Monday 29 July 2013

Ravintola Goto

Raumalle on vähän aikaa sitten avattu uusi, Top Chef -voittaja Teemu Laurellin luotsaama ravintola Goto. Kyseinen ravintola kiinnosti raumalaisia jo kauan ennen avaamistaan ja mekin luonnollisesti halusimme päästä testaamaan tuota uutta tulokasta.

"Ravintola Goto sijaitsee tunnelmallisen Vanhan Rauman ytimessä, torin laidalla. Ravintolasalin isoista ikkunoista on näkymä sekä torille että Kuninkaankadulle."

Ensinnäkin haluan kiittää Gotoa loistavasta palvelusta! Tarjoilijamme oli oikein ystävällinen, lukuisiin kysymyksiimme vastattiin asiantuntevasti ja palvelu oli ripeää.

Olimme illallistamassa ystäväpariskuntamme kanssa ja menua tutkiskeltuamme yksi meistä päätyi ottamaan Menu Goton, me muut valitsimme annoksemme suoraan listalta.

"Ravintola Goton keittiössä kantavana ajatuksena on tehdä hyvää ruokaa korkealaatuisista raaka-aineista. Annokset ovat yksinkertaisia ja maut selkeitä ja puhtaita."
Oma alkuruokani oli nimeltään Lohi & Japani (sokerisuolattua lohta, soijaa ja wasabikreemiä) ja se nousikin herkullisuudellaan illan parhaaksi annokseksi! Pääruuaksi valitsin siika-annoksen, jossa maukkaan kalan lisäksi ihastuin erityisesti annoksen tillikukkakaalipyreeseen. Illallisen päätteeksi nautin Kahvi & Suklaa -jälkiruuan - ja vaikka sekin oli suussa sulavaa, avomieheni lautaselta maistamani sitruunainen herkku vei voiton raikkaalla maullaan.

Kaiken kaikkiaan olimme oikein tyytyväisiä Goto-iltaamme; herkullista ruokaa, lupaus paikallisten tuottajien suosimisesta, tasokas palvelu ja kivan rento tunnelma. Gotolla on muuten myös viihtyisä, sisäpihan puolella oleva terassi; varmasti oikein kiva paikka nauttia lasilliset lämpimänä kesäiltana!

11 comments:

  1. Oih kyllähän tuo goto kuulostaa hyvältä. Täytyy poiketa!

    ReplyDelete
  2. Kiitos vinkistä! Täytyy käydä testaamassa, jos joskus Raumalle eksytään. :)

    ReplyDelete
  3. Hei en tiennytkään että kyseessä on Top Chef -voittajan ravintola. Käytiin Gotossa äidin kanssa jokunen viikko sitten Rauman -reissulla (http://tyylicasual.blogspot.fi/2013/07/turistina-raumalla.html), päätettiin mennä sisään kun näytti niin kivalta. Ja oli tosiaan ihan huippupaikka :)!

    ReplyDelete
  4. Mikä Gotossa oli hinta-taso? Ja oliko hintalaatusuhde kohdillaan?

    ReplyDelete
  5. Iida: Suosittelen kyllä Gotoa mielelläni! :)

    Miss J: Mikä olisikaan parempi paikka lyhyelle kesäviikonlopulle kuin Rauma? Minulla riittäisi muitakin hyviä vinkkejä kerrottavaksi! :)

    ReplyDelete
  6. StyleC: Voi miten ihania kuvia sinulla! :) Goto on kyllä kivan raikas lisä Rauman ravintolatarjontaan, tykkään!

    ReplyDelete
  7. Anonyymi: Minusta Goton hintataso on aika tyypillinen verrattaessa muihin samantyyppisiin ravintoloihin Suomessa. Ihan jokailtainen illallispaikka ei siis ole kyseessä, mutta ehdottomasti sopiva satunnaiseen herkutteluun. Goton menu löytyy nettisivuilta, joten sieltä kannattaa kurkistaa lisää tietoa!

    Hinta-laatu -suhdekin vastasi hyvin omia odotuksiani ja raaka-aineet olivat todella laadukkaita - kesä oikein maistui lautasella!

    Olin myös etukäteen kuullut, että annoskoot olisivat pieniä, mutta minun masuni ei olisi kahden ruokalajin jälkeen enää jälkiruokaa välttämättä tarvinnut, tosin mielelläni päätin illallisen makealla! ;)

    Gotossa on muuten myös lounaslista, joka on hintoineen todella kilpailukykyinen minkä tahansa raumalaisen lounaspaikan kanssa!

    ReplyDelete
  8. Täytyykin yrittää ehtiä Raumlle vielä tänä kesänä! Ja ehdottomasti tsekata Teemu Laurell:n ravintola! ;)

    ReplyDelete
  9. v.believeinyourdreams: Ehdottomasti kannattaa suunnata Raumalle, sehän on Suomen kaunein kesäkaupunki! :)

    ReplyDelete
  10. surkein kokemukseni ikinä, ruoka mautonta ja kärpäsiä ravintola täynnä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, sääli että sinulla on noin kurja kokemus kyseisestä paikasta... Itse en millään tunnista Gotoa tästä kuvauksesta, palaan nimittäin sinne mielelläni uudestaan herkuttelemaan!

      Delete