Monday, 15 July 2013

La Maison Du Chocolat

Pariisi on herkuttelijoiden paratiisi - lähes jokaisesta kadun kulmasta löytyy pâtisserie, josta voi napata mukaan herkkuja nopeaan makeaan nälkään, istuutua terassille nauttimaan tai noutaa herkut illallisen juhlavaan lopetukseen.

Olen aikaisemmin kertonut, että Coco Chanelin (ja avomieheni äidin!) lempiteehuoneesta Angelinasta saa Pariisin parhaimmat Mont Blanc -leivokset, kun taas La Pâtisserie des Rêves loihtii herkullisimmat Paris Brestit. Tällä kertaa ajattelin jatkaa tätä Pariisin parhaat -sarjaa ja kertoa, mistä löytää herkullisimmat suklaat ja suussa sulavat Eclair-leivokset.

Eclair on pitkänmallinen tuulihattu-tyyppinen leivos. Sen sisältä löytyvä kermainen täyte on usein suklaan tai kahvin makuinen ja leivoksen päällinen on viimeistelty kuorrutuksella. Eclair on hyvin tyypillinen ranskalainen leivos ja niitä saakin lähes jokaisesta leipomosta; yksi omista Eclair-suosikeistani löytyy La Maison du Chocolatista.
La Maison Du Chocolat on tunnettu niin herkullisista suklaistaan kuin suussa sulavista leivoksistaankin. Täällä suklaan tekemisestä on tehty pariisilaiseen tyyliin lähes taidetta ja herkuttelijalle tuleekin kauniissa liikkeissä valinnan vaikeus, suklaakonvehdit ovat nimittäin juuri niin herkullisia kuin ne näyttävätkin!
Oma Eclair-suosikkini on siis La Maison Du Chocolatilta ja vaikka heidän suklainen Eclairinsa onkin erittäin herkullinen, voiton vie kinuskinen versio tästä herkusta!

16 comments:

 1. Eclairit ovat munkin suosikkeja! :) Ne ovat tietysti tosi perinteikkäitä, mutta mä olen haistelevinani, että ne ovat myös nouseva trendi, nyt kun kaikki ovat jo macaroneja ja kuppikakkuja tarpeekseen maistelleet. Pariisiin avataan yhä uusia éclaireihin erikoistuneita sokerileipomoita jne. Mulla on ollut suunnitelmissa järjestää éclair-vertailupostaus, mutta näin kesähelteillä eivät oikein edes éclairin kaltaiset herkut uppoa. ;) Ehkä sitten joskus syksymmällä? ;)

  Niin ja oikein paljon onnea muuten kihlautumisen johdosta!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, onpa mielenkiintoista kuulla! Fauchonin makuja katselin viimeksi, nekin ovat varsinaisia taideteoksia!
   En malta odottaa testiäsi, kiva kun uhraudut meidän puolesta! ;)

   Ja kiitos kovasti onnitteluista! :)

   Delete
 2. Voi kun näyttää hyvältä! Itse en ole koskaan kuullutkaan tästä herkusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös vain näytäkin? Nyt vain maistamaan jos mahdollisuus tulee! :)

   Delete
 3. Niin 'presidentin äiti' käy tosiaan myös tuolla Angelinassa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me saimme miehen kanssa tästä hyvät naurut, mahtavaa! :)

   Toivottavasti nähdään taas!

   Delete
 4. Eclairit ovat taivaallisia! Asuessani Ranskassa ja Belgiassa éclair kerran viikossa oli ihan pakollinen juttu... Nam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, onneksi en ole ihastunut saksalaisiin leivoksiin, Ranskassa voisi olla itsehillintä liian usein koetuksella! :)

   Delete
 5. Omomom!!!!;) <3 Ihania kuvia <3

  ReplyDelete
 6. Mikä vika saksalaisissa leivoksissa on? Saksassa asuneena voin sanoa, että ne ovat hyviä. Myös Itävaltalaiset. Tosin ne ei tällä hetkellä ole muotileivoksia kuin kuppikakut ja makaronit.

  ReplyDelete
 7. Anonyymi: Voin tietenkin puhua vain tästä osasta Saksaa kertoessani oman mielipiteeni. Itse en pidä leivoksista täällä Baijerissa ja olemme avomieheni kanssa koluneet kahviloita aika tavalla, molemmat kun tykkäämme sokerisista herkuista. Etenkin jos olet Baijerissa asunut, taidatkin tietää tyypillisimmät leivokset täällä, erilaisia pullatuotteita ja kirsikkaa sisältäviä leivoksia. Nämä ovat kyllä ihan makuasioita!

  Parhaat leivokset täällä Saksassa olen siis saanut ihan kotosalla! :)

  ReplyDelete
 8. Olen toki Baijerissakin pitemmän aikaa viettänyt, mutta enemmäksen Baden-Württembergissä ja pohjoisessakin, mutta saksalaiset leivokset ovat kyllä paljon muutakin kuin pullatuotteita. Tosin ne syö enemmän ehkä sellaisia torttu- ja (täyte)kakkuleivoksia, samoin kuin Itävaltalaisetkin. Tosin ne taitavat myös hyödyntää niissä marja- ja hedelmäsesonkia. Etkö pidä kirsikoista? Harmi, sillä Schwarzwaldin kirsikkakakku on todellä hyvää.

  ReplyDelete
 9. Anonyymi: Omasta mielestäni täällä on useissakin tortuissa sellainen pullapohja, mutta nämä ovat niin makuasioita. Itse saatan välillä kaivata oikein kunnon suklaakakkua, sellaista jauhotonta ja hieman keskeltä raakaa, mutta enpä osaa ajatella samoin vaikkapa Apfelstrudelista (vaikka sekin toki on monelle herkkua!) :)

  Saksalaisten innostuksen jäätelöön jaan kyllä täysin - etenkin kesällä on ihana testata kaikki kaupungin jäätelökahvilat! :)

  ReplyDelete
 10. No, ehkä siellä teidän seudulla on sitten vaan tylsät leivonnaiset. Mielestäni saksalaisissa kakuissa mitään pullapohjaa juuri ollut paitsi ehkä luumutortussa, jota tulikin vastaan Baijerissa, ja pullat sitten erikseen tietenkin.
  Kokeile sitä Schwarzwälder Kirschtorte - kakkua. Se on suklaakakkua kermavaahdon ja kirsikoiden kanssa, siis oikeastaan täytekakku, ellet inhoa kirsikoita. Sacherkakku tietysti on suklaakakku, toisaalta kyllä Itävallasta, mutta kyllä sitä pitäisi Saksastakin saada, tosin ei aitoa.:)Lisäksi saksalaisilla oli runsaasti juustokakkuja ja kyllä muitakin kakkuja.

  Hmmm. täysin jauhotonta kakkua ei taida olla ja jos on, se ei liene olevan enää kakkua

  ReplyDelete
 11. Kiitos näistä herkkupaikka vinkeistä! Ensi viikolla menen käväisemään Paraisilla, joten pitää ainakin joku näistä paikoista käydä tsekkaamassa (:

  ReplyDelete