Saturday, 9 November 2013

Syksyinen Walberla

Edellisviikonloppuna taisi olla viimeinen kaunis syyspäivä vähään aikaan ja me päätimme nauttia piristävistä auringonsäteistä tekemällä päiväretken maaseudulle. Kotoamme reilu puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva, pikku-Sveitsiksikin kutsuttu alue on täynnä toinen toistaan pienempiä maaseutukyliä, silmänkantamattomiin jatkuvia peltoja ja huikeita maisemia.

Ystäviemme opastamana ja kamerat kaulassa kipusimme siis puolen kilometrin korkeuteen kurottavalle Walberlan kukkulalle. Ja voi, miten kauniista näkymistä saimmekaan nauttia!
Kukkulan huipulta löytyy Pyhän Walburgin muistoksi rakennettu kappeli, sekä ympärivuoden pystyssä oleva juhannussalko. Aurinkoisena, joskin tuulisena päivänä monet leijan lennättäjätkin olivat löytäneet tiensä huipulle ja kirkkaan sininen taivas olikin täynnä mitä värikkäämpiä leijoja.
Kierrettyämme kukkulan huipun päästä päähän, istahdimme hetkeksi alas ihastelemaan maisemia. Kukkulan harjalla istuessa ja luonnon kauneutta ihaillessa mieli rauhoittuu ja silmät ummistamalla saa imettyä itseensä sen viimeisenkin auringosäteen.

9 comments:

 1. Aivan ihania kuvia muru <3 <3 :)

  ReplyDelete
 2. Kauniita kuvia ja hienot maisemat. Oikein kiva retkikohde teillä. Tosin, maaseudulla pikkukylässä (Suomessa) asuneena ihmettelen usein sitä asiaa, että miksi muualla se maaseutu ja kylät ovat aina niin ylistettävän ihanaa, idyllistä ja vaikka mitä kivaa? Suomessa sama paikka on junttia, tyhmää, tylsää ja muuta epämukavaa. Outoa!

  T. Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedän mitä tarkoitat, tosin itse en maalaistyttönä kuulu tuohon porukkaan! ;)
   Ihanaa viikon alkua Maija! :)

   Delete
 3. Olisi kiva tietää miten olet/olette viihtyneet Saksassa. Ihania kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)
   Minun on pitänyt kirjoittaa tästä jo pitkään! Alun vaikeuksien jälkeen arki on lähtenyt rullaamaan ja kotipaikkamme onkin todella kiva; hyvät palvelut, paljon ravintoloita, laaja kulttuuritarjonta ym. Ainakin nyt toistaiseksi olemme päättäneet pysyä täällä, mutta en kiellä, ettemmekö ole aina kiinnostuneita myös uusista seikkailuista! :)

   Delete
 4. Tosi kauniita kuvia ja aivan huikeat maisemat! Tulee hiukan mieleen maisemat Wienin ulkopuolella. Pakko kompata Maijan osuvaa kommenttia; itsekin pienessä ja idyllisessä maalaiskylässä kasvaneena ihmettelen sitä, miksi usein "ulkomaiden maaseutua" ylistetään ja Suomessa se on junttia...

  ReplyDelete
 5. Kiitos! :)

  Kertomasi on kyllä tosi ikävää, tosin luulen, että kiireiset kaupunkilaiset arvostavat nykyään enenevissä määrin maaseudun rauhaa ja kaunista luontoa - niin ainakin haluan uskoa! :)

  Napsin muuten viime talvena vanhempieni luona maalla talvisia kuvia ja siihenkin postaukseen tuli paljon kivoja kommentteja! :)

  ReplyDelete
 6. Tuli ihan kylmätväreet maisemia ihastellessa.. Tuonne pitäisi varmaan matkustaa, kun iskee kirjoitusjumitus! Näyttää sellaiselta paikalta, jossa sielu lepää ja mielikuvitus juoksee miljoonaa. ;)

  ReplyDelete