Monday 28 October 2013

Vaihtoehtoja

Kerroin eilen uudesta laukkutarpeestani. Tärkeimmät valintakriteerini ovat laukun suuruus (sisälle tulisi mahtua niin läppäri kuin muutkin arkena kantamani tavarat) ja laukun pitäisi olla arkikäytössä mahdollisimman huoleton ja helppo - unohtamatta tietenkään tyylikästä ja klassista ulkonäköä!
Ja mitä vaihtoehtoja olen sitten miettinyt? Ensimmäisenä kävin katsomassa Louis Vuittonin Neverfull-laukkua, sillä tämä laukku on klassikko ihan syystä. Suuri koko (tosin se suurin oli jo ehkä hieman liiankin suuri minulle), kestävä canvas ja ehkäpä myös tuo klassinen monogram-kuosi... Kriteerit täyttyvät, mutta onko Neverfull jo vähän liiankin suosittu? 

Diorin Panarea Toile minulta jo löytyykin ja tykkään siitä niin paljon, että olen vakavissani käynyt mallailemassa kyseistä laukkua uudessa värissä. Laukku on kuitenkin sisätaskunsa vuoksi aika ahdas 13-tuumaisen läppärini kantamiseen, joten yritän pysyä tiukkana ja katson nyt vain näitä oikeasti järkeviä vaihtoehtoja.

Ja voi, miten minua harmittaa, ettemme viimeisellä Pariisin reissulla ehtineet piipahtaa Goyardilla! Goyradin 
St. Louis -laukku on jotenkin todella raikas ja kivan erilainen, mutta laukun canvas on ilmeisesti aika ohutta; mahtaakohan se kuitenkaan soveltua painavien tavaroiden kanniskeluun? Goyardia myydään vain harvoissa paikoissa ja meitä lähin liike sijaitsee juuri Pariisissa, joten joutunen odottelemaan hetken, jos haluan päästä mallailemaan kyseistä laukkua.

Ja sitten ne ei-niin-käytännölliset (Fendi 2jours, Celine Trapeze ja Prada Tote)...
(Kuvat lainattu: Valmistajat, Mytheresa ja Polyvore)

22 comments:

  1. Mun molemmat Neverfullit on MM-kokoa ja olen kyllä ollut niihin hurjan tyytyväinen! Mua ei niinkään niiden suosio haittaa,sillä täällä pikkukaupungissa niitä ei juurikaan tule vastaan;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo MM-koko oli ehdottomasti parempi myös minulle, se isoin näytti hieman hullunkuriselta; olisin käynyt hyvin Joulupukista laukkuineni! :) Oletko kuitenkin kokenut, että MM on tilansa puolesta riittävä? Jos nimittäin Neverfulliin päädyn, haluan kuitenkin, että sinne oikeasti mahtuu paljon tavaraa! :)

      Delete
  2. Minulla on tuo Trapeze ja se on kyllä ihan superkäytännöllinen! Minun 13 tuumainen macbook air mahtuu siihen ihan hyvin mukaan. Sitä suosittelen kyllä lämpimästi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olenkin ihastellut sinun Trapezeasi, se on upea! :)
      Kiva kuulla, että läppäri mahtuisi tarvittaessa ja kantohihnakin on plussaa! :)

      Delete
  3. Ääni Diorille:) Ehkä tuo väri on tähän syyllinen, sillä olen hieman yrittänyt "opetella" harmaan käyttöä.

    T. Maija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo harmaa on kyllä kaunis ja se sopisi moneen menoon! :) Kesällä meinasin ostaa (hieman yllytettynä) saman oranssina - se oli tosi kaunis, mutta hieman liian vaativa yhdisteltävä!

      Delete
  4. ekat kolme aika mauttomia. dior nyt menee ehkä läpällä. noi tokat kolme on ihania.

    ReplyDelete
  5. Neverfull on kyllä ihan paras arkilaukkuna, ja sitähän saa kolmessa koossa, jos koet sen suurimman liian isoksi itsellesi. Mä olen käyttänyt omaa GM damier ebene-kuosista laukkuani huoletta vaikka missä jo muutaman vuoden, eikä siinä näy juuri mitään käytön jälkiä, eli kyllä tuo Luikan kanvas on vaan tosi fiksu materiaali arkilaukkuihin. :)

    Mua ei ole haitannut Luikan laukkujen huima suosio, mulle riittää että mä itse pidän niistä, muut voivat sitten olla just sitä mieltä, kun lystäävät... ;) Pradan tote on myös mielettömän upea, mutta nahkalaukut eivät tosiaan kestä arkikäyttöä ihan niin hyvin, kuin kanvaasiset siskonsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen samaa mieltä: näissä jutuissa pitää ehdottomasti kuunnella itseä, eikä antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa liikaa! :) Ja Neverfullia puoltaa muutenkin hurjan moni juttu, mutta edelleen mietiskelen... Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen! :)

      Delete
  6. Huolettomin ja käytännöllisin noista on ehkä Neverfull, se on vaan niin kätevä ja tilava moneen menoon.
    Kesällä näin noita Goyardeja hurjan paljon Pariisissa, mutta materiaali näytti kauempaa tosiaan ohuelta ja ryppyiseltä, ei niin siisti kuin Neverfull.
    Pradalta minulla on suurin koko, ja itse käytän sitä juurikin työkäytössä kun läppäri kulkee välillä mukana. Mutta ei se mukavin ole kun ei saa välillä olalle, mutta muuten ihana.
    Löytyypä kuvistasi uusinkin laukkuhankintani, mutta siitä lisää myöhemmin ;)
    Kiva kuulla mihin lopulta päädyt, olet kyllä niin tyylikäs Dior leidi, että veikkaan sitä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, en malta odottaa, että paljastat uusimman tulokkaasi! :) Minulla on kyllä omat aavistukseni, kerron sitten, osuiko oikeaan! ;)

      Kiitos kaunis! <3

      Delete
  7. Mä annan ääneni myös LV:n Neverfullille. Itseltä löytyy pari monogram mm ja damier ebene GM ja molemmista tykkään hurjasti. GM menee työlaukkuna ja tavaraa mahtuu ja mahtuu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No juuri tuon tilan ja huolettomuuden takia Neverfull olisi hyvä vaihtoehto! :) Mittailin liikkeessä sitä MM-kokoa ja sekin näytti aika tilavalta... Tuohon GM-kokoon mahtuu kyllä varmasti kaikki mitä jaksaa kantaa! :)

      Delete
  8. Hei, Pariisista löydät Moynat myymälän. Heidän mallistossa on 4 erilaista isompaa arkilaukkua, joihin olen itse hullaantunut. Kun suunnistan seuraavan kerran Pariisiin, niin ehkä näistä joku lähtee mukaan. :)
    http://moynat.com/en/
    Mallit ovat CABAS QUATTRO, QUATTRO, CABAS INITIAL ja CABAS PAULINE.
    Onnea laukun etsintään! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa,
      Olenkin tainnut joskus kuulla Moynatista, kiitos muistutuksesta, pitääkin heti käydä katsomassa merkin valikoimia! :)

      Kiitos ja mukavaa torstai-iltaa! :)

      Delete
  9. Ootko miettiny luikkarin speedy 40:tä tai keepall - laukkuja? Niihin ainakin mahtuu tavaraa jopa pienelle viikonloppureissulle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä vain Keepallin aion myös jossain vaiheessa hankkia, tosin lähinnä matkustuskäyttöön ja todennäköisesti Mon monogram -versiona! Eli tarve myös tuon tyyppiseen laukkuun on! :)

      Kiitos kovasti!

      Delete
  10. Heissan :)
    Toivottavasti vielä luet/vastaat vaikka kommentoin vanhaa postaustasi. Oletko jo päätynyt johonkin laukkuun? Minä olen tuskaillut tämän saman ongelman kanssa ikuisuuden ja käynyt läpi nuo samat vaihtoehdot mutten vieläkään ole päässyt ratkaisuun. Olisi kiva kuulla mikä sinulla on tilanne.
    Kiitos :)

    t. Kiira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Kiira,
      Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! :) Ylemmästä rivistä en ole vieläkään saanut tehtyä päätöstä, tällä hetkellä käytössäni on Diorin musta Panarea, joka on juuri ja juuri sopiva, mutta ehkä ihan pikkuisen ahdas.
      Alemmasta rivistä taas unelmoin edelleen tuosta 2joursista, pitäisi vaan päästä näkemään se jossain! :)

      Ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

      Delete
  11. Neverfull ei todellakaan ole klassinen! Vain Audrey Hepburn, Angelina Jolie ja Jessica Biel ovat onnistuneet saamaan vuiskan monogrammi kuosin näyttämään siedettävältä vaatturiensa ja stylistiensa ansiosta... Tuskin sulta löytyy oma vaatturi taikka stylisti. Sinuna ostaisin Fendin 2jours tote laukun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minun mielestäni tuo laukku on kyllä noussut jo klassikon asemaan Speedyn rinnalle, sen verran suosittu se on! Mielestäni muuten klassinen ja klassikko tarkoittavat eri asioita (vrt. engl. classy/classic) ja koen, että etenkin ensimmäinen voi olla myös henkilön subjektiivinen mielipide.

      Ja eipä minulta vaatturia löydy (eikä myöskään tavaroiden kantajaa - tästä syystä tarvitsin ison, kaiken mahduttavan ja kestävän laukun)! :D

      Fendin 2jours ja 3jours -laukut ovat kyllä top-listallani, ovat vaan ehkä inan eri käyttötarkoitukseen kun Neverfull! :)

      Delete