Monday, 4 November 2013

Perusneuleita Uniqlolta

Pehmeä ja laadukas neule kuuluu toimivan vaatekaapin kulmakiviin. Perusneule toimii jokaisen asun kanssa ja muusta asustuksesta riippuen se sopii lähes kaikkiin tilanteisiin. Erityisen pehmeitä ja hyvälaatuisia cashmere-neuleita löytyy Eric Bompardin valikoimista ja niitä suosittelenkin lämpimästi: avomieheni vanhimmat Bompardin neuleet ovat ainakin kuusi vuotta vanhoja ja ne ovat edelleenkin uuden veroisia!
Vaikka laadukkaaseen, vuosia kestävään neuleeseen kannattaa sijoittaa, olen itse etsiskellyt, josko pehmoisia perusneuleita löytyisi hieman edullisemmiltakin merkeiltä. Olin jo aiemmin kuullut Uniqlon neuleista paljon hyvää ja kun avomieheni äidin japanilainen vaatesuunnittelija -ystäväkin innostui kehumaan niitä, ei minun auttanut muu, kuin ottaa suunnaksi Pariisin Opera Garnierin lähellä sijaitseva Uniqlo-liike.
Uniqlo on japanilainen vaateketju, joka on viime vuosina laajentanut markkinoitaan myös tänne Eurooppaan. Uniqlosta löytyy niin miesten, kuin naistenkin vaatteita ja valikoima on keskittynyt yksinkertaisiin, usein laadukkaista materiaaleista valmistettuihin perusvaatteisiin.

Itse innostuin kovasti Uniqlon cashmere- ja merinovillaisista neuleista. Valikoimista löytyi kymmeniä eri värejä ja toimivia, kauniisti leikattuja malleja. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä neuleiden hinnat vaihtelivat noin 30-80 euron välillä.
Vaikka mieleni olisi tehnyt hankkia neuleita kaikissa mahdollisissa väreissä, maltoin mieleni ja ostin muutaman perusneuleen nähdäkseni, miten neule kestää käytössäni. Ja nyt, muutaman kuukauden käytön jälkeen, voin mielelläni suositella Uniqlon neuleita myös muille. Eric Bompardin kilpailijaksi Uniqlosta ei toki ole, mutta Uniqlon hinta-laatu
-suhde on mielestäni erinomainen ja olen varma, että nämä neuleet eivät jää ainoiksi merkin vaatteiksi kaapissani. Omat neuleeni ovat pysyneet oikein hyvinä ja pehmoisina - ja olenpa saanut useamman kerran myös vastata, mistä olen hankkinut pehmeän ja laadukkaan oloisen neuleeni! 

6 comments:

 1. Kaunis neule, Uniqlolla on myös kivoja ohuttoppatakkeja! :-)
  xx Sarina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sarina! Itse asiassa meinasin mainita postauksessa myös noista kevyttoppiksista, nimittäin olin jo viimeksi aikeissa hankkia sellaisen, mutta haluamastani väristä oma kokoni oli päässyt loppumaan!

   Delete
 2. Mullakin hakusessa perusneuleita talveksi. Pitäisi ehkä itsekkin vähän panostaa laadukkaampiin, kun neuleet tulee aina kovaan käyttöön. Kokemuksen mukaan halvempien ketjujen neuleet nyppyyntyy ihan parin käyttökerran jälkeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta! Helposti sitä vaan tulee ajatelleeksi, ettei perusneuleesta halua maksaa paljoa, vaikka juuri noihin ajattomiin ja laadukkaisiin juttuihin nimenomaan kannattaisi panostaa!
   Myös Benettonista olen kuullut kehuja, täytyykin suunnata vielä sinne katsomaan täydennystä talven varalle! :)

   Delete
 3. Uniqlo on kyllä loisto kauppa. Hinta-laatu -suhde on tosi hyvä ja omat Uniqlo ostokset ovat vielä ahkeran pesemisen jälkeen hyvässä kuosissa. Harmi, ettei Uniqlota löydy Italiasta... Täytyy tyytyä Gapin ja Banana Republicin valikoimiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että sinulla ne ovat kestäneet hyvänä pidemmänkin käytön jälkeen! :)

   Jos saisin päättää, ottaisin BR:n myös mielelläni tänne! :)

   Delete