin odotan, että valitsisit jonkun vähän "harvinaisemman" yksilön. Tämähän on toisaalta tottakai täysin sinun valintasi ja pääasiahan on, että laukulle löytyy paljon käyttöä ja itse pidät mallista, oli se sitten mikä laukku tahansa :)  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
  Replies
  1. No itse olen ajatellut vähän samaa! :) Olisi kiva löytää joku oikein täydellinen tähän tarkoitukseen, tosin silti tuntuu, että ei ole Neverfullin voittanutta, kun puhutaan kestävästä tilaihmeestä! ;)

   Mulberry on minulle aika tuntematon merkki, pitääkin piipahtaa katsomassa myös niitä! :)

   Delete
 6. Minäkin olen tässä jo tovin pähkäillyt uuden isomman laukun hankintaa, lähinnä kuntosalikamoja ajatellen. Joudun aina salikäyntien jälkeen hetken odottelemaan kyytiä töissä olevalta mieheltäni ja olisi kiva että laukku olisi vähän tyylikkäämpi kuin tämänhetkinen Adidaksen kangaskassi, kuitenkin kun ihan keskustassa liikutaan! :) Olisi kiva jos tekisit listauksen omista vaihtoehdoistasi, ehkäpä saisin niistä jonkun idean omaan laukkuunikin. :)

  Aino

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat! :) Etenkin jos salille suuntaa suoraan töistä/koulusta, on kiva, että salikassikin olisi katseen kestävä!

   Teinkin jo vähän listaa vaihtoehdoistani! :)

   Delete
 7. Elämää suurempia asioita ja valintoja:D Sen pitää kuitenkin olla melko nappiostos ja mieluinen, kun siihen melkoisesti euroja uppoaa. Joten teehän tarkat listat vaihtoehdoista ja ominaisuuksista.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä! ;)

   Ja tarkat puntaroinnit on tosiaan käynnissä! Nyt vain pitäisi lopettaa jahkailu, muuten jään kokonaan ilman laukkua! ;)

   Delete
 8. Minä en ole syystä tai toisesta pystynyt jättämään kommenttia Vaihtoehtoja -postaukseesi koko päivänä, joten kommentoin tänne kun samaa aihetta kerta käsitellään..

  Ensinnäkin ihana kollaasi! Celinen Trapeze on mielettömän kaunis, Luggagea huomattavasti klassisempi ja silti niin Celine. Ja ah Dior, voiko niitä koskaan olla liikaa?;D
  Neverfullia näkee tänä päivänä vähän turhankin paljon.. Tilava ja kestävähän se on ja näin ollen arkikäyttöön varmasti todella priima.
  Oma lempparini on kuitenkin tuo Fendi jota olen kuolannut jo tovin, muotokieli vain osuu ja uppoaa..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äh, inhottavaa, kun tuo kommentointi takkuaa! :/ Kiva kuitenkin, kun sait kommentointua, vaikkakin sitten tähän postaukseen!
   Meidän ajatukset eivät muuten voisi olla yhtään enempää samoilla linjoilla, olen nimittäin täysin samaa mieltä! Nyt vain pitäisi saada tehtyä se viimeinen päätös (ja yrittää pitää se käytännöllisyys - ainakin ihan vähän - mielessä)... :)

   Delete