Thursday, 27 December 2012

Un peu pressée

Huh, miten meillä onkin aina täällä niin kiire? Tapaamisia ja hoidettavia asioita tuntuu riittävän ja minulle on jo tietynlainen suoritus avomieheni vanhempien kanssa eläminen: ranskan puhuminen ja kuunteleminen, tietyt käytöstavat, pitkät illalliset raskaan päivän jälkeen... Eilen iltapäivällä lähdimmekin hulinaa pakoon ja kävelimme lähes päämäärättömästi välillä pysähtyen kauppoihin, jossain vaiheessa illallistamaan ja lopuksi päädyimme Champsin elokuvateatteriin katsomaan Tom Cruisen tähdittämää toimintaelokuvaa.

Minulla riittäisi kerrottavaa vaikka kuinka pitkään, mutta valitettavasti kiireet taitavat jatkua aina siihen asti kun lauantaina astun koneeseen ja matkaan takaisin kotiin. Meidän joulumme sujui kuitenkin kaiken kaikkiaan oikein mukavasti ja vietän loppulomamme täällä hyvillä mielin ja vähemmän stressittömänä. Sillä aikaa kun minä siirrän joulupostausten tekemistä vielä muutamalla päivällä, olisi kiva kuulla minkälainen teidän joulunne oli?

10 comments:

 1. oot antanut aika pinnallisen kuvan noista sun miehen vanhemmista,en kestäis varmaan kauheet paineet! mut sellasia pariisilaiset tuntuu olevan hirveitä nirppanokkia. noo ehkä mun mielipide perustuu siihen että asuin itse lapsena ranskan maaseudulla ja siellä aina vitsailtiin pariisilaisten turhamaisuudesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen halunnut rajata yksityiskohtaisemmat jutut avomieheni vanhemmista blogin ulkopuolelle, joten valitettavasti en kerro heistä tällaista pintaa enempää. Kieltämättä vieras kulttuuri ja kieli aiheuttavat täällä stressiä, mutta mielellämme tulemme tänne joka kerta, onhan kyseessä avomiehelleni mielettömän rakkaat vanhemmat!

   Ymmärrän tuon vitsailun, kyseessä taitaa olla vähän sama asia kuin ranskalaisten ja brittien välillä! :)

   Delete
 2. Mun jouluni oli mukava omalla tavalla; töissä olin aamu/ilta/yö joulupäivinä ja siellä todella rauhallista. Muuten joulutunnelmaa kotona - ruoka, joulukuusi, pakettia, joulumusiikki...valkoisella Raumalla totta kai! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, ihanalta kuulostaa! :)
   Rauhallisia välipäiviä sinulle Chantal! :)

   Delete
 3. en malta odottaa, että kerrot joulunvietostasi pariisissa! asutteko muuten aina pariisissa ollessanne poikaystäväsi vanhempien luona vai hotellissa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asumme oikeastaan aina täällä vanhempien luona, täällä kun riittää reilusti tilaa meille ja sijaintikin on loistava.

   Yritän pikapikaa saada tuon postauksen tehtyä! :)

   Delete
 4. Olin ymmärtänyt, ettet puhu ranskaa ollenkaan?!?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen todella ujo puhumaan ranskaa, mutta etenkin lukeminen sujuu aika kiitettävästi.

   Minulla on taustalla myös lukion ranska ja kirjoitukset, joiden lisäksi olen työskennellyt ranskalaisissa firmoissa, ollut lapsenvahtina ranskalaisille lapsille ja useat hyvistä ystävistänikin ovat ranskalaisia, joten kyllähän sitä ranskaa on tässä vuosien varrella tullut puhuttua! Toivon kuitenkin, että saisin aloitettua ranskan tunnit, sillä ruostuneen kieliopin vuoksi minulla on korkea kynnys suuni avaamiseen.

   Avomieheni vanhemmat eivät puhu oikeastaan lainkaan ranskaa ja pitkät illalliset saattavat olla minulle raskaita kun puheenaiheina ovat esimerkiksi politiikka ja talous, oma sanavarastoni kun on edelleen aika rajoittunut. Onneksi näissä keskusteluissa avomieheni jaksaa tulkata kärsivällisesti jos en ymmärrä. :)

   Delete
 5. Siis eivät puhu ollenkaan englantia tarkoitit ilmeisesti?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, olen näköjään seonnut hieman sanoissani. Mutta juuri oikein kuitenkin ymmärsit, he eivät puhu englantia! :)

   Delete