Tuesday, 13 May 2014

A stroll along the Seine


Eräs Pariisin tunnusmerkeistä on kaupungin kahtiin jakava Seine-joki. Seinen varrelta löytyy niin Notre Dame, Palais de Justice, Louvre, Musée d'Orsay, Grand ja Petit Palais kuin Eiffel-tornikin - puhumattakaan lukuisista jokea ylittävistä kauniista silloista.

Sujauta jalkaasi mukavat jalkineet, ota metro esimerkiksi Pont Marielle, nappaa Îlé Saint-Louisin pieneltä saarelta Berthillonin jäätelöt ja jatka matkaasi länteen joen vartta seuraten. Silloin tällöin kannattaa ylittää joki ja jäädä ihastelemaan maisemia sekä yllä mainitsemiani nähtävyyksiä - ja jatkaa matkaa vaikkapa ihan sinne Eiffelille saakka. Kuuluisista silloista Pont Neuf (Pariisin vanhin silta), Pont des Arts (silta johon rakastavaiset voivat ripustaa lukkonsa) ja Pont Napoleon III (Grand Palais:n viereinen silta, joka on suosittu paikka ottaa kuvia joissa Eiffel-torni näkyy taustalla) ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Nälän yllättessä kannattaa suunnata johonkin matkan varrelta löytyvistä lukuisista bistroista tai napata boulangeriesta eväät mukaan ja laskeutua rannalle syömään lounasta. Ohi lipuvien jokilaivojen katselu ja niiden kannelta vilkuttavat turistit saavat varmasti taiottua lomatunnelman.


7 comments:

 1. Ihania kuvia. Joku päivä minäki vielä käyn Pariisissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)
   Toivottavasti pääset pian Pariisiin! <3

   Delete
 2. Kivasti selostettu vinkki Pariisiin matkaajille! Merci! -Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi, kiva että pidit! :)

   Delete
 3. Ihana pariisi! <3tänään oli minun syntymäpäivä. :)

  ReplyDelete
 4. Kiitos paljon! :)

  ReplyDelete