Thursday, 26 December 2013

Ihana Joulu

Täällä aletaan pikkuhiljaa siirtyä piparintuoksuisesta joulutunnelmasta Uuden Vuoden juhlien odotukseen. Aion kuitenkin pysyä vielä hetken osittain erossa arkijutuista, sillä Suomen lomailuni jatkuu tammikuun alkuun saakka.

Vietimme joulua täällä vanhempieni luona Raumalla ja viime päivät ovatkin koostuneet suurilta osin perheen kesken rauhallisesta yhdessäolosta, herkuttelusta ja pitkistä yöunista. Ulkomailla asusteleva veljeni pääsi myös mukaan joulun viettoomme, joten oli ihanaa olla pitkästä aikaa koolla koko perheen kesken.
Vietimme jouluaattoa perheeni ja muutaman läheisen sukulaisen kanssa ja nämä muutamat mattimyöhäiset tontut paketoivat lahjoja vielä kun äitini kattoi joululounasta pöytään. Tänä vuonna pakettimme käärittiin Frankfurter Allgemeine Zeitungin ja Financial Timesin sanomalehtien sivuihin; koristeeksi kiedoin punaisesta organzanauhasta suuret rusetit.
Äitini oli taas kerran koristellut koko talon kauniiksi. Täältä löytyy aina tuoreita leikkokukkia, tällä kertaa jouluisesti valkoisten ja punaisten ruusujen muodossa. Avomieheni haki isäni kanssa kuusen omasta metsästämme ja sen koristeet noudattelivat myöskin valkoisen sävyjä. 

Me vastasimme tänä vuonna makeista herkuista ja vaikka jouluhalon leipominen jäikin tällä kertaa väliin, teimme muutamaankin otteeseen luumuhillolla täytettyjä joulutorttuja - puhumattakaan hauskoista hetkistämme pipareiden koristelun parissa!

Nyt nousen keittämään vielä yhden kupillisen teetä ja hyppään sänkyyn selailemaan makuuhuoneessa odottavia naistenlehtiä. Oikein mukavaa ja rauhallista iltaa myös sinne ruudun toiselle puolelle!

No comments:

Post a Comment