Friday, 1 November 2013

Päivän tärkeimmät


Täällä Saksassa (tai ainakin Baijerissa) on vietetty tänään Pyhäinpäivää. Ehdin jo innostua ylimääräisestä vapaapäivästä ja suunnittelin lyhyttä viikonloppulomaa, mutta kaiken kiireen keskellä vilustuin oikein kunnolla ja nyt parantelen itseäni ihan kotosalla.

Koska oloni on viime päivinä ollut todella kurja, aloitin vapaapäiväni suuntaamalla lääkäriin. Päivän tärkeimmiksi varusteiksi nousivatkin siis lämmin pipo ja vitamiiniannos smoothien muodossa. Nyt aion linnoittautua sohvalle avomiehen viereen; tiedossa on nimittäin ilta How I met your mother -sarjaa katsoen!

10 comments:

 1. Mistä tuo pipo! Näyttää ihanalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Pipo saksalaisen merkin, Hallhuberin syksyn mallistosta! :)

   Delete
 2. Huh... onko teillä jo pipokelit!!!! Täällä vielä istuskeltiin terassilla eilen ja trenssillä pärjää hyvin. Kyllä, Italiassakin on Pyhäinpäivää vietetty vapaapäivän merkeissä, mutta eipä se juuri katukuvassa näkynyt. Kaupat olivat auki melkolailla normaalisti jne.

  Parane pian!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain, ainakin kipeänä sai vetää pipon päähän, enkä kokenut olleeni yhtään liian lämpimästi pukeutunut! Täällä on asteita jotain kymmenen ja viidentoista välillä, vaihdellen olen liikkeellä trenssin ja talvitakin kanssa.

   Täällä oli kaikki kiinni Pyhäinpäivänä, pikkuleipämarkkinat (jotka jatkuvat joulumarkkinoiden alkamiseen saakka) ovat alkaneet ja ihmiset lämmittelivät torilla hehkuviinimukit käsissään! :)

   Delete
 3. Ah, vuodessa on kyllä niin monta päivää, joina mieluummin asuisin siellä etelässä kuin täällä Berliinissä ;). Pikaista paranemista, hyiset pipokelit on tosiaan saapuneet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, ajattelinkin, ettei perjantai tainnut olla pyhäpäivä koko Saksassa? :)
   Kiitos Tessa ja terveisiä sinne Berliiniin! :)

   Delete
 4. Ihana pipo :) Mietin että käytkö töissä siellä Saksassa ja puhutko saksaa? Kiinnostaisi että saako siellä englannilla töitä vai pitääkö ehdottomasti puhua saksaa? Haaveissa olisi työskentely jossain Keski-Euroopassa nimittäin ja mietin tässä vaihtoehtoja.

  -Ti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)

   Töiden saaminen riippuu varmasti aika paljon alasta, mutta pääsääntöisesti työnantaja vaatii saksan taitamista. Tutkinnosta ja työkokemuksesta riippuen voi olla mahdollista saada töitä myös ilman kielitaitoa, mutta usein työnantaja edellyttää kielen opiskelemista työn ohella.

   Oikein paljon onnea työnhakuun ja unelmiesi toteuttamiseen! :)

   Delete
 5. Uteliaana kysyn, että kuinka oma kielen oppimisesi sujuu? Selviätkö jo päivittäisissä ei työhön liittyvissä arkiasioinnissa jo saksankielellä? Entä töissä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arkipäivän asiat sujuvat jo hyvin saksaksi, mutta täytyy tunnustaa, että minun pitäisi ehdottomasti panostaa kielen opiskeluun hieman enemmän. Päivittäinen ympäristöni on suurelta osin englanninkielinen (vaikka suurin osa onkin saksalaisia) ja saksan opiskeluni jää tällä hetkellä valitettavasti usein muiden kiireiden ohella toissijaiseksi. Opiskelen kuitenkin koko ajan ja toivon kovasti, että saisin lisättyä saksan tulevaisuudessa puhumieni kielien joukkoon! :)

   Delete