Sunday, 13 October 2013

Le Merveilleux

Tasan viikko sitten sunnuntaina pakkailimme Pariisissa viikonloppumatkamme tavaroita ja juuri ennen kotiin lähtöä, päätimme piipahtaa pikaisesti Passylla herkulliset Éclairit mielessämme. Vaikka olimmekin tarkistaneet Éclair-putiikin aukioloajat jo etukäteen, oli liike silti suljettuna, joten hetken ihmeteltyämme päätimme hakea illan herkutteluihimme suussa sulavat Merveilleux-leivokset.
Meille kävi leivosten kanssa hauska sattuma, sillä maanantai-illalla herkuttelimme samaan aikaan Merveilleux-kakkuja kun selailimme lehtikojusta löytynyttä, uutukaista Elle Man lehteä (onhan lehti muuten jo sinulle Mikko tuttu?). Kyseinen lehti nimittäin nosti uusia, nousevia ruokatrendejä ja lehden mukaan Merveilleuxit olisivat syrjäyttämässä klassisen juustokakun jälkiruokien saralla... Noh, olipa Elle Man väitteessään oikeassa tai ei, he mainitsivat Merveilleux-leivosten edelläkävijän olevan Aux Merveilleux de Fred -leipomon - ja meillähän oli siis juuri kyseisen putiikin herkut nenämme edessä!
Merveilleux-leivokset tulevat alunperin pohjois-Ranskasta ja muistan, että siitä lähtien kun Passyn leipomo avattiin muutama vuosi sitten, on pikkuruisen liikkeen edessä ollut jatkuvasti jonoa. Rapea marenkinen kakku on kuorrutettu niin kermavaahdolla, kuin useimmiten myös suklaahiutaleilla: leivos on ihanan ilmava ja silti se taltuttaa pahemmankin makean nälän! Leivoksia saa monessa koossa aina muutaman suupalan minileivoksista usemman hengen kakkuihin ja liikkeeseen mennessä voi nähdä leipurin kuorruttamassa juuri uunista tulleita marenkeja, nam!
Monien leivosten tapaan Merveilleuxia saa monestakin paikasta, mutta me haimme omamme Lillelaisesta Aux Merveilleux de Fred -leipomosta, jonka putiikkeja löytyy Passyn lisäksi nykyään myös kolmesta muusta osoitteesta Pariisissa.

10 comments:

 1. Olipas herkullista! Blogien lukeminen voi olla siis myös lihottavaa kun rupeaa tekemään mieli jos jonkinlaista herkkua:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat! :)
   Saan huokaista helpotuksesta, että täältä kotikulmilta ei löydy vastaavanlaisia herkkuja, eipä tule kiusaus liian suureksi!

   Delete
 2. Oi, oi, tuohan on aivan keventäjän unelma:D Näyttää todella herkulliselta ja varmasti myös on sitä.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin! :)
   Onneksi avomieheni aina uhrautuu syömään loput, joten pääsen hieman useammin maistelemaan tällaisia herkkuja!

   Delete
 3. Katsoinkin että onpas tutunnäköinen laatikko! ;) Täällä Lillessä on aina ko. leipomoiden edessä hirveän pitkä jono ja useimmiten siksi nämä herkut jäävät ostamatta. Aika makeitahan nuo ovat ja syöminenkin on vähän hankalaa kun marenki rapsahtelee minne sattuu, mutta ovathan ne myös herkullisia ja ihanan näköisiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo ovat kyllä todella hyviä, joten enpä ihmettele, että ihmiset jonottavat näitä! :)

   Delete
 4. Nam mitä leivoksia! Ja pakko sanoa, että blogisi on niin miellyttävä ja virkistävää luettavaa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suuri kiitos Jenna! Ihanaa, että piristit päivääni kommentillasi ja kiva, että viihdyt täällä! :)

   Delete
 5. Kiitos vinkistä, en ole saanut tuota käsiini. Kuulostaa lupaavalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olit heti mielessä, kun kuulin radiosta tästä! :) Lehtikioskin myyjä veikkaili, ettei lehdestä ilmesty montaa numeroa kun on niin kalliskin (3,50 €, heh!), mutta nopealla selailulla vaikutti ihan mielenkiintoiselta ja hauskalta!

   Delete