Tuesday, 7 May 2013

Noe ou Non?

Instagram ja Facebook -seuraajani saivat jo hieman esimakua viikonlopun tunnelmistani, nimittäin päädyin yllättäen laukkuostoksille. Tarkemmin sanottuna, poikaystäväni (varmasti omaksi yllätyksekseenkin) ilahdutti minua uudella laukulla.

Laukku saapui vasta lauantaina liikkeisiin ja kyseessä on Louis Vuittonin Petit Noe, Epi-kuosissa. Valitsin itselleni merellisen rennon tummansinisen sävyn ja mallailin liikkeessä laukkua supussa pitävän nahkaisen narun tilalle ohutta silkkihuivia.

Mutta voitteko kuvitella, että jo kotiin tullessani mietin valintani järkevyyttä! Vaikka klassikko-Noe on aivan mielettömän kaunis, niin siltikin mietin mallin sopivuutta omaan käyttööni. Yritin eilen mallailla laukkua peilin edessä ja tänään innostuin tekemään muutaman kollaasinkin laukun käyttötarkoitusta silmällä pitäen. Kaiken lisäksi poikaystäväni maalaili mieleeni ihanan kesäisiä kuvia minusta pyöräretkellä aurinkoisena päivänä ja noissa kuvitelmissa pyörän korissa oli tietenkin tuo Noe! Vaikean valinnan edessä siis ollaan: laukku on tällä hetkellä siististi paketissaan odottamassa päätöstäni mahdollisesta palautuksesta.

Edit: Täällä näkee minut laukkua sovittamassa!


1. Takki/Burberry 2. Laukku/Louis Vuitton 3. Ballerinat/Pretty Ballerinas 4. Farkut/Filippa K
1. Farkut/Filippa K 2. Paita/Zoe Karssen 3. Kengät 4. Laukku Louis Vuitton

(Postaus sisältää mainoslinkkejä)

32 comments:

 1. Minä vastaan, että nou - palauta siis.

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mielipiteestä Maija! Itse asiassa meidän piti tänään töiden jälkeen jo palauttaa tämä, mutta sitten tuli väsymys ja ajattelin antaa vielä viimeisen ajatuksen laukulle tämän postauksen muodossa. Tykään kovin laukusta, mutta sininen Idylle -laukkuni taitaa riittää tällä hetkellä vastaavaksi rennoksi laukuksi.

   Delete
 2. Mulla on ollut aikaisemmin jokunen tollainen drawstring-laukku ja ainakin mulla ne jäi aina solmimatta jolloin laukku ammotti auki.. Silläkin riskillä että susta on ikävää kuulla tätä JOS päätät pitää laukun niin vastaukseni on non. Sorry!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo sulkumekanismi ei kyllä ole mikään helpoin - alunperinhän tämä laukku on tehty shamppanjan kanniskeluun! :)

   Ensin ostaa, sitten tulee toisiin aatoksiin ja tänään sitten mietin, tulenko katumaan palauttamista (en tiedä lainkaan kuinka paljon tätä tehdään kun on vain täksi kaudeksi ja se vasta harmittaisi kun on jo kerran saanut laukun hyppysiinsä!) :D Vaikeaa tämä naisena oleminen! ;)

   Delete
 3. Kaunis väri ja epi on ihana materiaali. Itselläni ei-vastauksen saa aikaan laukun superpieni koko, eli juuri tuon kiristysnyörin takia se on tod näk entistä epäkäytännöllisempi ja pienemmän oloinen kuin mitä oikeasti on. Et haluaisi siitä isompaa kokoa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Gloria! Tuo Petit malli on lähes samankokoinen kuin Speedy 30, joten perustarpeet mahtuvat siihen hyvin. (Lisäsin postaukseen linkin kuvasta, jossa koon hamottaa paremmin!) Isompaakin kokeilin liikkeesä, mutta lyhyyteni vuoksi tunsin itseni seiloriksi navy-sinisine kapsäkkeineen! :)

   Kaunis, klassikko, erilainen... Mutta luulen, että palautan laukun ja jään odottamaan jotain, joka iskee kerralla! :)

   Delete
  2. Sen verran korjaan, että katsoin että tämä olisi ollut se uusin eli BB, eli ei siis niin pieni kuitenkaan. Nyöritys kyllä pehmenee käytössä suht helpoksi...

   Delete
  3. Olinkin aika varma, että ajattelit kyseessä olevan tuo pienempi malli, itsekin luulin niin aluksi! :)

   Delete
 4. Oi, minä taas erotun joukosta ja sanon että pidä! :) Omistan itse vanhan ja käytetyn ison Noen ja se oli pitkään lempilaukkujani, jotenkin niin klassikko (mutta tosiaan hurjan iso). Harmi vaan, että canvaspinta alkoi rakoilla jossain vaiheessa ja laukku on siksi jäänyt viime aikoina vähälle käytölle. :/ Mutta Epihän taitaa olla ihan nahkaa ja itse asiassa haaveilen itse Petit Noesta mustana, koska ajattelen että se olisi juuri kivan kokoinen kaupungille. Ja tuota mallia ei ainakaan täällä Helsingissä näe kovin usein. Tuo Petit koko passaa mielestäni myös sinulle todella hyvin! Mutta tietysti jos laukku ei yhtään iske, niin ehkä se ei sitten ole "meant-to-be" (mun ehto laukkujen ostamiselle on aina tuo meant-to-be -sääntö, missä asiayhteydessä milloinkin ;)).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kersti kun kerroit kokemuksesi, itse asiassa nyt taidankin muistaa, että sinulla on myös tuo Noe! Noe ei tosiaan tule ihan kaikkialla vastaan ja tuo on kyllä myös varsinainen klassikko. Palautukseen se taitaa kyllä silti mennä (itse asiassa pakkasin jo maanantaina laukun pois), mutta siltikään en ole varma, tulenko palautusta jossain vaiheessa vielä katumaan... :/

   Minulla on myös monissa asioissa tuo meant-to-be -sääntö ja joku siitä jäi tämän laukun kanssa puuttumaan.

   Delete
 5. Minusta tuo malli istui olallesi oikein hyvin. Lisäksi se olisi ehkä erilainen lisä laukkukokoelmaasi? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sitä minäkin mietin Miss J! :) Mutta siltikin taitaa mennä laukku vaihtoon...

   Delete
 6. Kooltaan ja väriltään sopii sinulle. Itselläni Petit Noe Monogram kuosilla ja sulkeminen menee kyllä mielestäni helposti ja ihan itsestään, naru tosin jo kulunut käytössä pehmoiseksi. Sininen väri on kiva ja ei yleinen. Miten sait silkkihuivin kulkemaan nyörin reiístä?

  ReplyDelete
 7. Niin jäi kommentoimatta, että pidä laukku.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla kokemuksia myös muilta Noen omistajilta, kiitos Marja! Itse tosiaan kaavailin siihen tuota huivia ja senkin vuoksi avaaminen olisi varmasti ollut helpompaa... Noita pikkuhuiveja on LV:llä todella paljon, tässä yksi mitä laukkuun kaavailin: http://www.louisvuitton.fr/front/#/fra_FR/Collections/Femme/Accessoires/Echarpes-foulards-et-textiles/products/New-Denim-Bandeau-MONOGRAM-IDYLLE-M72558

   Delete
  2. Ok, minullakin on yksi tuollainen LV:n kapea huivi.

   Delete
  3. Mutta huivi ei taas syksy ja talviaikaan sovi laukkuun...

   Delete
 8. Hmmm vaikea sanoa... Riippuu varmaan myös miten meinaat laukkua kantaa eli olalla vai messenger -tyyppisesti. Itse todnäk kantaisin messenger-tyyppisesti ja sitten mietin, että haittaako laukun pyöreä muoto eli istuuko kivasti tuohon eteen vai ei. Sininen on kyllä tosin kaunis väri. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa tätä kokoa ei voi kantaa messengerinä, sitä uusinta BB-kokoa taas voi. Eli olalla olisi keikkunut ja itse koin sen kyllä ihan näppäräksi niin: ehkä myös pohjan pienuus helpotti siinä!

   Tuo sininen on kyllä nätti, mutta sunnnuntaikävelyn lomassa näin ikkunassa nyt sen pinkin (joka minulle esiteltiin myös liikkeessä) ja sekin oli kaunis. Mustaa epiä en halua, kun minulta löytyy sitä jo useammassa jutussa.

   Mukavaa sunnuntaita Betty! :)

   Delete
 9. Jotenkin laukku on kyllä sinun tyylisesi - ja kivalla tavalla erilainen... Käytännöllisyys on sitten toinen juttu, mahtaako nyörejä jaksaa solmia. Kivat asukokonaisuudet, joihin laukku kyllä sopii erinomaisesti. Vaikea päätös, en uskalla ottaa kantaa... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse oikeastaan tykkäsin että laukun suu ei ole kokonaan supussa ja se varmaan olisikin helpottanut käyttöä aika paljon! Kuitenkin tuo nahka on niin jäykkää, että se pitää hyvin muotonsa.

   Minäkin ihastuin laukun erilaisuuteen, mutta mutta... :)

   Delete
 10. Tuo väri on kyllä ihana mutta jotenkin en oikein pidä laukun mallista.. Toisaalta tuota mallia ei varmaan tulisi ihan jokaisella vastaan, joten se voisi olla kivan 'raikas' ja erilainen:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä taas pidän laukun mallista oikein kovasti, mutta en ole ihan varma, onko se minulle sopiva; haluanhan laukkuni kovaan käyttöön! :)
   Ja tuo sininen väri on kyllä kaunis!

   Delete
 11. Epäkäytännöllinen. Hankala. Soveltuu siihen alkuperäiseen tarkoitukseen parhaiten... Palauta.

  ReplyDelete
 12. No minä äänestän että pidä! :) Väri on kaunis ja klassinen, malli kivan rento. Sopii hienosti noihin kokoamiisi asuihin!

  Epäkäytännöllisyydestä: Itselläni on vanha Noe monogram-kuosilla ja onhan sen kiristysnauhan kanssa säätäminen välillä melkoista näpertelyä, mutta pienemmässä koossa en usko sen olevan yhtä hankalaa. Laukun paino vaikuttaa melkoisesti ja ison Noen vielä saa aika täyteen kaikenlaista (kuten vaikka kirjoja...). Joskus jätänkin kiristämättä, tosin vain silloin kun sisällöstä ei tarvitse huolehtia.

  Olen haaveillut myös pikku-Noesta epi-kuosissa, mutta punaisena tai keltaisena. :) Mutta tuo tummansininen on kyllä tosi kaunis myös!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äh, näillä kommenteilla saa melkein minun pääni käännettyä, etenkin kun itse jo murehdin, tulenko katumaan palautusta... Jotenkin vain tämä epävarmuuteni on saanut minut palautuksen kannalle, pelkään että laukku jäisi kuitenkin kaappiin pölyttymään...

   Mene ehdottomasti katsomaan näitä epi-kuosisia ja kokeile nauhan tilalle myös sitä huivia, minusta ne ovat niin suloisia! :)

   Delete
 13. Minulla on ikuinen heikkous tahan laukkuun... Pida! :)
  -Liina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kyllä todella kaunis! :) Mutta ehkä se ei kuitenkaan ole minulle se kaikista paras - ainakaan tähän hetkeen ja tarpeisiini...

   Delete
 14. Pidä, ehdottomasti. Laukun pussimaisuus tuo kivaa rentoa vaihtelua koska muut laukkusi ovat laittamiesi kuvien perusteella hyvin kulmikasta tai ryhdikästä mallia :)

  -L-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan samaa olen miettinyt, etenkin kun minulla on paha tapa keräillä samanlaisia laukkuja. Joskus avomieheni kysyikin, olenko keräämässä Suomen suurinta Speedy-kokoelmaa! ;)

   Mutta ehkä laukku jäisi helposti siitä samasta syystä juuri käyttämättä, en tiedä...

   Delete
 15. Olen hieman myöhässä kommentissani, mutta halusin silti kommentoida
  - ensinnäkin aivan ihana lahja avomieheltäsi. Muistathan olla kiitollinen.
  - Itse vaihtaisin sinisen värn mainitsemaasi pinkkiin, varsinkin kun tuo sininen väri kovasti sinua tuntuu mietityttävän: pinkki on ihanan erilainen ja sopii tummansinisen, mustan, beigen, valkoisen kanssa. Onnea päätökseesi mitä ikinä sitten valitsekin ja ihanaa alkavaa kesää!

  ReplyDelete