Monday, 9 September 2013

Herkullinen bistro Pariisissa: Café Constant

Pariisiin matkustavan kannattaa suunnata ainakin kerran lomansa aikana perinteiseen ranskalaiseen bistroon. Bistrosta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä pientä, rentoa ja kohtuuhintaista ravintolaa; menu saattaa olla raapustettuna liitutaululle, pöydiltä ei löydy valkoisia pöytäliinoja ja usein tunnelma on niin tiivis, että pöytää pitää siirtää päästäkseen seinän viereen istumaan. Rennon tunnelmansa tapaan bistro tarjoaa aitoa ja konstailematonta ranskalaista ruokaa.

Herkullista ruokaa ja rentoa ravintolaelämystä kaipaava voi suunnata esimerkiksi Eiffel-tornin lähistöllä sijaitsevaan, Christian Constantin luotsaamaan Café Constant -ravintolaan.
(Kuvat lainattu)
Café Constantiin ei voi tehdä pöytävarausta, vaan ravintolaan mennessä jätetään nimi tarjoilijalle ja jäädään odottelemaan pöydän vapautumista. Ravintola onkin aikamoisen suosittu ja lämpimänä kesäiltana oli hauska seurata, miten pöytää odottavat ihmiset siemailivat baaritiskiltä ostettua rosé-viiniä kadulla.

Café Constantin ruokalistalta löytyy useita perinteisiä ranskalaisia herkkuja ja valinnan vaikeuden edessä ystävälliset tarjoilijat auttavat mielellään. Itse söin alkuruuaksi voitaikinalle aseteltuja gambas-rapuja pinaatilla ja sitruunakastikkeella ja pääruuaksi valitsin grillattua vaaleaa kalaa (daurade royal) kasvisten kanssa; herkullisen illallisen jälkeen en ihmetellyt, että olin löytänyt Café Constantin useammaltakin Pariisin parhaat bistrot -listaukselta!
Café Constant sijaitsee siis ihan Eiffel-tornin lähistöllä, osoitteessa 139 Rue Saint-Dominique ja illalliselle suunnatessa kannattaa pitää mielessä myös Eiffelillä tasatunnein näytettävä valoshow; välkehtivän Eiffel-tornin ihailu on mitä täydellisin päätös mukavalle illalle!

5 comments:

 1. Oi miten ihanan kuuloista! Tuo kuulostaa juuri siltä, mitä pariisista ajattelee aina ensimmäiseksi :D

  http://ellysin.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Hyvä postaus! Olis ihana itsekin päästä taas reissuun...Edellisestä on vasta muutama viikko, mutta taas on tietenkin jo matkakuume, hoh. :)

  Katso myös minun lifestyle blogini: http://blogilana.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 3. Näyttää ihanalta ja inspiroivalta, niin pariisilaista. :)

  ReplyDelete
 4. Ellysi: Ihanaa, jos sain välitettyä tunnelmaa myös sinne! :)

  ReplyDelete
 5. Eirene: Kiva että pidit! :)

  ReplyDelete