Wednesday, 12 December 2012

Nürnbergin Joulumarkkinat - Nürnberger Christkindlesmarkt

Nürnbergin Joulumarkkinat avataan joka vuosi ensimmäistä adventtia edeltävänä perjantaina. Wikipedian mukaan varhaisimmat merkit markkinoista ovat jo vuodelta 1628 ja tätä nykyä Nürnberger Christkindelsmarkt on kivunnut Euroopan tunnetuimmaksi joulumarkkinatapahtumaksi lähes kahdella miljoonalla vuosittaisella kävijällään. 

Lukematon määrä koristeita, leivonnaisia, karkkikojuja ja kauniita jouluseimiä myyviä kojuja, sekä joka puolella leijaileva makeisten ja hehkuviinin tuoksu jäivät päällimmäiseksi mieleeni. Tungoksesta huolimatta ihmisillä tuntui olevan joulumieli ja markkina-alue oli illan hämärtyessä tunnelmallinen.

8 comments:

 1. Vitsi miten ihanan näköinen tuo viimeinen kuva! Vau kun tuollaisissa maisemissa asuisi itsekin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nürnbergissa on kyllä tosi kauniita rakennuksia! Harmi vain että vanha kaupunki on osittain tuhoutunut pommituksessa ja silloin noiden upeiden rakennusten kylkeen on rakennettu aikamoisen kamalia pytinkejä... Mutta kaupunkia ympäröi edelleen kauniit muurit ja kuvissa näkyvä jokikin kurvaa aivan keskustan läpi! :)

   Delete
 2. Ihanan näköistä ja kiva, kun siellä ei ole lunta ja jäätä ja pyrytä lunta. :) Täällä ainoa kenkävaihtoehto tuntuu olevan Uggit, muilla saa liukastella pitkin katuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä kuvat ovat itse asiassa reilu viikon vanhat. Tuossa vaiheessa oli vielä reilusti plusasteita, mutta tämän viikon alussa on pyryttänyt ja pakkasta on parhaimmillaan ollut kahdeksan astetta! Viikonloppuna pitäisi olla taas lämmintä, joten voi olla että Uggit vaihtuvat Huntereihin! ;)

   Delete
 3. Ihania kuvia <3 Juuri kävin pyörimässä meidän minikylän joulumarkkinoilla ja sieltäkin sai ihanaa joulufiilistä <3

  Ps se Pariisi on edelleenkin ihan auki, ollaan kuulolla <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tykkään itse todella paljon kierrellä noita markkinoita, voivat parhaassa tapauksessa olla todella tunnelmallisia! :)

   Viikon päästä lähdetään, ihanaa! <3

   Delete
 4. Ihmettelin jo joskus aiemminkin, että missä on huivisi näissä talvisissa kuvissa? Tarkeneeko siellä todella ilman? Toisi mielestäni viimeisen silauksen kauniiseen tyyliisi.

  Mukavaa Joulun odotusta ja kiitos tyylikkäästä blogista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa käytän todella paljon huivia, kesälläkin laukussani usein mukana huivi jolla saa sitten sateen yllätettyä hieman suojeltua hiuksia. Selailin kuviani ja huomasin että oikeassa olet, viime aikaiset kuvani ovat olleet ilman huivia. Joulumarkkinaviikonloppuna taisi olla kymmenen astetta lämmintä, en tosin muista palelleeni, mutta emmehän me tainneet olla ulkona puolta tuntia pidempään. Tässä postauksessa kaulaani lämmittää iso villahuivi vaikka asteita on vielä viisitoista!
   http://inmyballerines.blogspot.de/2012/10/automne.html

   Kaunis huivi tuo tosiaan asuun viimeisen silauksen ja itse asiassa kävin vähän aikaa sitten sovittamassa todella kaunista silkkihuivia joka sopisi hyvin kuvissakin näkyneen takin kanssa.

   Oikein ihanaa joulun odotusta myös sinne ja kivaa loppuviikkoa! :)

   Delete