Thursday, 5 September 2013

Versaillesin palatsi

Ehdimme Pariisin lomamme aikana tehdä päiväretken Versaillesin palatsiin. Pakkasimme aamupäivällä piknikkorit -ja peitot mukaan, kävimme ruokakaupan kautta ja huristelimme puolen tunnin ajomatkan Versaillesiin.

Aikomuksenamme oli ensin kiertää palatsi sisäpuolelta ja sen jälkeen mennä linnan edessä sijaitsevaan puutarhaan piknik-lounaalle. Saavuimme kuitenkin pahimpaan ruuhka-aikaan (halusimme käyttää aamutunnit nukkumiseen) ja päätimme pitkän jonon nähtyämme suunnata ensiksi syömään.
Kauniina päivänä palatsin puutarhassa oli paljon kuumasta kesäpäivästä nauttijoita. Suuntasimme muotopuutarhan läpi järven rantaan, jossa nautiskelimme piknikeväitämme hyvän tovin.

Linnan sisäosan vierailuun oikeuttavat pääsyliput saa ostettua joko netistä tai paikanpäältä (alle 25-vuotiaat Euroopan kansalaiset pääsevät ilmaiseksi sisään kuvallista henkilökorttia näyttämällä). Iltapäivällä linnaan menevä jono näytti edelleen todella pitkältä, mutta siitäkin huolimatta jouduimme jonottamaan vain kymmenisen minuuttia (juuri sen ajan, että miehet saivat vietyä piknikkorimme autolle).
Château de Versaillesin historia on todella mielenkiintoinen ja etenkin alun audio guide (joka muuten kuuluu sisäänpääsylipun hintaan) oli mielestäni erittäin selkeä ja tiivis paketti palatsin historiaa tuntemattomalle. Kierros kesti reilun tunnin ja se olikin tarpeeksi lyhyt pitkistä päivistä väsähtäneille matkailijoille. Tosin täytyy myöntää, että heti kotiin päästyämme aloin kaipaamaan enemmän tietoa; nyt kokonaiskatsauksen saatuaan on mukava perehtyä niihin itseä kiinnostaviin asioihin hieman tarkemmin.

4 comments:

 1. Versailles on kyllä vain niin upea paikka että! Ja niin kauniita kuvia jälleen kerran :)  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
 2. Ihania kuvia, ihana paikka! Nyt hirveä himo päästä Tuonne! :)

  ReplyDelete
 3. Maria: Kiitos Maria! :) Versailles on kyllä todella kaunis!

  ReplyDelete
 4. Ilana: Versailles on kyllä käymisen arvoinen paikka, etenkin jos Pariisissa viihtyy useamman päivän! :)

  ReplyDelete