Tuesday 21 May 2013

Loma Khao Lakissa

Ninnumaaria kirjoitteli lomasuunnitelmistaan ja hän tuli samalla maininneeksi Thaimaan Khao Lakin. Kun hän vielä sattui linkkaamaan postaukseensa kuvia Khao Lakin JW Marriot -hotellista, minulla heräsi tarve kirjoittaa muutama sananen lomastamme kyseisessä paikassa.

Vietimme reilu vuosi sitten viikon loman Thaimaan Khao Lakissa ja vaikka jo silloin bloggailin, en ehtinyt kirjoitella matkastamme sen enempää. Sekä minulla, että avomiehelläni oli takana aika hurja syksy työ- ja opiskelukuvioiden parissa, joten päätarkoituksemme oli viettää lepoloma ja keskittää voimamme altaan ja rannan välille. Hetken aikaa selailtuamme matkakohteita (ja kiitos äitini avustuksen!) päädyimme lähtemään viikoksi Khao Lakiin.
Majoittauduimme loman ajaksi JW Marriot -hotelliin, joka sijaitsee jonkin matkaa Khao Lakin keskustasta pois päin. Me emme odottaneet lomaltamme lepäämistä enempää, eivätkä turistikeskustan katubaarit ja kaupat kiinnostaneet; vaakakupissamme painoi enemmän uima-altaan päästä alkava yksityinen ranta, rauhallinen sijainti ja tasokas majoitus. Marriotissa olisi helposti vierähtänyt toinenkin viikko ilman sen kummempaa ulkomaailman ikävöintiä: useat ravintolat, illalliskattaukset nurmikentällä, kuntosali ja spa riittivät meille hyvin - kunnes saimme idean osallistua sekä sukelluskurssille, että päiväretkelle viidakkoon kumipuita ja elefantteja katsomaan (eli se siitä lepäämisestä). 
Suomalaisia ei hotellissamme näkynyt yhtä nuorta hääparia lukuunottamatta, eniten taisimme kuulla ranskaa. Ranta oli ihanan tyhjä joulukuun alussa, postauksen rantakuvat on napattu suoraan aurinkotuolistani. Muutenkin hotelli oli erittäin rauhallinen, henkilökunta superystävällistä, huoneet tiptop-kunnossa ja se hotellin Spa... Vaikka syksyn stressillä ja väsymyksellä oli varmasti osansa, en ole ikinä eläissäni nauttinut spa-hoidosta niin paljoa kuin täällä!

Hotellin allasalue taitaa olla Kakkois-Aasian pisin hurjalla kolmen kilometrin pituudellaan ja se kieputtelee hotellikompleksin alueella tarjoten monista huoneista suoran pääsyn altaalle. Me halusimme kuitenkin varmistaa oman rauhamme ja päädyimme ottamaan huoneen toisesta kerroksesta, mutta allasalue oli tosiaan niin iso, ettei pelkoa makuuhuoneen edessä uiskentelevista ihmisistä ollut ainakaan tuolloin. Ylläolevat kuvat allasalueelta on napattu Canonilta lainaksi saamallani vedenalaiskameralla, sen kanssa tulikin taltioitua monta ihania muistoja mieleen tuovaa kuvaa.

Olimme jo etukäteen ottaneet puolihoidon ja se olikin hyvä ratkaisu: viikon ajan söimme lähes joka ilta eri ravintolassa (hotellista löytyi niin thairavintolaa, italialais-ranskalaista, kahvilaa, buffettia kuin japanilaistakin) ja aamuisin täytimme mahamme aamiaisbuffetin antimilla; itse muistelen kaiholla herkullisia ja tuoreita hedelmiä, sekä smoothiebaarin antimia, avomies taas nautti kokin loihtimista letuista ja croissanteista.
Ja sitten niihin retkiin... Emme olleet tosiaan suunnitelleet matkan ajaksi minkäänlaisia aktiviteetteja, mutta eräänä päivänä löysimme itsemme tutustumassa viidakkoon ja heti sen jälkeen suuntasimmekin pariksi päiväksi laitesukeltamaan ja saimme kokea yhdeksi maailman upeimmaksi rankatun sukelluskohteen, Similanin saarten vedenalaisen maailman. Meille iskikin tuon matkan aikana varsinainen sukelluskuume!
Kaiken kaikkiaan matkamme oli oikein onnistunut, itse asiassa matkoja selaillessani olen leikkinyt ajatuksella siitä, että palaisimme vielä lomailemaan tänne samaan paikkaan. Seuraavaksi suunnitelmissamme on kuitenkin suunnata rantalomalle syyskuussa ja sille lomalle olen jo ehtinyt miettiä matkakohdetta ihan täällä Euroopan rajojen sisällä.

Taidan olla aika huono tiivistämään, sillä vieläkin tuntuu, että monta asiaa jäi mainitsematta. Olisikin kiva kuulla myös teidän kokemuksianne Khao Lakista!

9 comments:

  1. Meillä on näemmä samat lomakohteet, sillä mekin lomailimme tuolla (samassa hotlassa, siis) muutama vuosi sitten pari viikkoa ihanan autuaassa tekemättömyyden tilassa (snorklausreissuja lukuun ottamatta). Viime vuonna olimme myös Khao Lakissa, mutta tällä kertaa toisessa hotellissa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikä? :D Pitäisikö mun kysyä mihin olette seuraavaksi menossa, voisin saada hyviä matkavinkkejä kun näköjään matkustellaan samoissa paikoissa (ja Chamonixissa vielä samaan aikaankin)! :)

      Delete
  2. Kiitos mielenkiintoisesta ja kattavasta matkakertomuksesta! Thaimaa ei ole oikein koskaan houkuttanut, mutta nämä kuvat ja etenkin tuo kuvaamasi rauhallisuus herätti mielenkiinnon. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meiltä jäi vielä monta paikkaa näkemättä, tosin yksi päivä viidakossa ja kaksi meren syvyyksissä takasivat sen, ettei niitä allaspäiviäkään montaa jäänyt. Kahdessa viikossa olisi ehkä enemmän ehtinyt kiertämään. Pohjoisemmassa Thaimaassa minua kiinnostaa Bangkok, sinne on vielä päästävä! :)

      Ihanaa viikkoa Miss J!

      Delete
  3. Kiitos aivan valtavasti Maija! Kuulostaa aivan juuri siltä, mitä haemme, voi että...! Me olemme menossa kahdeksi viikoksi, joten siinä kohtaa tämän hotellin puolihoito alkaa olla aika hintava... Kävittekö siis missään hotellin ulkopuolella lounastamassa tai illallistamassa - löytyykö lähimaastosta mitään paikkoja?

    Eiih, nyt en millään pysty odottamaan loman varaamista jo!! :) :)
    Juuri noita samoja retkiäkin olen haaveillut... Niin mahtavaa kuulla että tämä oli oikeasti kiva kohde ja hotelli!

    Kiitos vielä kerran! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva jos pidit ja kiitos itsellesi inspiraatiosta! :)

      Tosiaan, unohtui mainita, että tuossa hotellin lähellä ei ole oikeastaan mitään ruokapaikkoja (rannalla käveltäessä ehkä yksi tai kaksi rantaravintolaa, en tiedä minkälaisia ovat). Hotellilta on kuitenkin ilmainen (tai ainakin lähes ilmainen?) kuljetus keskustaan (olisikohan ollut noin tunnin välein) ja sillä kävimmekin sen yhden ainoan keskusta(apteekki)reissun tekemässä. Takaisin tulimme taksilla (vaikka kuljetus toimii tietysti myös hotellille päin) ja se oli muistaakseni myös todella edullinen. Puolet lomastamme lounastimme muualla kuin hotellilla, koska vietimme päivät poissa, mutta tarkemmin en valitettavasti osaa ottaa kantaa, kuinka helppoa tuo keskustaan illalliselle lähtö on. Ehkäpä ylempänä kommentoinut Hekku tietäisi tästä enemmän?

      Ja shoppailumahdollisuudet ovat ihan turistikylä-luokkaa, Khao Lak ei ole mikään shoppailijan unelmapaikka. Muistaakseni sieltä järjestetään kuitenkin jotain päiväretkityyppisiä matkoja Phuketin jollekin suurelle ostarille, jos sellainen kiinnostaa.

      Me lähdimme viikko tuon matkan jälkeen Lontooseen shoppailu- ja nautiskelulomalle, joten me emme kaivanneet noita juttuja tältä lomaltamme. Mutta jos oikein kunnon ranta/rentoutumislomaa kaipaa, tämä on täydellinen kohde! :)

      P.S. JW Marriotissa on Sea Beesin toimisto, jonka kautta otimme sukellukset. Olimme todella tyytyväisiä heidän palveluunne, suosittelen!

      Delete
  4. Aivan ihania matkakuvia! Nousi heti matkakuume!;) Itseltä ei löydy kokemuksia Khao Lakista, mutta Phuketilta, Krabilta ja Hua Hiniltä kyllä. Oma suosikkini ehdottomasti Hua Hin, jossa vietin tänä talvena ihanan rauhallisen rentoiluloman. Phuket varsinkin liian turistirysä nykyään! Khao Lakia olisi ihana testata joskus!:)

    ReplyDelete
  5. Ei olla vielä täällä oltu, mutta viimeistään ensi jouluksi on matka suunnitteilla juuri tänne, sitä ennen monta muuta pienempää reissua edessä. Tällä hetkellä olen Berliinissä. ;)

    Mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  6. Säälittää noi elefantit. Huomaa jo kaukaa, et on ollu väkivallan kohteena.

    ReplyDelete