Sunday, 1 September 2013

Dimanche

Viikonloppu on mennyt kivoissa tunnelmissa. Perjantaina grillailua ystävien kesken, lauantain vietimme kaupungilla kierrellen ja kotisohvalla elokuvaa katsellen; tänään taas olemme saaneet nauttia mitä rentouttavimmasta sunnuntaista.

Etelä-Saksassa on lähes kaikki paikat sunnuntaisin kiinni, joten meidän sunnuntaimme koostuvat useimmiten rennosta oleskelusta ja rästiin jääneiden kotitöiden tekemisestä. Ja mitä rentoon sunnuntaipäiväämme sitten tänään kuului?
Rauhallisen aamun jälkeen lähdimme ulos syömään ja mikäs sen parempi sunnuntailounas, kuin maistuvat hampurilaiset! Ravintola oli meille uusi tuttavuus, todella kiva ja moderni paikka; vähän kuin pala Suomea koivuineen ja huopaisine pöytäliinoineen!

Masut täynnä oli hyvä jaloitella hieman ja päätimme käydä katsastamassa nykytaiteen museon uusimman näyttelyn. Eräs näyttelyn osista kertoi tanskalaisesta designista ja haltioituneina katsoimme videota Le Klintin valaisinten teosta. Le Klintin 172 -valaisin on muuten ollut ensimmäisiä sisustushaaveitani ja edelleen sen muotoilu miellyttää minua kovasti. Löysin vähän vastaavanlaisen videon kuin mitä näyttelyssä oli, sen voi käydä katsomassa tästä.

Tällaisia kuulumisia tänään, nyt illallisen tekoon. Ihanaa sunnuntaita!

3 comments:

 1. Sunnuntainne vaikuttaa ihanan rentouttavalta :) Näin sen pitää mennäkin kiireen keskellä! ;)


  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
 2. Mukavalta kuulostaa! Oi, hampurilaisenkin voi syödä noin tyylikkäästi:) Erikoista, ettei mahtimaassa Saksassa ole mikään sunnuntaisin auki ja Suomea mollataan milloin mistäkin.

  T. Maija

  ReplyDelete
 3. Maria: Totta! Etenkin avomieheni on painanut viime aikoina todella pitkiä päiviä, joten kiva, että viikonloppuna saa otettua hieman rankkaa viikkoa takaisin! :)

  Maija: Hih, hampurilaiset taitavat tosiaan olla nyt vähän muotijuttu! :)

  Tämä eteläisempi Saksa on aika uskonnollista aluetta, joten siksi kaupat pitävät ovensa visusti kiinni. En ole vieläkään tottunut näihin aukioloaikoihin, sillä Suomessa asuessamme kävimme useimmiten juuri sunnuntaisin kaupassa!

  ReplyDelete