Tuesday, 18 December 2012

Etoiles en origami de chez Hermès

Meillä on muuton myötä asunto edelleen hieman rempallaan: sohvan toimitus on tammikuussa, ruokapöydän lamppu pitäisi tulla ihan näinä päivinä ja ne oikeat tuolitkin ovat vielä valitsematta. Joulukoristeitakaan meiltä ei löydy montaa, aikaisempina vuosina kotimme koristeet ovat olleet nimittäin äitini kätköistä ja tänä vuonna niiden hankinta jäi muiden sisustusjuttujen varjoon.

Kuitenkin muutama viikko sitten aloin pimeyden keskellä kaipaamaan niitä puuttuvia joulukoristeita ja ajattelin hankkivani muutaman tähden asuntomme ikkunoihin. Viime lauantaina yritinkin tehdä niiden vuoksi täsmäiskun kaupungille, mutta joulumarkkinoiden takia jokaikinen keskustan tavaratalo oli tupaten täynnä ihmisiä ja pienen väsymyksen vuoksi päätin jättää tähtihankinnat sillä kertaa väliin. Kotiin päin lähtiessämme kävimme kuitenkin vielä pikaisesti ostamassa kalenteriini uudet sivut seuraavaa vuotta varten, enkä myöskään malttanut olla poikkeamatta vieressä sijaitsevalla Hermèsillä huivijutut mielessäni.

Keskustan liikkeissä tuntui olevan joulutunnelma huipussaan ja Hermèsillä shoppailijoiden ostoselämys taattiin niin pienillä lahjoilla, harpun soittajalla kuin origamitaiteilijallakin. Jäinkin toviksi ihastelemaan kauniiden ja värikkäiden origamien tekemistä - naisen käsissä syntyi niin joulukuusia, joulupukkeja kuin tähtiäkin! Hetken seurattuani origamien tekemistä nainen yllättäen pyysi minua valitsemaan mieleiseni ja viemään ne kotiani koristamaan; ei varmaan tule yllätyksenä että upeiden luomusten joukosta valitsin kotiini nämä kauniit tähtöset!
P.S. Hermès on julkaissut hauskan Presents come in orange boxes -jouluvideon, käykääpä katsomassa se tästä linkistä.

8 comments:

 1. Voi vitsit, kauniita tähtiä! Sitä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu, kun "näihin" liikkeisiin astuu sisään... ;)

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Näin joulun aikaan liikkeet tuntuvat pistävän parastaan lisätäkseen myyntiä, skumpan ja leivosten rinnalla nämä olivat kivan erilaisia! :)

   Delete
 2. Wau, mitä taideteoksia - luksusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Löysin muuten jostain tiedon, että Hermèsillä on valikoimissaan origamisetti, johon nämäkin paperit kuuluvat. Tuo origamien taitteilu oli aivan lumoavan näköistä, puhumattakaan upeista huivien printtejä imitoivista papereista... Pitää vain joulun jälkeen pakata nämä varovasti säilöön! :)

   Delete
 3. Replies
  1. Itsekin jaksan ihastella niitä päivittäin! :)

   Delete
 4. Aivan supersöpöjä nuo tähdet - kuten myös ruskeat laatikot nauhoineen! :)
  Kelpaisi tännekin...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ruskeissa laatikoissa oli muistaakseni sokeroituja manteleita: niin kuin sanoit, ihania pikkupaketteja! :)

   Delete